Taloussanomat

Fujitsu tulee Eurooppaan Androidilla ja Windowsilla

Fujitsun Android-puhelin Arrows ES on räätälöity au:lle, Japanin toiseksi suurimmalle operaattorille.
Kuva: Fujitsu

20.2.2012 08:33 Japanilainen teknologiayritys Fujitsu julkistaa tämän kuun lopussa kokonaisen sarjan älypuhelimia ja taulutietokoneita Euroopan markkinoille.

Takavuosina monet ennustivat japanilaisten tulevan matkapuhelinmarkkinoille ja syövän Nokian markkinat. Sitä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, sillä japanilaistuotantoa ja -kehitystä hallitsivat maan omille operaattoreille suunnatut laitteet.

Fujitsu julkistaa Barcelonan MWC-tapahtumassa joukon älypuhelimia ja taulutietokoneita, jotka on kehitetty globaaleja markkinoita varten. Financial Timesin mukaan Fujitsu esittelee sekä Androidia että Windowsia käyttäviä laitteita.

Fujitsu ei ole mikään uusi tulokas matkapuhelinvalmistajana. Sillä on viidenneksen osuus Japanin markkinoista.

Barcelonassa julkistettavat laitteet tukevat nopeaa lte-verkkoa. Niissä on valmiina myös nfc-tekniikkaan perustuva lähimaksusovellus. Molemmat tekniikat ovat laajassa käytössä Japanissa.

Laitteissa on sormenjälkitunnistin, joka antaa lisäturvaa maksutapahtumiin.

Robert Pryke, Fujitsun matkapuhelinbisneksen vetäjä Euroopassa, sanoo, että yhtiö on jo ollut yhteydessä eurooppalaisiin operaattoreihin.  Fujitsu tavoittelee yli 10 prosentin markkinaosuutta 3 – 5 vuoden aikana.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (45)


Anonyymi
Olinkin väärässä, ei Delliltä ja HP:lta saakaan koneita ilman Windowsia. Sori virheeni.


Eiku se olikin apple mitä ei saa ilma osx:ää, hitsi kun näitä on niin paljon.

Vaan oliko se että osx:ää ei saa muuta ku apleen.

Mutta linuxin saa kaikkeen, kuulemma mikrossa ja vedenkeittimessäkin.
Anonyymi: Juu kyllä näin 20.2.2012 12:15

Anonyymi
Applen peli on pelattu.
Anonyymi: JH 20.2.2012 12:19

Anonyymi
Fakta tarkistus: Dell myy tietokoneitaan ilman Windowsia. vaihtoehtoina mm. linux.


Linux ole oikeasti mikään vaihtoehto 99,9% ostajakunnasta. OSX sen sijaan on. Vähän sama kun yrittäisit väittää Symbianin olevan vaihtoehto iPhonelle.

Älkääs ny aikuiset ihmiset viittikö. iPhone, iPad ja OSX puhdistaa pöydän. Muille jää muruset. Voisivat lopetella jo ja laittaa ne pillit pussiin.
Anonyymi: Dino 20.2.2012 12:19

Anonyymi
Hienoa, jälleen lisää nauloja äplen arkkuun.


Apple on Japanin myydyin puhelin, eli Fujitsu ei pärjää Applelle sen kotitantereella, niin ei se pärjää täälläkään. Fujitsu tunkee näiden muiden Android-kalikoiden sekaan, eli vie markkinoita Samsungilta, HTC:ltä, ZTE:ltä jne.
Applen myyntiä tuo ei hetkauta yhtään mihinkään. Ainut millä Fujitsulla on vaikutusta on Android-kalikoiden katteet, sillä hinta on ainut millä nämä pystyvät keskenään kilpailemaan.
Anonyymi: Korjauksia TAAS 20.2.2012 12:23

Anonyymi
Tarvetta olisi 15" hd näytöllä pad jossa 2g pros ja 50g flash kovo, 200egen hintaan.
Anonyymi: Nimetön 20.2.2012 12:25

Anonyymi
Hienoa, jälleen lisää nauloja äplen arkkuun.

Apple on Japanin myydyin puhelin, eli Fujitsu ei pärjää Applelle sen kotitantereella, niin ei se pärjää täälläkään.


Mikäs satusetä sieltä saapui. Jenkit ne on Aplen kotitanner, ei Japani. Fujitsu vie androidilla ja MS:llä kyllä applen osuuksia.
Anonyymi: Suunta on selvä 20.2.2012 12:30

Anonyymi
Applen peli on pelattu.


Kyllä se jää marginaaliartistien marginaalituotteeksi kitumaan.
Anonyymi: Kituva alusta missä 20.2.2012 12:34

Anonyymi
Kuinka pitkään MS sallii Fujitsun myyvän muuta kuin Mäsää? Fujitsu on PC-valmistaja ja siis MS:n kontrollissa.
Pääasia on rahan virtaus MS kukkaroon ja ANdroid on tehnyt sen esimerkillisesti!

Firmat toimii ihan markkinataluden mukaan ja pyrkivät tuottamaan voittoa! ..joka sitten jaetaan köyhille
Anonyymi: frugaldad.com/micros 20.2.2012 13:38

Anonyymi
Hienoa, jälleen lisää nauloja äplen arkkuun.

Apple on Japanin myydyin puhelin, eli Fujitsu ei pärjää Applelle sen kotitantereella, niin ei se pärjää täälläkään. Fujitsu tunkee näiden muiden Android-kalikoiden sekaan, eli vie markkinoita Samsungilta, HTC:ltä, ZTE:ltä jne.
Applen myyntiä tuo ei hetkauta yhtään mihinkään. Ainut millä Fujitsulla on vaikutusta on Android-kalikoiden katteet, sillä hinta on ainut millä nämä pystyvät keskenään kilpailemaan.


No ei kyllä ole Apple Japanin myydyin puhelin. Kyllä siellä vielä Japanin omat puhelinvalmistajat jylläävät kotimarkkinoille räätälöidyillä laitteilla. Viimeeksi siellä käydessäni en nähnyt kuin pari iluuria katukuvassa, mutta muita paikallisia luureja sitten joka kädessä...
Anonyymi: Kommentoiden 20.2.2012 14:31

Anonyymi
Jos myydään vain Mäsää, se on tietenkin "suosituin". MS:n tiedetään estäneen mm. Delliä myymästä muuta kuin Windowsia. Entinen Tietoasema sanoi suoraan MS:n sanonen heille ettei MS pidä siitä siitä että myydän PC:tä ilman Windowsia.Fujitsun bisnes on riippuvainen PC:stä, siis Windowsista. Ja siis MS voi vaikuttaa Fujitsun PC-puolen kannattavuuteen, eikö totta?

No aika nössöä suostua vaatimuksiin, mitkä lisäksi ovat kilpailuviraston mukaan laittomia. Tokihan vaikka Nokian renkaat voi sanoa rengasliikkeille, että olisi paree myydä vain Nokialaisia.

Jos taas ihmiset haluaa jotain muuta, aivan varmasti joku valmistaja haluaa markkinaraon hyödyntää? Ellei fujitsu uskalla myydä, niin joku varmasti uskaltaa. Mutta kukaan ei halua myydä sutta ja sekundaa, mitä ei osteta.

Rengasliikkeillä on vaihtoehtoja renkaissa. Oletko koskaan kuullut Michelinistä, Googyearista, Bridgestonesta, Barumista, Continentalista...

Ei yksikään suurista PC-valmistajista uskalla myydä koneita ilman Windowsia. Fujitsu tekee paljon muutakin kuten moni pc-valmistaja, mutta ei Fujitsu varmaan halua luopuoa pc-toiminnasta.

Sopisi tarkistaa väitteet ennen:

Delliltä saa koneita ilman winkkari, HP:stä saa ilman windowsia, Jimmsiltä saa, Verkkokaupasta saa sekä monelta muulta.


Kerro tarkemmin mistä saa ilman Windowsia? Jimmsiltä saataa löytyä keskusyksikkö ilman Windowsia, mutta miten kannettava?
Anonyymi: 77 20.2.2012 14:53
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.