Taloussanomat

Windows Phone romautti Nokia N9:n suosion

Nokia Lumia 800 -älypuhelimien myynti alkaa Suomessa ensi viikolla.
Kuva: Nokia Press

26.1.2012 06:01 Neljä viidesta Nokia-puhelimen ostoa suunnittelevasta haluaa siihen Windows Phone -käyttöjärjestelmän, selviää Digitodayn kännykkäkyselystä. Kiinnostus Nokian Symbian-puhelimiin ja Meegoa käyttävään N9-malliin on romahtanut.

Hyviä uutisia Nokialle: Suomalaiset kuluttajat odottavat Nokian Lumia -puhelimien myynnin alkamista. Digitodayn kännykkäkyselyyn vastanneista 81 prosenttia Nokia-puhelimen ostoa suunnittelevista haluaa puhelimensa käyttöjärjestelmäksi Windows Phonen.

Kaikkiaan 53 prosenttia vastaajista kertoi haluavansa seuraavaksi puhelimekseen Nokian Windows-puhelimen.

Edellinen Digitodayn kännykkäkysely tehtiin lokakuussa juuri ennen Lumia puhelimien julkistusta. Tuolloin Windows-käyttöjärjestelmästä oli kiinnostunut vain puolet niistä vastaajista, jotka aikoivat ostaa seuraavaksi puhelimekseen Nokian.

Huonoja uutisia Nokialle: Kuluttajien kiinnostus Symbian 3 - ja viime syksynä julkistettuun Nokia N9 -puhelimeen on romahtanut. Kun viime lokakuussa 38 prosenttia Nokia-puhelimen ostoa suunnittelevista halusi Meego-käyttöjärjestelmää käyttävän Nokia N9:n, niin tammikuussa tehdyssä kyselyssä vastaava luku on enää 14 prosenttia.

Symbian 3 -käyttöjärjestelmän haluaa puhelimiinsa vain neljä prosenttia Nokian puhelimen ostoa suunnittelevista. Tämä on vain kolme prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista. Lokakuussa vastaava luku oli sentään vielä lähes 13 prosenttia.

Kaikista Digitodayn tammikuun kännykkäkyselyn vastaajista noin 60 prosenttia aikoo ostaa seuraavaksi puhelimekseen Nokian mallin, kuten myös lokakuussa. Nokian suosio on jopa parempi kuin vuosi sitten, kun vain 47 prosenttia vastaajista kertoi ostavansa seuraavaksi Nokian puhelimen. Helmikuussa Nokia ilmoitti siirtyvänsä älypuhelimissa Symbianista Windows Phone -käyttöjärjestelmään.

Sinänsä Nokian suosio on säilynyt viime syksynä Suomessa suhteellisen vakaana. Tammikuun kyselyn perusteella Nokian mallin aikoo seuraavaksi puhelimekseen ostaa noin 60 prosenttia vastaajista, samoin kuin lokakuussakin.

Yhä enemmän Samsungin
ja iPhonen käyttäjiä

Kiinnostavaa kyllä, entistä selvästi pienempi osuus kyselyn vastaajista ilmoitti nyt omistavansa Nokian puhelimen. Lokakuussa vastaajista Nokian puhelinta käytti noin 78 prosenttia vastaajista, nyt tammikuussa Nokian omistajien osuus oli enää 67 prosenttia.

Onkohan Applen ja Samsungin joulumyynti vetänyt Suomessakin hyvin? Kyselyn perusteella Samsungin ja Applen puhelimien omistajien osuus on kasvanut hieman viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Applen puhelin oli noin nyt 19 prosentilla vastaajista. Samsung-puhelimen omistajia oli lähes yhtä paljon. Viime lokakuussa iPhonen omisti noin 14 prosenttia prosenttia ja Samsungin puhelimen noin 16 prosenttia vastaajista.

Samsungin mallin seuraavaksi puhelimekseen aikoi hankkia 11 prosenttia ja Applen iPhonen 14 prosenttia vastaajista. Osuudet ovat kasvaneet parilla prosenttiyksiköllä viime lokakuusta.

Viime vuoden alkuun verrattuna Samsungin suosio on ollut jyrkimmässä kasvussa, sillä silloin sen ostoa suunnitteli vain kuusi prosenttia vastaajista, kun taas iPhonen aikoi ostaa 16 prosenttia vastaajista.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (83)


Anonyymi
Itselläni on Applen iTunesissa noin 3.500,00 euron ostokset, joten iOS-raudassa pysytään niin pitkään kuin se on ylivoimainen kokonaisuus.

Tuo ei ole kuin ylivoimaisen tyhmä kokonaisuus, no äplen kannalta hyvä kun saadaan rahat pois.
Anonyymi: Nimetön 26.1.2012 10:17

Anonyymi
Olen kyllä hyvin kiinnostunut N9:stä. Sen ikävin puoli on että ihmiset luulevat sitä Windows-puhelimeksi. Jos Nokialta tulee lisää Meego/Meltemi/whatever niin kyllä kiitos. Ja jos se olisi Tizen niin sitten etenkin kyllä kiitos. Jos joltain muulta valmistajalta tulee Tizen ennen Nokiaa niin sitten näkemiin Nokia. Tietenkin hinnat ovat aina tärkeä asia, tämä on yksi syy siihen ettei Apple kiinnosta, niin hyvä kuin onkin. Toinen syy on ettei se ole oikein minun juttuni, kuten ei Windowskaan. Hinta on ollut esteenä myös Meegon ostolle - hassua, koska en ole aivan vähävarainen kumminkaan. Siinä vaan on joku tolkku oltava mitä kannettava, pöllittävä, putoileva laite saa maksaa.


Kyllä Sossusta tulee saamaan sen minkä Samsung Tizen maksaa kun ne on kaikki ns. savimajamalleja.
Ambomaa = Tizen ja Ubuntu
Anonyymi: Ja onnea että sait t 26.1.2012 10:20

Anonyymi
Eli noin 50% suomalaisista (60*0,81) aikoo ostaa seuraavaksi puhelimekseen Lumian. Eikös toi oo aika kova luku?


Kyllä, tällä sivustolla olevaan kyselyyn varmasti vastasi kaikki suomalaiset...
Anonyymi: Nimetön 26.1.2012 10:22

Anonyymi
Iltalehti viikon kysymys:

Aiotko hankkia Lumia 800:n? Kyllä 27%, EI 73%

vastanneiden määrä 2163kpl, viel muutama päivä sitten luku oli about sama, mutta vastanneita noin 700kpl, eli yhtään ei ole kiinnostus noussut lumiaa kohtaan.
Anonyymi: Nimetön 26.1.2012 10:24

Anonyymi
Seuraavaksi uutisoidaan, kun Marja Reinot ja muut nintendot valittaa, kun vuosien Symbian käytön jälkeen Lumiasta on jäljellä vain puolet symbianin ominaisuuksista. Sitten he vaihtavat ipouniin ja huomaavat, että sen kanssa on aivan sama asia. Sitten he vaihtavat androidiin ja ovat viimein tyytyväisiä. Sitten Nokia, jos ei vielä ole nurin, tajuaa vaihtaa Androidiin, tai ottaa se lisäksi valikoimaan.
Anonyymi: Lumia ja iphone = do 26.1.2012 10:26

Anonyymi
Elop onnistui tuhoamaan Symbianin ja heitämään yli tuhat Nokialaista pihalle.

Tyypillistä Microsoft meininkiä.
Maine meni kerralla haukuttaessa omat tuotteet ja oma väki.


Applen touhu taas on sellaista, että se ei työllistä paljon edes oman maansa ihmisiä.
Käyttää mieluummin halpatyövoimaa.
Anonyymi: Nimetön 26.1.2012 10:27

Anonyymi
Oma valinta kääntyisi 800 vs N9 tilanteessa N9 puoleen. Vaikka Lumia on tärkeyslistalla kärjessä niin N9 & Meego kaksikko olisi se mieluinen. Yleisesti tarjontaa katsomalla N9 kamppailisi kanveesissa vastaavien Android-puhelimien kanssa.

Se mikä kääntäisi valinnan Androidin puoleen olisi sen säädettävyys, mutta ulkoisesti Nokian N9 on puhelin joka saa minun sydämen koko markkinoilla tällä hetkellä.
Anonyymi: kommentaattori123 26.1.2012 10:28

Anonyymi
Iltalehti viikon kysymys:

Aiotko hankkia Lumia 800:n? Kyllä 27%, EI 73%

vastanneiden määrä 2163kpl, viel muutama päivä sitten luku oli about sama, mutta vastanneita noin 700kpl, eli yhtään ei ole kiinnostus noussut lumiaa kohtaan.


Uskottavaa, kun tietokonelehti kertoi äänestyksen pelleilystä, kun kysyttiin kyselyiden luotettavuudesta ja yli miljoona äänesti, tulos 100%?
Anonyymi: En usko 26.1.2012 10:32

Anonyymi
Oma valinta kääntyisi 800 vs N9 tilanteessa N9 puoleen. Vaikka Lumia on tärkeyslistalla kärjessä niin N9 & Meego kaksikko olisi se mieluinen. Yleisesti tarjontaa katsomalla N9 kamppailisi kanveesissa vastaavien Android-puhelimien kanssa.Se mikä kääntäisi valinnan Androidin puoleen olisi sen säädettävyys, mutta ulkoisesti Nokian N9 on puhelin joka saa minun sydämen koko markkinoilla tällä hetkellä.


Onks sullakin salaa Victiria's Secret pikkikset jalassa? Ooot kiva!
Anonyymi: Meego Jari 26.1.2012 10:35

Anonyymi
Kun katsoo trollien määrää täällä digiseiskan kommenttipalstalla, en näe mitään syytä antaa pienintäkään arvoa tälle kyselylle tai sen tuloksille.
Anonyymi: Virhemarginaali +-10 26.1.2012 10:38
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Google ja EU lähestyvät sopua hakukiistassa: "Ratkaiseva hetki saavutettu"

01.10.2013 EU:n kilpailupomo on toiveikas. Googlen viimeisin sovintoesitys antaa jälleen mahdollisuuden "tehdä töitä".

.