Taloussanomat

Facebook ja yhteisöverkot pois liikenteestä

Tämä on ehdottomasti vastoin uusia amerikkalaissääntöjä. Kiellettyä on kaikki, mikä voi häiritä kuljettajan keskittymistä.

17.2.2012 07:00 Yhdysvaltain liikenneministeriön alainen liikenneturvallisuusvirasto on laatinut autonvalmistajille ohjeistuksen, joka rajoittaa rankasti kuljettajien digitaalisten laitteiden käyttöä.

Liikenneturvallisuusvirasto ei pysty antamaan sitovia määräyksiä, mitta liikenneministeriö vihjaa, että ohjeistusta voidaan käyttää myös lainsäädännön pohjana.

Ohjeistus puuttuu melko yksityiskohtaisesti siihen, millaisia elektronisia viestimiä, apulaitteita tai viihdelaitteita autoon saa rakentaa. Pääsääntö kuuluu, että kuljettaja ei saa nähdä muuta kuin tuulilasin, ellei auto ole pysähtyneenä ja vaihde parkilla.

Ohje kieltää kuljettajalta näkö- tai käsiyhteyden tekstiviesteihin, nettisurfailuun, yhteisöpalveluihin, osoitteiden kirjoittamisen gps-laitteisiin, 10-numeroiset puhelinnumerot ja näytöt, joissa on enemmän kuin 30 kirjainta ajamiseen liittymätöntä tekstiä.

Ohje ehdottaa myös, että kuljettajan käytettävissä olevissa näytöissä pitää asiat esittää yksinkertaisemmin. Silmiä ei saisi vetää pois tiestä kahta sekuntia kauempaa.

Autoteollisuuden edustajat sanovat, että autossa on usein matkustajia, jotka pystyvät tekemään kuljettajalta kiellettyjä asioita, vaikka auto olisi liikkeessä. PCMagazinen mukaan autonvalmistajat huomauttavat, että kiinteiden laitteiden kieltäminen ei poista sitä, että ihmiset voivat tuoda autoon omia navigaattoreitaan, puhelimiaan ja taulutietokoneitaan.

Paperikarttojen selaaminen on tuskin turvallisempaa kuin osoitteen syöttäminen gps-laitteeseen.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
ei ollut ladassa noita ongelmia 1970-1980 luvulla sai ajaa perse tuntumalla
ei ollut reaktio aikaa sotkevia laitteita,
autoa ajaessa on hyvä keskittyä liikenteeseen.
äkillisen lumi myrskynkin aikana auto pitää hallita mikäli nopeus on suuri,
Anonyymi: lada mies 17.2.2012 7:39

Anonyymi
No ompas löydetty hyvälaatuinen kuva tähän uutiseen.
Jostain 60-luvun arkistoista skannattu. Ette vaan voineet itse ottaa kuvaa jonka resoluutio olisi suurempi kuin 100x100 ?
Anonyymi: photoshoppp 17.2.2012 10:45

Anonyymi
Sivupeilin varoitusteksti: "OBJECTS IN MIRROR CAN BE CLOSER THAN THEY APPEAR" lyhennetään Liikenneturvallisuusviraston ohjeiden mukaisesti "OIMCBCTTA":ksi.
Anonyymi: Nimetön 17.2.2012 10:57

Anonyymi
Aika HD tuo kuva.
Anonyymi: Nimetön 17.2.2012 11:39

Anonyymi
kaikki facebookin käyttäjät tuli pidättää. Tyhmyydestä pitää rangaista !
Anonyymi: naamaton 17.2.2012 11:41

Anonyymi
Hyvä ja meille kans, kehityksessä ja teknologiassa sinänsä ei ole mitään väärää, mutta tämä "fb/google/some joka paikkaan" on mennyt lievästi sanottuna hieman yli.

Tuo autoteollisuuden kommentti: "Paperikarttojen selaaminen on tuskin turvallisempaa kuin osoitteen syöttäminen gps-laitteeseen.", hakee typeryydessään vertaistaan, varsinkin kun nimenomaan he argumentoivat siitä miten matkustaja voi tehdä asioita joita kuljettaja ei; tosin he vääristelivät siinäkin kohtaa asioita, koska matkustajan on hankala tehdä asioita laitteilla jotka on asennettu autoon kuljettajan ergonomiaa silmälläpitäen ...
Anonyymi: J-P Laine 17.2.2012 14:25

Anonyymi
Suomessa voi lähteä nykyisin jo ajokortti tekstaamisesta ja saati sitten jos surffailee ajellessa.Poliisilla oikeus tarkistaa operaattorilta tiedot esim jos auto suostunut metsään tai toisia päin onko juuri sillä hetkellä tehty jotain kuljettajan omistamalla puhelimella.Varsinkin jos yksin on niin vaikea selitellä itsekseen se kirjoitteli Faceen en minä.
Anonyymi: Kortti pois 19.2.2012 23:09
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Ensitestissä F-Securen Dropboxin-tappaja, Younited

25.09.2013 F-Secure tarjoilee kuluttajille räätälöidyn tallennuspalvelunsa Spotify-paketoituna. Teknonörtti kummastelee valintaa hetken, mutta löytää alta lupaavan startin.

.