Taloussanomat
Telcogames sulkee Suomen ja Ranskan studiot

Fathammer muutti Koreaan

Fathammerin golfit pelataan tästä lähtien Koreassa.

11.11.2007 21:37 Brittiläinen Telcogamesin suomalainen tytäryhtiö on ajettu konkurssiin ja sen työt on siirretty Koreaan ja Australiaan. Samalla Telcogames on päättänyt sulkea myös Ranskan pelistudion.

Yhtiön tiedotteen mukaan studioiden sulkeminen liittyy konsernin uudelleenjärjestelyihin, joilla pyritään pääsemään voitolle ensi vuonna.

Tunnettu suomalainen pelistudio Fathammer viilattiin pelien kustantajasta ja peliohjelmistotekniikan kehittäjästä pelkäksi pelistudioksi, kun se siirtyi Telcogames omistukseen. Sen jälkeen yhtiö keskittyi supistetulla henkilökunnalla pelkästään älypuhelinten pelien tekemiseen.

Yhtiön tiedotteen mukaan pelien älypuhelinmarkkinat ovat edelleen vauva-asteella.

Repertuaariin kuuluivat myös SiL+ -siluettipelit Nokian N-Gage –alustalle. Niiden kehitystä jatketaan Fathammer Korean suojissa.

Ranskalainen Magic Productions myynti perinteisiä pelihallipelejä matkapuhelimiin sopivaksi. Myös tämä työ siirtyy Koreaan.

Telcogames jatkaa rajoitettua tukea älypuhelimille Koreasta ja edistää moninpeliratkaisuaan Australian Viva La Mobilen kautta.

Jutun kirjoitti: Timo Poropudas

Timo Poropudas

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Ranskalainen Magic Productions myynti perinteisiä pelihallipelejä matkapuhelimiin sopivaksi. Myös tätä työ siirtyy Koreaan."

???
Anonyymi: Gringo 12.11.2007 2:22

Anonyymi
"Fathammer muutti Koreaan" on hieman omituinen otsikko, kuvaavampi ehkä olisi "Fathammer haettu konkurssiin".

En tiedä älypuhelinten pelimarkkinoista, mutta en myöskään tiedä ketään joka olisi maksanut pelistään puhelimeen. N-Gagekin taitaa olla perinteisesti peli kerrallaan ostettava, mutta voisikohan toimivampi olla tilausmalli, jossa erillisten pelien sijaan maksettaisiin hieman kuukausittain kaikkien pelien pelausoikeudesta?
Anonyymi: qwertyer 12.11.2007 2:54

Anonyymi
Suomi ei ole hyvä markkina-alue kännykkäpeleille, mutta muualla maailmassa sillä on jo kohtuullista arvoakin.
Anonyymi: PeliPoika 12.11.2007 9:31

Anonyymi
""Ranskalainen Magic Productions myynti perinteisiä pelihallipelejä matkapuhelimiin sopivaksi. Myös tätä työ siirtyy Koreaan."

???""

Yksinkertainen selitys: Myös yhtiön tiedotteiden suomentaminen on siirretty Koreaan :-)
Anonyymi: Erkki 12.11.2007 11:04

Anonyymi
voisikohan toimivampi olla tilausmalli, jossa erillisten pelien sijaan maksettaisiin hieman kuukausittain kaikkien pelien pelausoikeudesta?


Mielestäni tämä malli ei toimisi, nimittäin kännykkäpelit ovat sisällöttömyydellä aikamoista kertakäyttötavaraa, joissa samoja peli-ideoita kierrätetään loputtomasti uusilla nimillä ja kaupallisilla brändeillä. Kuukausimaksullisesta systeemistä riittäisi toteuttajalle/käyttäjälle iloa vain sen parin kuukauden verran kunnes käyttäjät toteaisivat pelien olevan toistensa kopioita hieman erilaisella grafiikalla ja pohja bisnekseltä katoaisi sen tien. Kukapa olisi valmis maksamaan kuukausimaksua jos oikeasti uutta sisältöä ei juurikaan tulisi vaan kaikki olisi vanhan kierrätystä. Sen takia tälläinen peli kerrallaan myynti - 1 peli / 5 euroa on se taloudellisesti järkevin tapa. Näin käyttäjä ei pääse kerralla selaamaan koko pelikirjastoa läpi vaan joka pelistä rahastetaan erikseen - tälläkään bisneslogiikalla ei pitkälle pötkitä, koska käyttäjä kyllästyy tuhlaamaan rahojaan hölynpölyyn, mutta tuottaa se kuitenkin tekijöiden kassaan suuremman kassavirran kuin kuukausimaksullinen malli.
Anonyymi: ammattiaktivisti 12.11.2007 14:16
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Android-superpuhelin paljastuu pian?

30.09.2011 Samsungin odotetulle huippupuhelimelle saatiin ehkä juuri julkistuspäivä. Google kutsui tilaisuuteen 11. lokakuuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Lehti paljastaa: Kosketusnäyttö suututti Blackberryn perustajan

30.09.2013 Kanadalaisen älypuhelinvalmistajan vajoamisen taustalta löytyy korkeimman johdon kiistoja ja merkittävä epäonnistuminen operaattorisuhteissa, The Globe and Mail -lehti uutisoi.

.