Taloussanomat
KTV tutki

Sähköposti tavoittaa joka toisen suomalaisen

27.12.2001 09:16 Sähköposti koetaan tärkeäksi välineeksi työelämän luottamustoimissa, kertoo Kunta-alan ammattiliitto KTV:n teettämä kyselytutkimus. Suomalaisista 55 prosenttia on sähköpostin ulottuvilla.

KTV:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren mielestä nykyinen tietoyhteiskunta ja sen vaatimukset puoltavat työnantajan velvollisuutta hankkia luottamusmiehille tarvittavat atk-laitteet ja niihin liittyvät yleisimmät toiminnot. Hänen mielestään välineiden hankkiminen on kuitenkin ollut varsin hidasta ja puutteellista.

Tuoreen kyselyn mukaan 55 prosenttia suomalaisista on tavoitettavissa sähköpostilla. Miehet johtavat naisia tässä lajissa vain prosenttiyksiköllä. Sähköpostin käyttö onkin selvästi lähinnä ikäkysymys.

Nuorimmista eli 15-24-vuotiasta tavoittaa sähköpostilla 84 prosenttia. Seuraava ikäryhmäkin on verkossa 73-prosenttisesti, mutta kun tarkasteluun otetaan 35-49 -vuotiaat, on prosenttiosuus enää 64 ja yli viiskymppisten kohdalla enää 39 prosenttia. 65-vuotiaista ja sitä vanhemmista suomalaisista sähköpostin ulottuvilla on vain seitsemän prosenttia.

KTV:n kysely tehtiin joulukuun alussa tuhannelle suomalaiselle. Sen toteutti Suomen Gallup.

Työpaikkojen luottamusmiehet tarvitsevat nettiä

Kyselyssä esitettiin vastaajille väite: "Jotta työpaikkojen luottamusmiehet voisivat hoitaa tehtävänsä tehokkaasti, työnantajat tulisi velvoittaa järjestämään heidän käyttöönsä sähköposti- ja internetyhteys".

Samaa tai jokseenkin samaa mieltä väittämän kanssa oli 73 prosenttia vastaajista. Työnantajan järjestämän verkkoyhteyden kannalla olivat eniten alemmat toimihenkilöt, opiskelijat ja työväestö. Yrittäjät ja viljelivät olivat selvästi heistä jäljessä.

Verkkoyhteyden kannatus on sitä suurempaa, mitä nuorempi ikäryhmä on kyseessä. Puolueittain tarkasteltuna verkkoyhteyden innokkaimmat puoltajat löytyvät SDP:n ja vihreiden kannattajista.

Jutun kirjoitti: Mika Lahdensivu

Mika Lahdensivu

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.

.