Taloussanomat

Nokian sulkee Salon tehtaan: 3700 irtisanotaan

Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

14.6.2012 09:40 Matkapuhelinvalmistaja sulkee tehtaan Salossa ja irtisanoo massiivisen määrän työntekijöitään. Yhtiö myös varoittaa tuloksestaan.

Matkapuhelimia valmistava Nokia myllää toimintansa täysin uuteen uskoon.

Yhtiö kertoi torstaina vähentävänsä yhteensä 3 700 työpaikkaa Suomessa. Maailmanlaajuisesti yhtiö aikoo vähentää 10 000 työpaikkaa.

Suomessa leikkaukset iskevät muun muassa Saloon, jossa tehdas suljetaan kokonaisuudessaan. Oulun tuotekehitysyksikössä irtisanotaan väkeä ja Saksan Ulmin toimipiste lakkautetaan.

Jutun kirjoitti: Taloussanomat

Taloussanomat

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (161)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 17
EdellinenSeuraava

Anonyymi
MITÄ? Emmekö me halunneetkaan Windows-puhelimia?
Anonyymi: Öö, mistäs olikaan p 14.6.2012 9:46

Anonyymi
Mietinkin että missä nokiafanipojut ovat tänään kun on niin hiljaista. Ilmeisesti propagandaosastokin lakkautettiin.
Anonyymi: Nimetön 14.6.2012 9:49

Anonyymi
Applefanit pääsee naureskelemaan, mutta miettikääs että tällä on nyt ihan oikeasti ISO vaikutus aika h****tin monen ihmisen elämään. Vaikkei Nokian luureista perustakkaan, niin tämä ei ole hyvä uutinen kyllä kenellekään.
Anonyymi: Androidin käyttäjä 14.6.2012 9:50

Anonyymi
Toisaalla netissä:

slashgear.com/foxconn-dropping-210m-on-new-apple-production-line-21229202/

"The new plant will be located in Huai?an city, occupy around 40,000 square meters, and eventually hire 35,800 workers."
Anonyymi: Toisaalla netissä 14.6.2012 9:52

Anonyymi
70% asiakkaista menetetty vuoden aikana ja 73% osakkeen arvosta samassa ajassa. Stepen Elop on historian huonoin toimitusjohtaja. Kallasvuon ajan virheet olivat marginaalisia verrattuna Elopin epäpätevään tunarointiin.
Windows Phone ei auta, se vain pahentaa tilannetta!
Anonyymi: Faktat pöytään 14.6.2012 9:53

Anonyymi
Se siitä sitten. Nyt kun tuosta pääsi eroon niin uusien tuotteiden innovointia luulisi tuettavan entistä enemmän. Luulisi ainakin Nokian palkkalistoilta pari johtoa viisaampaa kaveria löytyvän.

Katse kohti tulevaisuutta hyvillä mielin.
Anonyymi: Nimetön 14.6.2012 9:54

Anonyymi
Tällä viimeistään yritetään saada kovasti Nokiaa tankanneet suomalaiset sijoittajat luopumaan toivosta ja laskea kurssi sellaiseksi, jotta yritys olisi entistäkin halvempi ostettavaksi (Microsoft??) Tällä hetkellä niitä ei kannata myydä. Kovasti tämä silti säälittää suomalaisen työn puolesta.
Anonyymi: Mene ja tiedä. 14.6.2012 9:55

Anonyymi
Kaikki tämä on suoraa seurausta valitusta strategiasta. Kun ei kerran tehdä itse, ei tarvita väkeäkään. Ja korkean kulutason maana Suomessa on ollut suunnittelijoita, arjkkitehtejä jne. Kun koko oma ohjelmistotuotanto ajetaan alas, ei näitä enää tarvita.
Anonyymi: Make 14.6.2012 9:58

Anonyymi
Toinen tulosvaroitus!

Elop ulos ja Windows Phonesta on luovuttava. Niillä toimenpiteillä Nokia EHKÄ vielä osin pelastuu jos toimet tehdään 2kk sisällä.

Täytyy vielä ihmetellä, minkälainen sopimus Nokialla on Microsoftin kanssa kun Elopia ei voi erottaa vaikka on totaalisen epäkompetentti ja toisaalta Windowsiin pitää panostaa edelleen kybällä vaikka se on ns. kuollut hevonen.
Anonyymi: aika käy vähiin 14.6.2012 9:59

Anonyymi
Katse kohti tulevaisuutta hyvillä mielin.

Hyvillä mielin? Kaikki on Nokiassa nyt täysin päin peetä. Eihän tässä kukaan muu kuin Nokia-vihaaja voi olla hyvillä mielin. Luulen muuten, ettei Nokia-heittereitä juurikaan ole, on vain Nokian Microsoft-strategian vihaajia.
Anonyymi: Katastrofolos 14.6.2012 10:09
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 17
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokialta luvassa "erikoinen laite" erikoisessa paikassa

26.09.2013 Nokia valitsi merkillisen paikan julkistaakseen liudan uusia laitteita lokakuussa. Myös yksi laitteista on The Vergen mukaan massasta poikkeava.

.