Taloussanomat
Kasvuprosentti on kova

Microsoft kirii kiinni Nokian etumatkaa yrityspuhelimissa

Scott Horn osoittelee Windows Mobile 6.0 tarjonnan ylivoimaa muihin verratuna.
Kuva: Jussi Nukari/Lehtikuva

21.2.2007 09:42 Maailman suurin ohjelmistoyhtiö Microsoft on vuosien ponnistelun jälkeen päässyt vauhdilla mukaan kännyköiden ohjelmistoihin.

Symbianiin verrattuna Microsoft on vielä hyvin pieni haastaja, mutta se kasvaa vauhdilla. Markkinatutkimusyhtiö Canalys arvioi, että Windows Mobilen lisensointi matkapuhelimiin kasvoi reilut 200 prosenttia.

Microsoftin kännykkäkäyttöjärjestelmistä vastaavan johtajan Scott Hornin mielestä käyttöjärjestelmän avoimuus ei ole niin tärkeää kuin mitä Symbian väittää.

- Kasvulukumme kertovat, että olemme tehneet aika monta asiaa oikein,Horn sanoo.

Microsoftin idea on yksinkertainen: tarjota matkapuhelimien käyttäjille sama käyttökokemus kuin pc-tietokoneissa. Nokian kanssa Microsoft kilpailee pääasiassa yrityskännyköissä, joihin pitää voida kytkeä mahdollisimman paljon erilaisia toimistossa käytettäviä ohjelmistoja.

Horn esittelee hurjan 22 kohdan luettelon sähköposti-, kalenteri-, kontakti- ja tietoturvaominaisuuksia, joita ei ole käytössä Nokian E61-yrityskännykässä.

Kaikki hänen esittelemänsä ominaisuudet löytyvät tietenkin uudesta Windows Mobile 6 -käyttöjärjestelmästä, jota on vertailussa käytetty HTC Wizard -yrityskännykällä.

Nokia on lisensoinut Microsoftilta käyttöönsä ActiveSync-ohjelmiston, jolla voi synkronoida tietokoneen ja kännykän välillä sähköpostin ja kalenterin. Nokia ja sen omistama Intellisync eivät ole kuitenkaan saaneet kännyköihin kaikkia tehoja irti Microsoftin monimutkaisiksi sanotuista ohjelmistoista.

- Useat asiakkaamme ovat kyselleet, mitä muuta teillä on tarjolla kuin Nokialla. Me olemme helposti voineet osoittaa, että meidän käyttöjärjestelmämme tukee selvästi paremmin Windowsin ohjelmistoja, Horn sanoo.

Jutun kirjoitti: Petri Sajari

Petri Sajari

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tulee vielä sama monopoliasema Microsoftille tänne kännykkäpuolelle, vaikka tietokonepuolella, eikä siitä hyvää seuraa niinkuin on jo tietokoneissa nähty. Kännykästä menee paljon tehoja M$:sän käyttikseen, palomuureihin, virustorjuntaohjelmiin ja muuhun sellaiseen. Ihankuin kännyköissä ei olisi riittävän vähän tehoja muutenkin.
Anonyymi: kuluttaja 21.2.2007 20:22

Anonyymi
Myyjänä itselläni ratkaisevat muutamat seikat, kuten
-sähköposti helposti puhelimeen
-kalenterin replikoituminen puhelimeeni
-Exchangessa sähköpostijärjestelmässä olevien 700 asiakkaani kontaktitietojen automaattinen replikoituminen KAIKKIEN tietojen osalta suoraan puhelimeeni
-Jos ulkomailla, niin uutisten luku ulkomailla webistä
-kamera ottaa niin surkeita kuvia, että käytän sitä ainoastaaan flappitaulun kuvaamiseen. Kotona kuvaan Canon Powershotilla
-akku kestää kolme päivää
-jos haluan, voin tuikata puhelimeni suoraan Wlaniin
Jos puhelimeni häviää, tuhoutuu, etc. Perusasiat 700 asiakkaan numeroineen, sähköpostiosoitteineen ovat viidessä minuutissa uudessa puhelimessani. SIM-kortille en tallettele mitään.

Tekstiviestejä lähettelen pääasiassa vaimoni kanssa, kolleegoiden kanssa mesetän suoraan puhelimestani.

Puhelimeni ei ole Nokian valmistama, eikä Symbian käyttiksellä varustetttu
Anonyymi: Liikkuva työntekijä 21.2.2007 22:04

Anonyymi
"-Exchangessa sähköpostijärjestelmässä olevien 700 asiakkaani kontaktitietojen automaattinen replikoituminen KAIKKIEN tietojen osalta suoraan puhelimeeni"

Toivottavasti en ole asiakkaitesi joukossa, kun hukkaat puhelimesi ja kontaktitiedot valuvat spammaajille, hamaramiehille ja kilpailijoillesi tai kun myyt sen uudelleenflashaamattomana Keltaisessa porssissa.
Anonyymi: Heke 22.2.2007 5:35

Anonyymi
Kun yritetään tunkea puhelimeen kaikki mahdollinen niin unohdetaan helposti, että se on aina jostakin pois. Puhelimessa on rajallinen toisto (kuvan koko, väriskaala, äänet jne.) ja rajallinen syöttö (näppäinten määrä), joita ei voi juurikaan parantaa uhraamatta jotakin muuta (fyysiset mitat, paino, akun kesto). Useimmat sovellussuunnittelijat eivät tunnu tiedostavan sitä, että ominaisuuksien määrän kasvattaminen väistämättä heikentää keskimääräistä käytettävyyttä.

Ainakin minulle MicroSoftin tuotteiden ominaisuuksista ehdoton valtaosa on turhia ja niiden olemassaolosta on saanut tietää vain joutumalla vaikeuksiin. Alla muutama esimerkki:

1) Tiesitkö, että excelissä saa dokumentin sisällön kätkettyä siten, ettei se näy käyttäjälle? Toiminnon kun löytää, mitään varmistusta operaatiolle ei kysytä, toimintoa ei voi peruuttaa, eikä mistään löydy keinoa saada dokumentin sisältöä näkyville. Vain tiedoston koosta näkee, ettei data ole hävinnyt minnekään.

2) Tiesitkö, että wordissä saa kytkettyä päälle ominaisuuksienpoistomoodin, jolloin kursorin alanurkkaan ilmestyy musta suorakaide merkiksi siitä, että seuraava sovelluksessa käytettävä toiminto poistetaan wordin toiminnoista? Vaimoni onnistui hävittämään exit:in valikosta vahingossa.

3) Tiesitkö, että windowsissa näppäimistö yrittää analysoida onko sinulla spastisia ongelmia ja ehdottaa muutoksia käyttäytymiseensä jos luulee niitä sinulla olevan?

4) Tiesitkö, että word tavuttaa negatiivisen luvun etumerkin edelliselle riville? Tiedätkö miten tämän saa estettyä? Minä en.

Viimeisenä, joskaan ei vähäisimpänä asiana haluaisin muistuttaa, että sovellusten testaaminseen on aina käytettävissä vain rajallinen määrä panostusta. Jotta sovelukset saadaan markkinoille ihmisille hyvin näkyvien ominaisuuksien testaamiseen panostetaan merkittävästi. Sen sijaan epäloogisia ja harvinaisia erikoisuuksia testaavat lähinnä hackerit etsiessään tietoturva-aukkoja.

Itse olen hyvin tyytyväinen omaan Nokia 6820 puhelimeeni pitkälti juuri sellaisten asioiden takia mitä sillä EI voi tehdä.
Anonyymi: Ithelog 22.2.2007 9:10

Anonyymi
Symbian etc. voivat rauhassa vaittaa mita vain, mutta yritysten IT hankkijoille saumaton integrointi Windows PC ymparistoon on todellinen myyntivaltti. Jos Nokia ei pysty kilpailemaan USAssa S60:lla, se heijastuu tietylla viiveella vaistamatta globaalitasolla USAlaisten yritysten levittaessa kaytantoa kansainvalisiin toimintoihinsa, tytaryhtioihinsa jne. Jostain luinkin huhuja etta myos Nokia on harkinnut MS puhelinten tekemista S60:n ohella (onko kenellaakaan lisatietoa?). Moinen realistis-pragmaattinen lahestyminen olisi jalleen osoitus Nokian kyvysta reagoida todellisuuteen. Windows Mobile on kieltamatta kankea jne. mutta MS:n muskeleille se kylla vahitellen parantuu.
Anonyymi: Jee 23.2.2007 17:21

Anonyymi
"Horn esittelee hurjan 22 kohdan luettelon sähköposti-, kalenteri-, kontakti- ja tietoturvaominaisuuksia, joita ei ole käytössä Nokian E61-yrityskännykässä." Missähän tuo lista on luettavissa?
Anonyymi: Yrityssetä 1.3.2007 9:42
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Koston päivää ei tullutkaan

26.09.2011 Anonymousin uhkaamat verkkohyökkäykset näyttävät jääneen toteutumatta lauantaina Yhdysvalloissa.


2013

Kolme vuotta sitten

Tämä Googlen bugi vaanii miljoonia

26.09.2013 Googlen Gmail-palvelussa, jolla on yli 400 miljoonaa käyttäjää, on merkillinen sovellusvirhe, joka voi johtaa käyttäjän tilin jäädyttämiseen.

.