Taloussanomat

Windows-luurit horjuivat Yhdysvalloissa, Symbian ei

Kuva: AFP

3.5.2012 12:02 Yli puolet kaikista yhdysvaltalaisista älypuhelimista käyttää Googlen Android-järjestelmää.

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmää hyödyntävät älypuhelimet menettivät markkinaosuuttaan Yhdysvalloissa maaliskuussa. Näin arvioi markkinatutkimusyhtiö ComScore.

ComScoren mukaan 3,9 prosenttia yhdysvaltalaisten älypuhelimista käytti Windowsia tammi–maaliskuussa. Loka–joulukuussa vastaava lukema oli 4,7 prosenttia.

Matkapuhelimia valmistava Nokia siirsi oman Symbian-järjestelmänsä vuosi sitten syrjään ja ilmoitti perustavansa älypuhelimensa vastaisuudessa Windowsiin.

Hieman yllättäen Symbian onnistui kuitenkin säilyttämään asemansa. 1,4 prosenttia älypuhelimista käytti Symbiania sekä loka–joulukuussa että tammi–maaliskuussa.

Ylivoimainen ykkönen ComScoren tilastoissa on hakukoneyhtiö Googlen Android. Tilastojen mukaan 51 prosenttia älypuhelimista käytti järjestelmää alkuvuodesta. Kasvua viime vuoden loppuun verrattuna tuli 3,7 prosenttiyksikköä.

ComScoren mukaan toiseksi suosituin älypuhelinten käyttöjärjestelmä on tietokone- ja puhelinvalmistaja Applen iOS. Sitä käytti 30,7 prosenttia älypuhelimista vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

ComScoren tutkimus perustuu 30 000 yhdysvaltalaisen matkapuhelinkäyttäjän haastatteluun.

Kaikkien puhelinten valmistajista suostuin oli Samsung. 26 prosenttia kaikista yhdysvaltalaisista matkapuhelimista oli korealaisyhtiön valmistamia alkuvuonna.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (51)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Siis mitä tässä oikein tutkittiin?


ja miten?
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 12:17

Anonyymi
Siis jos Elop toisi Pureview Symbian myyntiin USA:aan, se luultavasti nostaisi Symbian osuutta lähelle Windows Phone myyntiä. Mitkähän suhteet olisivat jos sitä vielä mainostettaisiin samalla panostuksella kuin Lumioita? Eli omalta osaltaan tämäkin vain kertoo sitä miten huono ratkaisu Windowsiin siirtyminen oli Nokialta.
Anonyymi: JK 3.5.2012 12:17

Anonyymi
Tässä on mukana myös windows mobile-puhelimet joiden osuus laskee toki reipasta tahtia. Näyttäisi kuitenkin siltä että taitekohta on saavutettu ja windows phonea myydään jo nopeammin kuin windows mobile tippuu. Osuus maaliskuussa 2012 on sama 3.9% kuin helmikuussakin.
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 12:20

Anonyymi
Siis mitä tässä oikein tutkittiin?

ja miten?


Miksi ja missä?!

Lumia on yhä paras, sanokoot typerät käyttöön oppimettomat pellet mitä vain!
Anonyymi: e-rape 3.5.2012 12:25

Anonyymi
Nokia Lumia 900 myynnin aloitus huhtikuussa kääntää jo Windows Phonen käyrän ylöspäin. Sitähän menee erittäin hyvin kaupaksi ja käyttäjien arvostelut Amazonin verkkokaupassa on kaikista älypuhelimista parhaimmat.
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 12:26

Anonyymi
"Hieman yllättäen Symbian onnistui kuitenkin säilyttämään asemansa. 1,4 prosenttia älypuhelimista käytti Symbiania sekä loka-joulukuussa että tammi-maaliskuussa."

Ei mitenkään yllättävää. Kyseessä ovat ne pahnanpohjimmaiset, jotka eivät vaihda puhelinta edes viiden vuoden välein. Varmasti löytyy myös kuvaputkitelkkarin katselijoita.
Anonyymi: Itsestään selvää. 3.5.2012 12:32

Anonyymi
Siis mitä tässä oikein tutkittiin?

ja miten?


älypuhelimia ja kaikkia matkapuhelimia

"ComScoren tutkimus perustuu 30 000 yhdysvaltalaisen matkapuhelinkäyttäjän haastatteluun. "
Anonyymi: 777 3.5.2012 12:32

Anonyymi
Nyt pitää vielä koko joukolla vetää vanhoja tilastoja esiin kun viime kuusta nousu onkin sitten pelkkää jöpötystä ylöspäin..=)
Anonyymi: Nimetön 3.5.2012 12:39

Anonyymi
Uskon että seuraavalla kvartaalilla Nokia on ykkönen
Anonyymi: Vajakki joka uskoo m 3.5.2012 12:39

Anonyymi
Nokia Lumia 900 myynnin aloitus huhtikuussa kääntää jo Windows Phonen käyrän ylöspäin. Sitähän menee erittäin hyvin kaupaksi ja käyttäjien arvostelut Amazonin verkkokaupassa on kaikista älypuhelimista parhaimmat.


Ai ne Nokian maksamat arvostelut? Kylläpä niistä jaksetaan vielä hehkuttaa, vaikka nolosti kiinni jäätiinkin.
Anonyymi: Mikä ihmeen amazonin 3.5.2012 12:43
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.


2013

Kolme vuotta sitten

Tämä Googlen bugi vaanii miljoonia

26.09.2013 Googlen Gmail-palvelussa, jolla on yli 400 miljoonaa käyttäjää, on merkillinen sovellusvirhe, joka voi johtaa käyttäjän tilin jäädyttämiseen.

.