Taloussanomat
2,5 miljoonaa euroa koulutusrahastoon

Nokia lisää apua Aasian katastrofityöhön

21.1.2005 09:45 Nokia perustaa 2,5 miljoonan euron koulutusrahaston Intian, Indonesian, Sri Lankan ja Thaimaan hyökyaaltokatastrofin tuhoalueiden pitkän aikavälin avustustoimintaa varten. Lahjoitus on jatkoa Nokian antamalle ensivaiheen kriisiavulle.

Varat jaetaan neljän maan kesken seuraavien viiden vuoden aikana ja varoilla tuetaan koulutushankkeita, koulujen jälleenrakennusta, kirjojen ja muun opetusmateriaalin, sekä opetusvälineiden hankintaa ja lisäksi myönnetään apurahoja sekä tuetaan opettajankoulutusta.

- Ensimmäisten päivien aikana autoimme raha-avustuksin, tuotelahjoituksin sekä erilaisin palveluin. Lisäksi henkilöstömme osallistui mittavasti vapaaehtoistyöhön. Samanaikaisesti alkuvaiheen avustustyön kanssa aloitimme jälleenrakennusvaiheen tukiohjelman suunnittelun, toteaa pääjohtaja Jorma Ollila.

Ollilan mukaan koulutus on pitkään ollut tärkeä osa Nokian arvoja sekä yrityskansalaisuustyötämme.

- Nyt perustettu rahasto tukee useita koulutukseen liittyviä hankkeita Kaakkois-Aasian rannikkoalueilla, joilla koulut ovat tuhoutuneet, opettajat ovat kadoksissa ja lapset ovat jääneet orvoiksi.

Internationational Youth Foundation (IYF) hallinnoi Nokian koulutusrahastoa.

IYF on maailmanlaajuinen kansalaisjärjestö, joka toimii yli 60 maassa. Mittavan jälleenrakennuksen ja uudistustyön alkaessa tuhoalueilla Nokia ja IYF tekevät yhteistyötä paikallisten viranomaisten, kansalaisjärjestöjen ja kansainvälisten avustusjärjestöjen kanssa.

Nokian lahjoitukset Aasian kriisialueille ovat tällä hetkellä arviolta yli kolme miljoonaa euroa uusi rahasto mukaan lukien.

Nokia kertoo lahjoittaneensa rahaa Suomen Punaisen Ristin kautta ja antaneensa maakohtaisia lahjoitukset useita satoja-tuhansia euroja.

Nokia verkkoliiketoiminnan asiakastiimit ovat työskennelleet operaattoreiden verkkojen toiminnan ennalleen palauttamiseksi ja kapasiteetin laajentamiseksi.

Yhtiö on myös lahjoittanut noin 1000 matkapuhelimen operaattoreille ja pelastustyöntekijöille.

Henkilöstö aktiivisena

Nokian työtekijät ovat myös osallistuneet vapaaehtoistoimintaan ja osallistuneet työntekijöiden kampanjoihin, kuten Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun lipaskeräyksiin. Paikalliset Nokian työntekijät lahjoittivat lisäksi perustarvikkeita, kuten vaatteita ja huopia tuhoalueille.

Työntekijät avustivat useissa maissa rahalahjoituksin ja näissä maissa Nokia lahjoitti rahaa niin, että lahjoituksen yhteissumma kaksinkertaistui.

Jutun kirjoitti: Timo Poropudas

Timo Poropudas

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.