Taloussanomat

Apple arpoo kenelle iPhone myydään

Applen Hongkongin nettikaupassa ei ole yhtään iPhone 4S -laitetta saatavana. 16GB-malli maksaisi noin 500 euroa.
Kuva: Ruutukaappaus

31.1.2012 07:00 Hongkongin Apple-liikkeet myyvät iPhone-puhelimia vain hyväonnisille hongkongilaisille. Manner-Kiinasta tulleet jobbarit pidetään pois vaatimalla Hongkongin virallinen henkilötodistus.

Apple ei pysty tai halua toimittaa riittävästi puhelimia Kiinan markkinoille. Tämä on luonut loistavat markkinat jobbareille, jotka ostavat kaikki käsiinsä saamat puhelimet muun muassa Hongkongin liikkeistä ja myyvät ne eteenpäin Manner-Kiinassa.

Hyvin järjestäytyneet jobbarit ovat hallinneet roboteilla Applen sähköistä varausjärjestelmää, josta puhelimet ovat loppuneet minuutissa. Jonottajiksi he ovat palkanneet siirtotyöläisiä. Pekingissä Applen lippulaivakaupan edessä mellakoineet olivat juuri siirtotyöläisiä, jotka koko yön jonotettuaan jäivät ilman korvausta, kun kauppa päätettiin pitää turvallisuussyistä kiinni.

Hongkongissa Apple otti käyttöön tietotekniikan, viranomaisrekisterin ja arpajaiset torjuakseen jobbarit.
Uusi varausjärjestelmä on avoinna kolme tuntia päivässä. Varauksen tekeminen vaatii nyt täydelliset henkilötiedot osoitetta ja virallista Hongkongin henkilökortin numeroa myöten. Lisäksi varaajalta vaaditaan sähköpostiosoite.

Varaajien kesken arvotaan, kenelle iPhone myydään ja asiasta ilmoitetaan sähköpostilla kello 21 mennessä. Aikaisemmin puhelimet menivät  kaikkein nopeimmille varaajille. Varausjärjestelmä oli aina tukossa, kun botit hakkasivat yksinkertaista varauslomaketta jatkuvalla syötöllä.

Varattu puhelin luovutetaan seuraavana päivänä samaa kuvallista henkilökorttia vastaan. Asiasta uutisoi muun muassa 9to5mac.

Apple tiedottaa, ettei se myy iPhone 4 tai 4S -puhelimia ostajille, jotka kävelevät liikkeeseen.

Tässä Applen ilmoitus:

– Due to high demand, we are accepting a limited number of iPhone reservations per day. To request an iPhone reservation, please choose your store and the iPhone you want. If we have an iPhone reservation for you, you’ll receive a confirmation email by 9:00 p.m. tonight that includes the time when you can pick up your iPhone tomorrow. A government-issued photo ID matching the name and ID number on your reservation is required for iPhone purchases. If you don’t receive an email, we were unable to reserve an iPhone for you, and you can try again another time. Only those who receive an email confirming their reservation will be able to purchase an iPhone; we will not be selling iPhone 4 or iPhone 4S to walk-in customers.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (45)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ainiin, sehän ei ole vika, se on ominaisuus.
Anonyymi: Näinhän se Steve sen 31.1.2012 7:53

Anonyymi
tehtaat on kiinassa eikä silti riitä? taitaa vienti ulkomaille olla etusijalla
Anonyymi: gaagatus 31.1.2012 8:01

Anonyymi
Mikäli maailma olisi toisin, kolmannessa valtakunnassa luurin olisi saanut vain puoluekirjaa näyttämällä!
Anonyymi: Nimetön 31.1.2012 8:03

Anonyymi
Kyllä nokialandian poikia taas ketuttaa kun oma symppari ei enää kelpaa kenellekään.
Anonyymi: vili 31.1.2012 8:11

Anonyymi
vai että palkattuja jonottajia..
Anonyymi: Nimetön 31.1.2012 8:12

Anonyymi
On jo Lumia 800, LOISTAVA LAITE, joten applea ei tarvii.
Anonyymi: Nokia is The Best 31.1.2012 8:17

Anonyymi
Kyllä nokialandian poikia taas ketuttaa kun oma symppari ei enää kelpaa kenellekään.


Apple uutinen. Nokia ei liity asiaan sitten mitenkään.

Aika huonoa bisnestä muuten tuollainen ettei pysty toimittamaan tarvittavaa määrää puhelimia. Jonkun pitäisi saada kenkää Applella.
Anonyymi: Nimetön 31.1.2012 8:35

Anonyymi
On muuten halpoja ;) Vain vähän yli viistonnia pitää kaivaa kuvetta että saa iPonyn.
Anonyymi: Nimetön 31.1.2012 8:36

Anonyymi
Aidon iPuhelimen eroittaa siitä, että siinä ei toimi kello.


Sekä että se hyytyy -10 asteen pakkasessa.
Hyytyy hyyytyyy hyyytyyyyytöh..
Anonyymi: laatua Kiinasta 31.1.2012 8:37

Anonyymi
Yhdeksästä viestistä vain seitsemän on noksufanaatikoiden katkeraa panettelua.

Ehkä teidän olisi korkea aika hankkia se Lumia, niin voisitte käyttää aikanne sen lataamiseen, eikä tarvitsisi purkaa katkeruuttanne netissä.

Veikkaan, että Lumiaa saa kaupasta jo huomenna hyllytavarana. Edes Suomessa ei tule Lumiasta sellaista jonotusta, että laitteilla olisi edes pientä riskiä loppua kesken.
Anonyymi: kohtuus 31.1.2012 8:41
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.