Taloussanomat

Nokia hävisi äänestyksen uudesta sim-kortista

1.6.2012 23:18 Nokia hävisi Applelle, kun Etsi lopulta päätti matkapuhelinten entistä pienemmästä sim-kortista.

Standardointielin Etsi julkisti perjantaina odotetun päätöksen uudesta nano-sim-standardista. Etsi ei kertonut tiedotteessaan äänestyksen voittajaa, mutta yksi komitean jäsen vahvisti Macworldille Applen esityksen tulleen valituksi.

Etsi huomauttaa, että nykyiset sim-kortit vievät puhelimessa tilaa, joka on entistä arvokkaampaa, kun uusia toimintoja yritetään mahduttaa mukaan. Valittu ehdotus 4FF-kortista on 40 prosenttia nykyisiä pienimpiä sim-kortteja kompaktimpi ja on yhteensopiva aiempien sim-ratkaisujen kanssa.

Nokia ajoi voimakkaasti kilpailevaa ehdotusta yhdessä Motorolan ja RIM:n kanssa. Etukäteen ristiriidat Nokian ja Applen välillä olivat suuret. Nokia jopa uhkasi estää Applen nano-simin toteuttamisen, jos se voittaa äänestyksen. Kiistan vuoksi Etsi lykkäsi äänestystä maaliskuussa.

Leirien välillä on kuitenkin tapahtunut lähentymistä, Ars Technica huomioi. Applen voitto ei siksi ole enää niin dramaattinen.

Nokia on jakanut medialle lausuntoa, jonka mukaan yhtiö on sittenkin valmis lisensoimaan uudelle sim-tekniikalle oleellisia patentteja reiluin ehdoin kaikille. Nokia tosin toteaa, että valittu nano-sim on edelleen teknisesti huonompi, eikä sovellu useisiin käyttötarkoituksiin.

– Nokia uskoo, että olemassa oleva micro-sim on jatkossakin useiden valmistajien ja laitteiden valinta, joten viime kädessä markkinat päättävät, tuleeko 4FF:stä laajasti käytetty, Nokia lausui muun muassa The Vergen mukaan.

Merkittävin ero Applen ja Nokia-leirin esitysten välillä liittyy siihen, miten sim-kortti asetetaan paikoilleen puhelimeen. Nokia, Motorola ja RIM suosivat ratkaisua, missä kortti vain painetaan paikoilleen ja saadaan myös ulos painamalla. Applen ratkaisussa kortti asetetaan kelkkaan.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (54)


Anonyymi
More than 107 million people in the U.S. owned smartphones during the three months ending in April, up 6 percent versus January. Google Android ranked as the top smartphone platform with 50.8 percent market share (up 2.2 percentage points). Apple?s share of the smartphone market increased 1.9 percentage points to 31.4 percent. RIM ranked third with 11.6 percent share, followed by Microsoft (4.0 percent) and Symbian (1.3 percent).

Microsoftin osuus senkun tippuu, nyt tippu 0.4%
Anonyymi: Nimetön 2.6.2012 1:10

Anonyymi
eli apple kopsi nokian ideat... taas
Anonyymi: jassoo 2.6.2012 1:27

Anonyymi
Kuva ei liity millään tavoin kyseessä oleviin teknisiin yksityiskohtiin.
Anonyymi: Nimetön 2.6.2012 3:32

Anonyymi
Huoh... eihän tuota ole vielä edes julkaistu speksien osalta, ainoastaan ulkoiset mitat kerrottu ja se on sama kuin Applen ehdotuksessa ja siitä vedetään voittohuudot Applelle..=)

Siihen on kuitenkin lisätty takaisin soveltuvuus ja kolo push-toimintoa varten, eli täysin kompromissi ratkaisu eikä mikään Apple voitti..!

"Unfortunately, both Apple's design and the more recent Motorola / RIM compromise design are exactly the same exterior dimensions - the only difference is that the update submitted by Apple's competitors includes an extra notch to enable so-called "push-push" mechanisms in SIM slots that wouldn't necessitate a tray. Until ETSI publishes the specs, we won't know which of the two was chosen."

Eli kelkkaa ei tarvitse käyttää (Nokian ehdotus), kortti pomppaa ulos painettaessa ja vie paljon vähemmän tilaa, eikö se koko prosessin tarkoitus ollutkin, pienempiä puhelimia..?
Anonyymi: Funky Santa Clause 2.6.2012 9:21

Anonyymi
Toimiiko tuossa nano-simissä sovellukset vai onko tämä ollut pelkkä "status" tappelu standartista, olisi harmi jollei tulevaisuuden visiot joita jo kehitelty ei toimisi tuossa.

Mutta saipa Apple lisää "mainetta" tälläkin, piti oikein perustaa useita "pyötälaatikkoyrityksiä" eurooppaan että sai lisää äänestyspisteitä.

Applellahan noita SIM-patentteja ja standardeja löytyykin eniten..LOL..
Anonyymi: Nimetön 2.6.2012 9:53

Anonyymi
Nokia, RIM ja Motorola.
Anonyymi: 'Voittajat' 2.6.2012 9:57

Anonyymi
Huomaa miten Apple on taas taipunut kompromissiin ja tajunnut muiden olevan parempia - auttamattoman vanhanaikainen SIM-kelkka jätetty ehdotuksesta pois.

Ja Appletorvelot tuntematta tekniikkaa / ehdotuksia kuvittelevat Applen voittaneen jotain? Sairaalloista iUskovaisuutta.
Anonyymi: Hakeutukaa hoitoon 2.6.2012 10:19

Anonyymi
Nokia, RIM ja Motorola.


Kaikki nuo on ollut kusessa jo pitkään,
miksi niiden mielipiteitä tarvis enää oikeasti kuunnella.
Alan pikkutekijöitä kaikki, mennen talven lumia vain.

Nuolle kaikille on tulossa sama kohtalo; R.I.P. 2012
Anonyymi: Nimetön 2.6.2012 10:32

Anonyymi
Nyt tuli Muropakettiin maansuru. Äple voitti taas!


Muropaketista kenkää saanut nillittäjä taas itkee täällä. voi voi, jouduitko muropaketista lähtemään lastentarhaan...
Anonyymi: Nimetön 2.6.2012 11:08

Anonyymi
Kuva ei liity millään tavoin kyseessä oleviin teknisiin yksityiskohtiin.

Näkeehän siitä että miten surkeita ne on olleet ennen kuin Apple suunnitteli kokonaan tämän uuden.
Anonyymi: Viimeinkin osaajat a 2.6.2012 11:43
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Microsoft tuhosi 40 000 saastuneen koneen verkon

29.09.2011 Microsoft veti maton uuden 40 000 koneen bottiverkon alta ja nimesi poikkeuksellisesti epäillyn.

.