Taloussanomat
Euroopan valloitus jatkuu

E-Plus rantauttaa i-moden Saksaan

18.2.2002 10:16 Saksalainen mobiilioperaattori E-Plus Mobilfunk GmbH tuo japanilaisen NTT DoCoMo Inc:n i-mode -järjestelmän Saksaan maalis-huhtikuussa. Yhtiöt ovat solmineet sopimuksen, jolla E-Plus lisensoi DoCoMon i-mode -teknologian, patentit ja käyttää myös sen tuotenimeä.

Hollantilaisen KPN Mobile N.V:n tytäryhtiön, E-Plusan palvelu tulee olemaan jokseenkin identtinen DoCoMon japanilaisen version kanssa eli se tarjoaa myös täydelliset sähköposti- ja internet-yhteydet, erilaisia viihde-, säätila-, matkailu-, paikannus- ja ravintolapalveluja.

Itse puhelimiin tulee "tuplaselain", joka pystyy näyttämän sekä html- että wml1.x -sivustoja.

Ensi vaiheessa palvelu tulee käyttöön gprs-verkossa ja myöhemmin 3g-umts -verkoissa. Sopimus on voimassa helmikuun 18:nnesta päivästä tammikuuhun 2012. DoCoMo kerää tämän ajan E-Plusalta lisenssimaksuja; yhtiöt eivät kertoneet lisenssisopimuksen rahallisia ehtoja.

KPN siltana Eurooppaan

Jo aiemmin DoCoMo teki vastaavan lisenssisopimuksen hollantilaisen KPN Mobilen kanssa i-moden lanseeraamiseksi Hollannissa ja Belgiassa. DoCoMo omistaa osuuden KPN:stä, joka puolestaan edelleenlisensoi i-moden tytäryrityksilleen KPN Mobile The Netherlands B.V:lle ja KPN Orange Belgium NV/SA:lle.

E-Plusalla oli viime vuoden lopussa noin 7,5 miljoonaa asiakasta, KPN Mobile The Netherlandsilla noin 5,2 miljoonaa ja KPN Orangella noin yksi miljoona asiakasta.

Jutun kirjoitti: Jukka Viitasaari

Jukka Viitasaari

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Netin lippukauppiaat alkoivat käyttäytyä

29.09.2011 Internetin lippukaupat ryhdistäytyivät huomautusten jälkeen, Kuluttajavirasto kertoo.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.