Taloussanomat

Blyk ottaa asiakaskokemukset hallintaan Aito Technologiesin ratkaisulla

Toimitusjohtaja Anssi Tauriainen, Aito Technologies.

13.11.2008 12:17 Mainosrahoitteinen mobiilioperaattori Blyk liittää asiakaskokemusten hallinnan liiketoimintansa ohjaukseen suomalaisen kaksivuotiaan Aito Technologiesin ratkaisulla.

Blyk on ilmainen, mainontaan perustuva mobiiliverkko 16-24-vuotiaille. Blyk liittää nuoret haluttuihin brandeihin sekä tarjoaa kuukausittain ilmaisia tekstiviestejä ja puheminuutteja.

Pekka Ala-Pietilän ja Antti Öhrlingin vuonna 2006 perustama Blyk aloitti toimintansa runsas vuosi sitten Britanniassa. Syyskuussa se kertoi päässeensä 200 000 tilaajaan. Blykillä on toimistot Helsingissä, Lontoossa ja Amsterdamissa. Britannian jälkeen tähtäimessä on kerrottu olevan seuraavaksi Belgia, Espanja ja Saksa.

Toukokuussa Blyk starttasi Britanniassa pilotin Aiton cem- eli asiakaskokemuksen hallintajärjestelmällä (customer experience managent). Pilotti johti tuotantomittakaavan käyttöönottoon.

– Aiton järjestelmän avulla pystymme täysin dynaamiseen raportointiin, joka yhdistää sulavasti tietoa useammasta lähteestä, liiketoimintapäällikkö Timo Romppanen Blykistä summaa.

– Tämä auttaa meitä muodostamaan kattavan näkymän asiakkaiden käyttäytymiseen sekä antaa meille välittömän tiedon tarvittavista verkon ja tarjooman muutoksista. Käyttöliittymä on lisäksi intuitiivinen ja helppo omaksua, mikä säästää henkilöstön aikaa muihin tehtäviin.

Aito poimii business intelligence -tietoa verkkoliikenteestä ja tarjoaa yksityiskohtaisen analyysin Blykin palveluiden käytöstä, asiakaskokemuksesta, jäsenten käyttäytymisestä sekä trendeistä.

Cem-järjestelmä tuo tarkkuutta ja vauhtia segmentointi- ja profilointiprosessiin ja on tarkoitettu käytännönläheiseksi työkaluksi Blykin liiketoiminnasta vastaaville liiketoimintapäälliköille, tuotepäälliköille, myynnille ja markkinoinnille.

700 operaattoria ja 2000–3000
lisäarvopalveluiden tarjoajaa

Kaksi vuotta sitten perustetulle Aito Technologiesille Blyk on ensimmäinen julkistettu kaupallinen referenssi.

– Ensimmäinen julkinen, toimitusjohtaja ja perustajajoukkoon kuuluva Anssi Tauriainen painottaa.

Kaupallisia eli tuotantoon tähtääviä piloteja Tauriainen kertoo olevan käynnissä parhaillaan kuutisen kappaletta Euroopassa – myös Suomessa.

Potentiaalisia asiakkaita hän laskee löytyvän perinteisistä sekä virtuaalisista mobiilioperaattoreista noin 700. Niiden lisäksi Aito tavoittelee erilaisia soittoääni-, yhteisö- jne. lisäarvopalvelutarjoajia, joita laskentatavasta riippuen löytyy hänen mukaansa 2000–3000.

Maaliskuussa Red Herring -lehden sadan lupaavimman eurooppalaisen teknologiayrityksen joukkoon päässeen Aito Technologiesin cem-järjestelmää Tauriainen luonnehtii "business driven" cem:iksi, jonka perusideana on kerätä oleellinen asiakkaaseen liittyvä tieto eri puolilta operaattoria jatkuvana prosessina ja tarjota se liiketoiminnan tarpeisiin.

Oleellinen Aiton asiakkaaseen ja sen liiketoimintaan liittyvä tieto käsittää loppuasiakkaiden taustatiedot, päätelaitteet, palvelut (puhe, sms, data sekä niihin liittyvät käyttökohteet volyymi-, aika- ja paikkatietoineen) sekä loppuasiakkaan kokemuksen palvelun toimivuudesta.

Cem-järjestelmät tarjoavat Tauriaisen mukaan kattavamman kokonaisnäkymän operaattorin liiketoimintaan kuin perinteiset asiakkuudenhallinta- ja muut liiketoimintajärjestelmät sekä toisaalta tekniset palvelunhallintajärjestelmät.

Operaattorikentässä merkittävimpiä perinteisten liiketoimintaratkaisujen tarjoajia ovat Tauriaisen mukaan Oracle, Amdocs, SAS ja IBM. Verkkoelementtien toiminnan tarkkailuun painottuvien teknisten cem-ratkaisujen toimittajista hän listaa Ericssonin, Agilentin, NSN:n ja HP:n.

Aito Technologiesin omistavat työntekijät sekä pääomasijoittajina Creandum ja Conor. 25 työntekijän yrityksellä on pääkonttori Espoossa sekä toimistot Lontoossa ja Kiovassa.

Jutun kirjoitti: Jarmo Lahti

Jarmo Lahti

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (0)

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Netin lippukauppiaat alkoivat käyttäytyä

29.09.2011 Internetin lippukaupat ryhdistäytyivät huomautusten jälkeen, Kuluttajavirasto kertoo.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.