Taloussanomat

Kehittäjät tykkäävät kohta eniten Androidista

Sovelluksia Android Marketissa.
Kuva: Android Market: ruutukaappaus

24.1.2012 15:01 Googlen Android on syrjäyttämässä Applen iOS:n sovelluskehittäjien tärkeimpänä alustana, tutkimusyhtiö Ovum arvioi.

Älypuhelinten johtava käyttöjärjestelmä Google Android nousee tänä vuonna sovelluskehittäjien tärkeimmäksi alustaksi. Android ohittaa Applen iOS-käyttöjärjestelmän. Näin uskoo brittiläinen tutkimusyhtiö Ovum, joka kysyi asiaa kehittäjiltä.

Ovum painottaa, että sovelluskehittäjät eivät ole hylkäämässä Applea. Lähes kaikki kehittäjät tukevat molempia alustoja.

Toivoa on myös Nokian käyttämällä Windows Phonella ja RIM:n Blackberryllä. Ovumin mukaan kehittäjien kiinnostus kumpaakin alustaa kohtaan on kasvussa.

– Kasvava vauhti Windows Phonen takana viittaa siihen, että Microsoft on onnistunut vakuuttamaan kehittäjät sijoittamaan alustaansa. Sen haasteena on nyt vakuuttaa kuluttajat, Ovumin tutkimusta johtanut Adam Leach kommentoi.

Windows Phonen markkinaosuus on tällä hetkellä erittäin alhainen. Tutkimusyhtiö iSuppli ennustaa, että Windows Phone ohittaa Applen iOS:n Yhdysvaltojen tärkeillä markkinoilla vuonna 2015.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (23)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Android-marketti on persaukisten softakauppa, jossa laatu korvataan määrällä ja bugisilla foliohattujen laatimilla mukahienoilla matopesäsovelluksilla.
Anonyymi: Totuus julki 24.1.2012 15:07

Anonyymi
Aivan. Kuka pitäisi monopolin ylläpitämästä Windowsista, josta menee suurin osa roistoille? Entäpä jo valmiiksi kuolleesta käyttöjärjestelmästä kuten Symbian? Ei kukaan. Android ja iOS valioluokkaa niin käyttäjien kuin kehittäjienkin keskuudessa, ai että.
Anonyymi: Siihen ei muropaketi 24.1.2012 15:13

Anonyymi
En nyt tiedä onko android sen parempi kuin iOS, mutta androidin etu ainakin on että sille tekee laitteita useampia yhtiöitä vapaassa kilpailussa. Kun taas iOS on vain ja ainoastaan Applen.
Anonyymi: Nimetön 24.1.2012 15:20

Anonyymi
Väärin. Android on jo supersuosittu kolmannen osapuolen sovelluskehittäjien alusta. Ainut syy miksi käytän Androidia, koska sovelluksia on paljon, laaja kirjo sekä hyviä että huonoja.
Anonyymi: and 24.1.2012 15:22

Anonyymi
Tietysti kehittäjät tykkäävät Androidista koska sillä on liki 50% markkinaosuus. Ei sellaista markkinaosuutta voi jättää huomioimatta. Käytännössähän on niin että jokainen hyvän idean softa tehdään usealle platformille tuottojen maksimoimiseksi.
Anonyymi: Marinoitu Kuha 24.1.2012 15:28

Anonyymi
Näissä "kehittäjät tykkäävät" artikkeleissa sotketaan usein useampi asiakeskenään; esmes kummalla tekee varmemmin/paremmin rahaa, kummalla on mukavampi kehittää. Ja olen kuullut sen monasti että Androidin kehitystyökalut ovat mukavammat käyttää. iOS:n vahvin argumentti, ja todella sellainen, on alustan pirstaleimattomuus.
Anonyymi: kuqi 24.1.2012 15:35

Anonyymi
ios:han kuolee muutenkin alustana kohta joten mikä uutinen taas?
Anonyymi: Nimetön 24.1.2012 15:51

Anonyymi
Tämä kehittäjä ei tykkää. Andoidin kehitystyökalut eivät ole iOS:n tasolla eteenkään käyttöliittymäeditorin kannalta. Sovelluksia valmistavat firmat varmasti pitävät androidille kehittämisestä, mutta kehittäjänä en voi sanoa nauttivani Android koodaamisesta.
Anonyymi: Koodaaja 24.1.2012 16:00

Anonyymi
ios:han kuolee muutenkin alustana kohta joten mikä uutinen taas?


Ookkos jossain noukiasiwas töissä?
Anonyymi: Nimetön 24.1.2012 16:00

Anonyymi
- Kasvava vauhti Windows Phonen takana viittaa siihen, että Microsoft on onnistunut vakuuttamaan kehittäjät sijoittamaan alustaansa.


Eipäs viittaa.

Microsoft on lahjomalla saanut jotkut kehittäjät tekemään WP-porttauksen sovelluksestaan. WP-versio on poikkeuksetta kökömpi kuin alkuperäiset Android- ja iOS-versiot. Ei ole yhtään hienoa sovellusta joka olisi tehty ensin WP:lle.
Anonyymi: WP on kuudes tai sei 24.1.2012 16:07
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Meegon korvaaja sai taakseen vahvat tukijat

28.09.2011 Meego-kehittäjä houkutellaan nyt uuden Tizen-käyttöjärjestelmän taakse. Ensimmäiset Tizen-laitteet ovat luvassa markkinoille vuonna 2012.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.