Taloussanomat
Viime kesästä lähtien

YTJ-tietopalvelulla kuukausittain jo lähes 200 000 käyttäjää

13.3.2002 11:14 Viime kesäkuussa käynnistynyt Patentti- ja rekisterihallituksen ja verottajan yhteinen YTJ-tietopalvelu näkyy yritysten arjessa yhä useammin. Yritykset tarkistavat asiakkaidensa ja liikekumppaneidensa tietoja YTJ:stä (Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä) yli 10 000 kävijän päivävauhtia.

Jo lähes 200 000 verottajan ja kaupparekisterin asiakasta käy ytj.fi:ssä kuukausittain hakemassa mm. YTJ:n lomakkeita.

Yritykset, yrittäjät ja kotitaloudet saavat maksuttomasta YTJ-tietopalvelusta helposti esimerkiksi tiedon siitä, pitääkö heidän toimittaa ennakonpidätys maksaessaan korvausta yrityksen tai yrittäjänä toimivan henkilön tekemästä työstä. Tämä käy ilmi tietopalvelun ennakkoperintärekisteritiedoista: jos yritys tai yrittäjänä toimiva henkilö on merkitty rekisteriin, ennakonpidätystä ei yleensä tarvitse toimittaa.
YTJ-tietopalvelu toimii myös tekstiviestipalveluna. Tietojen tarkistaja lähettää haluamansa yrityksen Y-tunnuksen YTJ-alkuisena tekstiviestinä numeroon 16185. Vastausviestissä ovat ne verohallinnon ja Patentti- ja rekisterihallituksen rekisterit, joihin kyseinen yritys on YTJ:ssä merkitty. Palvelu toimii toistaiseksi Soneran ja Radiolinjan GSM-liittymissä.

YTJ.n rekisteröintitiedot antavat kuvan myös sopimuskumppanin luotettavuudesta: ellei kumppanin tietoja löydy YTJ:stä lainkaan, tämä toimii mitä ilmeisimmin ns. harmailla markkinoilla. YTJ mahdollistaa täten myös tehokkaamman valvonnan ja on yksi apuväline harmaan talouden torjunnassa. YTJ-tietopalvelun ympärivuorokautinen aukiolo mahdollistaa liikekumppanin tietojen tarkistamisen paikasta ja ajasta riippumatta.

Verohallinto ja Patentti- ja rekisterihallitus ovat jo pitkään pyrkineet helpottamaan etenkin yritysasiakkaidensa ilmoitusmenettelyä esimerkiksi Tyvi-palveluiden ja yritysten sähköisen veroilmoituksen avulla. Yhteisen Y-tunnuksen myötä myös rekisteröinti on yksinkertaistunut: 1.4.2001 lähtien yritykset ovat saaneet antaa aloittamis-, muutos- ja lopettamisilmoituksensa molemmille viranomaisille yhdellä kertaa, yksi ilmoitus siis riittää.

Jutun kirjoitti: Kalevi Nikulainen

Kalevi Nikulainen

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Oho: Google ehdottaa taas BitTorrentia

25.09.2013 Googlen yli kaksi vuotta sitten häätämä vertaisverkkopalvelu esiintyy taas hakuavuissa. Syytä palautukseen ei tiedetä varmasti.

.