Taloussanomat

Nokialainen jää Androidin vauhdista

Kuva: REUTERS/Bobby Yip

3.5.2012 18:22 Android-käyttöjärjestelmän älypuhelimien hallussa on viiden vuoden kuluttua lähes puolet markkinoista. Windows Phonen osuus kasvaa 13 prosenttiin, ennustaa tutkimuslaitos Ovum.

Älypuhelinmarkkinoista tulee lähivuosina kahden kauppaa, ennustaa tutkimuslaitos Ovum. Nokian valitsemasta Windows Phone -käyttöjärjestlemästä ei seuraavina vuosina ole kovaa haastajaa Android-puhelimille eikä Applelle.

Ovum uskoo, että Android-käyttöjärjestelmä lisää entisestään markkinaosuutta. Laitevalmistajat suosivat Androidia. Kakkostilalla on vahvasti Apple.

– Android hallitsee älypuhelinmarkkinoita seuraavat viisi vuotta, Ovumin pääanalyytikko Adam Leach sanoo.

Ovum uskoo älypuhelinten kasvavan seuraavat vuodet noin 25 prosentin vuositahtia. Vuonna 2017 laitteita olisi 1,7 miljardia kappaletta.

Android-älypuhelimien myynti kasvaa tätä enemmän. Android-älypuhelimilla on Ovumin arvioissa viiden kuluttua 48 prosentin osuus markkinoista. Applen markkinaosuus on tuolloin 27 prosenttia.

Muut käyttöjärjestelmät jäävät kauas taakse. Ovum uskoo, että Microsoft onnistuu hitaan aloituksen jälkeen saavan Windows Phone –käyttöjärjestelmästään viidessä vuodessa varteenotettavan vaihtoehdon.

Microsoftia helpottaa Nokian tuki. Ovum uskoo, että Windows Phonen markkinaosuus on viiden vuoden kuluttua 13 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (33)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jaa-a mahtaakohan koko Nokiaa ollakaan enää, jos vasta viiden vuoden päästä olisi 13% potti jaettavana muiden valmistajien kesken. Onnea nyt kuitenkin, Elop, pidä lippu korkealla.
Anonyymi: occupy nokia back 3.5.2012 18:50

Anonyymi
jaahas taas jotai ennusteita, käy samanlailla kun maailmanlopun ennusteissa että mikään ei ikinä toteudu. TalSan mahtiennukset jeejee
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 19:03

Anonyymi
Nokialainen jää kaikkien vauhdista, toiset menee 3 kertaa lujempaa eteenpäin.
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 19:27

Anonyymi
Ainakin haittaohjelmien ja troijalaisten määrässä!

Androidin kompastuskivi on turvallisuuden puute ja se, että sitä tuutataan sen tuhannen erilaisessa raudassa josta suurin osa on täysin laadutonta kuraa. Android laitteen ostaminen on kuin ostaisi sikaa säkissä.

Applen tuoteista tietää parhaiten että sitä saa mitä tilaa. Windows Phonellekin on asetettu tietyt rautavaatimukset joten todennäköisesti saa laadukkaan laitteen kun ostaa WP puhelimen, varsinkin Lumian. Androidin kohdalla... todennäköisesti se on muovirimpula vanhalla Androidilla eikä laitetta voi edes päivittää.
Anonyymi: Android on halpisros 3.5.2012 19:29

Anonyymi
Onko edellinen kirjoittaja esimerkki tästä "taistelutahdosta", jota Elop tänään niin kovasti korosti. Mutmut, tsemppiä hei!
Anonyymi: Occupy nokia back 3.5.2012 19:37

Anonyymi
Tuo 13 prosenttiakin on aika myötätuulen ennuste. Windows on puhelinkäyttiksistä kaikkein jälkeenjäänein. Eiköhän se pysy siellä 1% liepeillä loppuikänsä.
Anonyymi: Realisti 3.5.2012 19:38

Anonyymi
Nokian valitsemasta Windows Phone -käyttöjärjestlemästä ei seuraavina vuosina ole kovaa haastajaa Android-puhelimille eikä Applelle.


Ei tuohon tarvita mitään 'tutkimuslaitosta'. Tuota on näissä kommenteissa toistettu katastrofin alusta asti.
Anonyymi: Kenkää WP:lle ja Win 3.5.2012 19:56

Anonyymi
Apple ei tule tässä kisassa pärjäämään kivikautisella iOS-käyttiksellään.
Anonyymi: iOS - vuodelta 1990 3.5.2012 20:32

Anonyymi
Microsoftin erilaisille mobiiliviritelmille on ennustettu kasvavaa markkinaosuutta viimeiset 10 vuotta. Vaikea nähdä että tilanne muuttuisi jatkossakaan.
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 20:51

Anonyymi
Apple ei tule tässä kisassa pärjäämään kivikautisella iOS-käyttiksellään.


Mikä pahinta, vaikuttaa siltä, että iPhoneen ei kukaan uskalla tehdä muita muutoksia, kuin laittaa pari pikseliä lisää.
Kivikautisena pysyy.
Anonyymi: Entinen IFani 3.5.2012 21:33
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.