Taloussanomat

Saunalahti lopettaa nettipuhelut

13.10.2011 12:15 Saunalahti lopettaa nettipuheluiden tarjoamisen vähäisen käyttäjämäärän ja tuotannollisten ongelmien vuoksi.

Saunalahden nettipuhelimen käyttäjät ovat saaneet viime päivinä teleoperaattorilta postia, jossa operaattori kertoo lopettavansa palvelun marraskuun lopulla.

Elisa-konserniin kuuluva Saunalahti lopetti nettipuheluiden uusmyynnin alkusyksynä.

Nettipuhelut ovat olleet Saunalahden valikoimissa viitisen vuotta. Palvelussa Saunalahden asiakkaat voivat soittaa ilmaisia puheluita Saunalahden verkon sisällä.

Elisan asiakkuusjohtaja Turkka Koivu vahvistaa, että nettipuhelut loppuvat marraskuun lopussa. Koivun mukaan lopettamiseen vaikuttavat tuotannolliset ongelmat. Palvelun käytössä ilmeni väärinkäyttöä.

– Meidän olisi pitänyt uusia järjestelmää. Totesimme, ettei se kannata. Asiakasmäärä oli vähäinen.

Koivu ei kerro tarkkaa asiakasmäärää. Hän sanoo, että nettipuhelun käyttäjiä on noin tuhat.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (28)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tähän markkinarakoon on Sanoman syytä syöksyä. Uusia aluevaltauksia tulossa.
Anonyymi: Sanoma jyrää kurssit 13.10.2011 12:30

Anonyymi
Jaa, en edes tiennyt että tämmöinen palvelu olisi ollut olemassa.
Anonyymi: Saunalahden asiakas 13.10.2011 12:35

Anonyymi
Eiköhän päätös ole ihan oikea ja syy selvä. Ilmaisia jaaika hyvin toimivia on tarjolla useampia. Kyllä se isp:n tehtävä loppujen lopuksi pitkälti kiteytyy bittien välittämiseen. Palvelut haetaan sieltä missä ne ja muut käyttäjät ovat.
Anonyymi: MasaE 13.10.2011 12:37

Anonyymi
Sääli. Hyvä palvelu, jolla saatoin soittaa helsinkiläisiä puheluita vaikka Japanista, lopetetaan. Mistä vastaava tilalle?
Anonyymi: Nähty on 13.10.2011 12:38

Anonyymi
Hollannissa IP-puhelut ovat arkipäivää, ne tulivat tänne tavallisten kiinteitten puhelimien jatkumona. Käyttö ja laskutus ovat kuin tavallisella kiinteällä puhelimella, mutta huomattavasti monimutkaisemmat soittoskenaariot ovat mahdollisia.

Tällä hetkellä ei taida edes saada kiinteää internet-yhteyttä ilman siihen mukaannaitettua puhelinliittymää. Koska se tulee vakiona liittymän mukana, ihmiset sitä myöskin sitten käyttävät - etenkin kun se toimii suoraan vanhojen puhelimien kanssa ilman mitään erikoisia kytköksiä.

Markkinarako se olisi Suomessakin, jos joku vain ymmärtäisi sitä toitottaa. Tavallinen pulliainen voi ymmärtää nettipuhelun mukamas vaikeaksi tai huonolaatuiseksi - eikä edes tiedä, että jollain Skypellä ei ole yhtään mitään tekemistä tämän asian kanssa. (Eri protokolla ja eri reitti loppukäyttäjälle.)
Anonyymi: Hollannikas 13.10.2011 12:50

Anonyymi
Eipähän tuota VOIP-pohjaista nettipuhelinpalvelua liiemmin ole mainostettu.

Itse olen käyttänyt ko. palvelua muutaman vuoden ajan, ehkä kahdesta kolmeen tuntia kuukaudessa. Tämä on ollut perheelläni Saunalahden palveluita yhteenkokoava tekijä. Puheluista ensimmäiset 3000 min/kk ovat olleet ilmaisia operaattorin kännykkänumeroihin sekä toisiin Saunalahden nettipuhelimiin. Nyt tämän hintaedun päättyessä voinee harkita muita palveluntarjoajia.
Anonyymi: Kiitokset menneistä 13.10.2011 13:27

Anonyymi
Laajakaistan yhteyteen haluaisin lankapuhelimen, voisin jopa maksaa parin euron kk-maksun tästä. Nykyinen 12-15 euron kk-maksu lankapuhelimesta on posketon.
Anonyymi: Mika 13.10.2011 13:28

Anonyymi
Huono homma. Käytän ulkomailla käytännössä pelkästään saunalahden voip:a soittaessani Suomeen.
Anonyymi: - 13.10.2011 13:31

Anonyymi
Mun ilmoituksessani lukee palvelun päättymispäiväksi 31.11.2011. Mikäli palvelu loppuu ennen kuin ko. päivä koittaa, koen kyseessä olevan sopimusrikon.
Anonyymi: Rosis kutsuu. 13.10.2011 14:08

Anonyymi
Jaa, en edes tiennyt että tämmöinen palvelu olisi ollut olemassa.


Niin juuri, käyttäjämäärät jää pakostikin pieniksi jos palvelua ei edes markkinoida mitenkään! Ei tuo kyseinen palvelu ikinä edes hypännyt esille Saunalahden etusivuilla.

Toinen todellinen syy on varmaankin se että koska palvelulla on voinut soittaa ilmaisia puheluita verkon sisällä, niin se on syönyt emo-Elisan oman palvelun, Puhekaistan, kysyntää. Sillä on turhaa perustella että GSM söisi mukamas kysyntää. Kyllä ihmiset VoIPia käyttäisi jos olisi järkevä hinnoittelu ja palvelua markkinoitaisiinkin. Nyt on näköjään sitten pakko vaihtaa Elisan Puhekaistaan.
Anonyymi: Nimetön 13.10.2011 14:31
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kiinalainen Adidas-klooni on kenkäpuhelin

30.09.2011 Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja on palannut alan juurille ja valmistanut kenkäpuhelimen. Adidas S-808 Sneaker -kännykkä näyttää Adidaksen lenkkarilta.


2013

Kolme vuotta sitten

Siemens säästää rajusti: 15 000 työpaikkaa leikkuriin

30.09.2013 Saksalainen monialajätti Siemens vähentää henkilöstöään aiemmin suunniteltua enemmän pyrkiessään parantamaan kannattavuuttaan.

.