Taloussanomat

Applen ylivalta saa jenkkioperaattorit ylistämään Lumiaa

Kuva: REUTERS/David Gray

26.4.2012 09:18 Yhdysvaltalaiset teleoperaattorit AT&T ja Verizon toivovat Nokian Lumia-älypuhelimen menestystä Yhdysvaltain älypuhelinmarkkinoilla. Applen ylivalta ja iPhone-Android-duopoli ei ole hyväksi jenkkioperaattoreille.

Kaksi suurta yhdysvaltalaisoperaattoria AT&T ja Verizon Wireless toivovat Lumian menestystä Yhdysvalloissa. AT&T:n ja Verizonin mukaan elektroniikkajätti Applella ja hakukoneyhtiö Googlella on liian tiukka ote Yhdysvaltain älypuhelinmarkkinoista.

Operaattorit toivovatkin markkinoille kilpailua. Vaikka AT&T ja Verizon myyvät miljoonia Applen iPhone- ja Googlen Android-älypuhelimia, voivat ne olla kalliimpia operaattoreiden kannalta. Yhdysvalloissa puhelimia ei myydä itsessään vaan osana puhelinliittymää, ja operaattorit maksavat osan puhelimen kustannuksista.

AT&T:n ja Verizonin mukaan Applen ja Googlen ”duopoli” voi vähentää operaattoreiden kykyä erottautua toisistaan, ja tämä voi entisestään kutistaa yhtiöiden voittomarginaaleja. Kahden myyjän hallitsemat markkinat kaipaavat lisää kilpailua, operaattorit viestivät.

Sekä AT&T että Verizon ylistivät Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää, kun operaattorit julkistivat tammi-maaliskuun tuloksensa. Nokian Lumian käyttöjärjestelmänä toimii Windows Phone. AT&T on alkanut myydä Lumiaa 99,99 dollarilla kappaleelta, ja Verizon on tuomassa Nokian puhelimen valikoimiinsa pian.

Tällä hetkellä suurin osa AT&T:n asiakkaista luottaa Appleen, kun he ostavat älypuhelimia. Verizon luottaa enemmän Android-pohjaisiin älypuhelimiin, mutta iPhonen osuus Verizonin älypuhelinmyynnistä on 51 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Bloomberg

Bloomberg

Kommentit (61)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mikä saa kuvittelemaan että se olisi juuri Nokia Lumia tai mikään muukaan Windows phone, koska markkina on täynnä eri valmistajien Android -laitteita? Eihän Google vaadi operaattoreilta juuri mitään toisin kuin Apple. Se takaa operaattorien vapauden.
Anonyymi: rape (strong sell NO 26.4.2012 9:31

Anonyymi
Jos toi on totta, niin sillä on merkitystä WP menestykselle USA:n puhelinmarkkinoilla.

Siellä kun Operaattorit, Japanin tapaan, pyrkivät määräämään tahdin. Päätelaite on osa palvelua ja palvelun vaihdon yhteydessä vaihdetaan myös päätelaite (n. 2 vuoden välein).
Anonyymi: Nimetön 26.4.2012 9:41

Anonyymi
Minkä syyn perusteella mm. AT&T'n ja Amazonin asiakkaat ylistävät Lumiaa?
Voisiko operaattorien kehujen/ylistyksen taustalla olla myös samoja perusteita kuin käyttäjilläkin?
Anonyymi: kolmas tekijä markki 26.4.2012 9:51

Anonyymi
Sekä AT&T että Verizon ylistivät Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää


Nonni, en ole ainut!
Anonyymi: Lumia Fan Boy 26.4.2012 9:55

Anonyymi
Taistelu iSoveljeä vastaan on alkanut!
Anonyymi: iLOP 26.4.2012 9:57

Anonyymi
Niin, tämähän on operaattorijohdon maksettua puhetta.

Käytännössä vaan ei ole toteutunut kaupanteossa, eikä toteudu.

Paljon melua tur... tyhjästä
Anonyymi: 2 riittää kilpailuun 26.4.2012 10:08

Anonyymi
APPL 610 miljardia. Tänään taitaa mennä 650 rikki
Anonyymi: Nimetön 26.4.2012 10:11

Anonyymi
Tätähän eivät Applefanit ymmärrä ja ihmettelevät miksi muka markkinaosuus tulee laskemaan. Nyt on heillekin selitetty suomenkielellä asia, jokohan iFanitkin ymmärtävät?
Anonyymi: Ymmärtävätköhän iFan 26.4.2012 10:12

Anonyymi
Niin, eipä sitä kyllä ominaisuuksiensa puolesta voi kehuakaan.
Anonyymi: Mopiilin asijan tunt 26.4.2012 10:12

Anonyymi
Hmm... noh kai se on hyvä, että Lumiaa ylistetään edes jostain syystä.
Anonyymi: Noksu 26.4.2012 10:21
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

AL: VR:n lippujärjestelmää testattiin Intiassa

27.09.2011 Osia VR:n uudesta lipunmyyntijärjestelmästä on testattu Intiassa, Aamulehti kertoo. VR:n lipunmyynti on ollut pahoissa vaikeuksissa lähes kaksi viikkoa.


2013

Kolme vuotta sitten

Gmailin skannaaminen tuotti joukkokanteen Googlea vastaan

27.09.2013 Applen ja Samsungin välisen oikeusjutun tuomarina kuuluisaksi noussut Lucy Koh on hyväksynyt joukkokanteen Googlea vastaan. Kanteessa Googlea syytetään sähköpostien laittomasta telekuuntelusta.

.