Taloussanomat

Nokian Lumia-myynti Yhdysvalloissa jäi satoihin tuhansiin

Kuva: Ruutukaappaus

19.4.2012 13:33 Nokia on myynyt Yhdysvalloissa 600 000 puhelinta tammi–maaliskuun aikana, paljastui yhtiön osavuosikatsauksesta.

Nokian matkapuhelinmyynti Yhdysvalloissa vajosi tammi–maaliskuussa puoleen siitä, mitä se oli viime vuoden vastavaan aikaan verrattuna.

Nokia myi alkuvuoden aikana Pohjois-Amerikassa kaikkiaan 600 000 puhelinta, kun se vuotta aiemmin oli 1,2 miljoonaa, yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan.

Viime vuoden loka–joulukuuhussa Nokia myi Yhdysvalloissa vain 500 000 puhelinta, joten vuoden alku merkitsi pientä parannusta.

Käytännössä alkuvuoden aikana Nokian ainoa Yhdysvalloissa myyty puhelin oli Nokia Lumia 710 -puhelinta, joka oli operaattori T-Mobilen valikoimissa.

Nokia Lumia 800 -puhelinta myytiin Yhdysvalloissa helmikuun puolivälistä lähtien vain muutamassa Microsoftin kaupassa. Puhelinta myytiin yhtenä tuotepakettina kuulokkeiden ja kaiuttimien kanssa 900 dollarin hintaan.

Pienen valikoiman lisäksi Yhdysvaltojen myyntiä kutisti alkuvuodesta todennäköisesti myös Nokia Lumia 900 -puhelimen odotus. Toimitusjohtaja Stephen Elop julkisti huippumallin tammikuun alussa Yhdysvalloissa, joten osa kuluttajista on saattanut jäädä odottamaan sitä.

Nokia Lumia 900 -puhelin tuli Yhdysvalloissa myyntiin vasta huhtikuussa, eikä siis ehtinyt vaikuttaa Nokian ensimmäisen neljänneksen tulokseen.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (153)


Anonyymi
Noksupojat veisaa aina vaan samaa virttä. Säästäkää vaivanne, kyllä me tiedetään että taas seuraavan osavuosikatsauksen jälkeen jatkatte samaa virttä: Ei voi vielä tehdä mitään johtopäätelmiä, Lumia XYZ ei oo vielä ollut myynnissä, mainoskampanja ei ole käytännöllisesti vielä edes alkanut, ensi vuonna vasta on tulossa se varsinainen WP-versio, kaikki asiakkaat vain odottaa sitä jotain mahdollisesti joskus julkistettavaa puhelinta.Ei oikein nuo teidän tekosyynne uppoa. Tunnustakaa tosiasiat, pääsette pidemmän päälle helpommalla.


Suurin osa Nokian puolella olevat takertuvat typeryyksiin, joita täällä heitellään, ilman minkäänlaista realismia. Tuolla on nyt kaksi ennustetta Lumian myynnille Jenkeissä 2Q12. Toinen sanoo 300,000 toinen 10,000.

Mikä on oma ennusteesi?
Anonyymi: Nimetön 19.4.2012 15:52

Anonyymi
Yksi operaattori möi yhtä mallia 600 000 kappaletta, en pitäisi ollenkaan huonona tuloksena.

Se ei ole huono tulos, vaan erittäin huono tulos.
On vain sinun mielipiteesi. Nyt vain lisää malleja ja operaattoreita kehiin. Sillä pienistä puroista ne suuret virrat syntyvät. Myydäänköhän suomessa vuodessa edes yhteensä 600 000 KAIKKI puhelimet mukaan laskettuna. Malleja on varmaan satoja.
Anonyymi: Voi näitä amatöörej 19.4.2012 15:53

Anonyymi
Yksi operaattori möi yhtä mallia 600 000 kappaletta, en pitäisi ollenkaan huonona tuloksena.

Se ei ole huono tulos, vaan erittäin huono tulos.On vain sinun mielipiteesi. Nyt vain lisää malleja ja operaattoreita kehiin. Sillä pienistä puroista ne suuret virrat syntyvät. Myydäänköhän suomessa vuodessa edes yhteensä 600 000 KAIKKI puhelimet mukaan laskettuna. Malleja on varmaan satoja.
Nokian kokoisen armeijan pitäisi myydä miljoonia,kymmeniä miljoonia hyväkatteisia älypuhelimia tai kohta pitää kassasta palkat maksaa ja se ei ole sitten pitkä tie
Anonyymi: Yrittäjä 19.4.2012 15:59

Anonyymi
Tietokone.fi uutisoi tänä aamuna: Lumia myy kuin häkä, kaikki mitä ehditään tehdä menee kaupaksi. Lukuja esille. Tällä hetkellä ainoa esille tuotu tarkka luku on tuo 600 000. Muut ovat vain selittelyä odotusten ylityksistä ja vastaavista.


Et sinä niitä lukuja saa, kun niitä ei meillä kenelläkään ole. Siihen saakka on elettävä sen kanssa mitä nyt on kerrottu Q1:stä ja kukin itse päättää onko se OK vai ei. Sen jälkeen kukin voi itse yrittää ennustaa vaikka Q2:sta.
Anonyymi: Nimetön 19.4.2012 16:07

Anonyymi
`Nokian kokoisen armeijan pitäisi myydä miljoonia,kymmeniä miljoonia hyväkatteisia älypuhelimia tai kohta pitää kassasta palkat maksaa ja se ei ole sitten pitkä tie`

Tämä on juuri se pointti juuri, sillä onko niitä mennyt sata tonnia vai kaksi miljoonaa ei ole merkitystä.

Siellä pitää olla 40 miljoonaa kapulaa pihalla ennenkuin Silicon Valleyn softateollisuus reagoi, alle kymmenellä miljoonalla ollaan kuoleman tiellä.
Anonyymi: a 19.4.2012 16:19

Anonyymi
Q2:lla Nokia vasta rypeekin. Markkinaosuus ja tulos tippuu silloin vielä enemmän.
Anonyymi: Nimetön 19.4.2012 16:22

Anonyymi
Q2:lla Nokia vasta rypeekin. Markkinaosuus ja tulos tippuu silloin vielä enemmän.
Anonyymi: g 19.4.2012 16:22

Anonyymi
Yksi operaattori möi yhtä mallia 600 000 kappaletta, en pitäisi ollenkaan huonona tuloksena.

Se ei ole huono tulos, vaan erittäin huono tulos.On vain sinun mielipiteesi. Nyt vain lisää malleja ja operaattoreita kehiin. Sillä pienistä puroista ne suuret virrat syntyvät. Myydäänköhän suomessa vuodessa edes yhteensä 600 000 KAIKKI puhelimet mukaan laskettuna. Malleja on varmaan satoja.Nokian kokoisen armeijan pitäisi myydä miljoonia,kymmeniä miljoonia hyväkatteisia älypuhelimia tai kohta pitää kassasta palkat maksaa ja se ei ole sitten pitkä tie
Se on helppo järjestää, lumia 710 uusi ohjehinta 649? ja lumia 800 849?. Jo tulee katetta ja dna myymälässäkin tarjotaan heti Lumiaa. Ois se hienoa ostaa kalliimmalla, vai olisiko. Ainoastaan siinä tapauksessa että hinnat olisi edelleä mainitut, voisin edes harkita ifönäriä. Saisi nokian ostajatkin tuntea ylihinnan maksamisen ihanuuden, jos se nyt sitä on.
Anonyymi: Tyhmyys siirtyy maks 19.4.2012 16:30

Anonyymi
Pitää muistaa ettei kolmen ensimäisen kuukauden aikana myyty vielä Nokian Lumia 900 ARP-puhelinta.
Anonyymi: Giorgis Aviorikos 19.4.2012 16:30

Anonyymi
Lumia 900 myykin sitten miljoonia.
Anonyymi: arvaa harmittiko 19.4.2012 16:50
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Intialaisyritys laajenee suomalaisin työkaluin

30.09.2011 Intialainen internet-nimipalvelu- ja web-palveluyritys Net4 India laajentaa mobiilisähköpostitarjontaansa. Se ryhtyy tarjoamaan operaattoreista riippumatonta sähköpostia suomalaisen Smartphone Solutionsin alustalla.


2013

Kolme vuotta sitten

Suomen viranomaiset pyysivät Microsoftilta tietoa 70 tilistä

30.09.2013 Microsoft sai Suomen viranomaisilta alkuvuoden aikana 40 tietopyyntöä, jotka koskivat 70 tiliä tai nimettyä henkilöä. Luvuissa ovat mukana sekä Microsoftin että sen tytäryhtiön Skypen asiakkaita koskevat tietopyynnöt. Globaalisti tietopyyntöjä kertyi yli 37 000.

.