Taloussanomat

Flash katoaa kännyköistä?

Flash on yksi Samsungin älypuhelimien myyntivalteista.
Kuva: EPA

9.11.2011 10:27 Ohjelmistoyhtiö Adobe aikoo lopettaa Flash Player -työkalun tuomisen uusiin mobiililaitteisiin, ZDNet raportoi uusimpia huhuja.

Flashin katoaminen älypuhelimista ja tableteista perustuu ohjelmistoyhtiö Adoben sisäisiin tiedotteisiin. Verkkojulkaisu ZDNetin saamien tietojen mukaan Adobe on kertonut työntekijöille, että se aikoo lähiaikoina ilmoittaa Flash Player -tuen loppumisesta mobiileissa päätelaitteissa.

Flash Player on Adoben kehittämä ohjelma, joka on tarkoitettu multimedian katseluun nettiselaimella. Flash Player -ohjelma on muun muassa Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimissa.

ZDNetin tietojen mukaan Adobe ei aio enää viedä Flash Player -ohjelmaa kännyköiden uusiin selaimiin, käyttöjärjestelmäversioihin eikä uusiin laitekokoonpanoihin.

Flash-tuki ei lopu kokonaan. Uutispalvelun mukaan Adobe aikoo jatkaa nykyisten Android- ja PlayBook-kokoonpanojen kriittisten virheiden korjaamista ja turvallisuuteen liittyvien päivitysten tukemista.

Tieto Flashin tuen loppumisesta on menetys Android-käyttöjärjestelmän laitteille ja RIM:n PlayBook-tableteille. Niiden myyntivalttina on pidetty Flashia, joka on edesauttanut videolähetysten seuraamista laitteilla.

ZDNetin tietojen mukaan Adobe keskittää voimansa HTML5-ohjelmointikielen kehittämiseen ja mobiileihin sovelluksiin.

Tiistaina Adobe ilmoitti toimintojen uudelleen järjestelyistä ja väen vähennyksistä. Adobe investoi digitaalisiin markkinoihin. Työt loppuvat yhtiön noin 750 osaajalta.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (81)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava

Anonyymi
News flash. Näin on jo tapahtunut.
Anonyymi: Flash Gordon 9.11.2011 10:36

Anonyymi
Rasittavinta tässä on se, että nyt sitten joutuu katsomaan näiden fandroidien ja nokiafanipalojen itkua ja vollotusta.
Anonyymi: se on niin säälittäv 9.11.2011 10:38

Anonyymi
20 MB:n miltei pakkoasennuksessa oleva bloatware puhelimeen, jota ei voi siirtää edes muistikortille. Vieläkun sais tuon poistettua puhelimseta kokonaan, niin jäis tilaa muulle järkevälle. Tarkoitan siis että puhelimen oma muisti säilyisi vapaana.

Joten kyseessä on sekä tappio että voitto. Itse vihaan erittäin raskaita häröjä, joita kyseisellä tekniikalla tehdään. Lataukset kestää kauan ja jumittaa härpäkkeen totaalisesti. Toisaalta taitaapi se pahin turvaongelma olla juuri tuo härölaajennus. Itse pidän voittana; yksi uhka vähemmän, nopeampi romu näpeissä ja sivujen lataukset nopeutuvat.
Anonyymi: Antroinen käyttäjä 9.11.2011 10:40

Anonyymi
Rasittavinta tässä on se, että nyt sitten joutuu katsomaan näiden fandroidien ja nokiafanipalojen itkua ja vollotusta.


Vihdoinkin tuosta flashistä päästään eroon. Se on jo vuosia ollut todellinen bloatware, niin pöytäkoneissa kuin mobiililaitteissa.

ps. käytän androidia ja olen enemmän kuin tyytyväinen tuon flashin poistumiseen.
Anonyymi: jeppana 9.11.2011 10:47

Anonyymi
Ei helvetti taas. Ei se Flash ole mihinkään häviämässä. Tuossa ZDNetin jutussahan sanotaan selvästi, että Adobe AIRin tukea jatketaan, jotta Flashilla tuotettuja sovelluksia saadaan kehitettyä.
Anonyymi: FFFUUU 9.11.2011 10:50

Anonyymi
Ei helvetti taas. Ei se Flash ole mihinkään häviämässä. Tuossa ZDNetin jutussahan sanotaan selvästi, että Adobe AIRin tukea jatketaan, jotta Flashilla tuotettuja sovelluksia saadaan kehitettyä.


Jatketaan ja jatketaan. Fiksut tajuaa vinkin vähemmälläkin.
Anonyymi: Se koni on menossa m 9.11.2011 10:54

Anonyymi
Mitä väliä. Tavalla tai toisella raskasta sisältöä tuodaan laitteisiin joka tapauksessa.
HTML5 avoimena on tietenkin oikea suunta. Mutta salliiko Microsoft avoimen standardin käytön? Sen tavoite kuitenkin on yhä sekä jatkaa PC-monopolia että estää vaihtoehdot myös mobiilissa. Ja PC-monopolilla sekä IE:llä ei HTML5 toimi.
Anonyymi: niin mut 9.11.2011 11:02

Anonyymi
Mun mielestä taskulamppusovellukset on ollu turhia. Hyvä että niistä päästiin eroon.
Anonyymi: flashlight 9.11.2011 11:03

Anonyymi
Flashissakin on omat puolensa. Nopeitakin sovelluksia sillä pystyy tekemään koska kieli on kehittynyt huimasti alkuajoista. Kehittäjänäkökulmasta Flash:lla sovellusten kehitys on todella nopeaa ja aloituskynnys todella matala. Ilmeisesti juuri sen vuoksi laatu on yleensä juurikin mitä sattuu. Kehittäjällä ei tarvitse olla paljoakaan aikasempaa kokemusta ja kun jotain tarvitaan tehdä nopeasti, niin Flash on yleensä vaivattomin ratkaisu.

Sinänsä harmi, että netti on pullollaan raskaita Flash-toteutuksia kun kyllä sillä voi kevyestikin asioita toteuttaa jos vain perehtyy toteutukseen eikä vain hutaiset tuotoksia nettiin.
Anonyymi: Flash kaatui helppou 9.11.2011 11:04

Anonyymi
Ei Adoben Flash player ole ainoa nytkään.Korvaavia on jo monta ja Microsoftin Silwerlight saa myös Nokian ja Androidjärjestelmiin.Maksaa pari euroa vain.
Anonyymi: Ei haittaa 9.11.2011 11:06
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nokia vilautti Windows-puhelinta: "Tyrmäävä"

27.09.2011 Nokia on esitellyt vielä julkaisematonta Windows-puhelintaan yhteistyökumppaneille. Vastaanotto on ollut hyvä, väittää Nokia-johtaja Conor Pierce Pocket-lint -verkkolehden haastattelussa.


2013

Kolme vuotta sitten

Google muutti hakua, mutta huomasitko mitään?

27.09.2013 Googlen mukaan kyseessä ei ollut mikään pikkupäivitys, mutta yhtiö jätti sen luonteen epäselväksi.

.