Taloussanomat
Lue uutinen mobiilisivustolla

Ballmer vihjaa Microsoftin omista puhelimista

– Emme jätään mitään teknologian aluetta yksinomaan Applen pelikentäksi, Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer messuaa.
Kuva: EPA

11.7.2012 07:00 Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer messusi haastattelussa, ettei yhtiö jätä mitään softa- tai rauta-aluetta Applen vapaaksi temmellyskentäksi. Lausuma sisältää myös matkapuhelimien valmistuksen eikä Ballmer sitä kiistänyt.

Toimitusjohtaja Steve Ballmer myönsi CRN:n haastattelussa maanantaina, että Microsoft on menneisyydessä luovuttanut osan laite- ja ohjelmistoalueen välisestä raja-alueesta Applelle.

Ballmerin mukaan Surface-taulutietokone aloittaa uuden aikakauden. Nyt Microsoft ei jätä kiveäkään kääntämällä taistelussa Applea vastaan.

– Yritämme tehdä ehdottoman selväksi, että emme jätä mitään aluetta Applen temmellyskentäksi, Ballmer sanoi CRN:n haastattelussa Torontossa. Hän osallistui siellä yhtiön maailmanlaajuisen kumppanikonferenssiin.

– Emme luovuta mitään aluetta Applelle. Emme anna kuluttajapilveä. Emme ohjelmistoinnovointia. Emme mitään tästä yksin Applella. Se ei kerta kaikkiaan tapahdu. Ei meidän vahtivuorollamme, Ballmer meuhkasi.

Ballmerin uho kattoi selvästi myös älypuhelimet. Kun Ballmerilta kysyttiin nimenomaan, aikoo Microsoft valmistaa oman älypuhelimen, hän mietti hetken ja vastasi:

– Juuri tällä hetkellä teemme kovasti töitä Surfacen kanssa. Se on polttopisteessä. Se on meidän ytimemme. Katsotaan mitä tapahtuu. Meillä on Nokiassa, HTC:ssa hyvät kumppanit puhelinalueella. Rakastan sitä, mitä meillä on menossa Surfacen parissa. Aiomme keskittyä Surfaceen ja muihin Windows 8 -taulutiekonekumppaneihin ja katsoa, saammeko jotain tapahtumaan.

Ballmerin puheet poikkeavat Microsoftin johtajien aiemmista lausunnoista. FierceWireless viittaa Windows Phonen markkinointijohtajan Greg Sullivaniin, joka viime kuussa kiisti InformationWeekissä yhtiön suunnitelmat oman älypuhelimen rakentamisesta.

Microsoftin siirtyminen älypuhelimien valmistajaksi olisi kova isku Nokialle ja muille Windown Phoneen sitoutuneille valmistajille. Pelkästään nykyisten Lumia-puhelimien jääminen Windows 8:n kehityspolun ulkopuolelle on horjuttanut Nokian Lumia-puhelimien uskottavuutta markkinoilla.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (46)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Juu Ballmer on hyvä vain.


Heti alkoi qusee:

appleinsider.com/articles/12/07/10/microsoft_says_surface_tablet_is_just_a_design_point.html
Anonyymi: Nyt saa nauraa! 11.7.2012 8:14

Anonyymi
Juu Ballmer on hyvä vain.
Anonyymi: Nyt saa nauraa! 11.7.2012 8:17

Anonyymi
"Juuri tällä hetkellä teemme kovasti töitä Surfacen kanssa."

Toisaalla netissä:

"At Microsoft's Worldwide Partner Conference, CEO Steve Ballmer refuted recent speculation that the company is looking to compete with Windows 8-licensing hardware makers by saying Surface is merely a reference design."

Eli Surface tulee ei koskaan.
Anonyymi: Toisaalla netissä. 11.7.2012 8:24

Anonyymi
- How Zune they forget?
- Now, Now...
- Oh that?s cruel? Kin we all just get along?
- Don?t be so Clippy with Me, Bob!
Anonyymi: Tsiisus 11.7.2012 8:33

Anonyymi
Sitä ennen Nokia varmasti tajuaa häipyä markkinoilta vähin äänin.
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 8:35

Anonyymi
voi voi nokia parka. ms tuo markkinoille "referenssi-tabletin" josta ballner sanoo oem-valmistajien kohun jälkeen "tulemme myymään näitä vain muutaman miljoonan". veikkaan vaan että jos ms ei hinnoittele tuota yli tulee menemään reippaasti enemmän kaupaksi.

seuraavaksi sitten winpho8 känny.
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 8:58

Anonyymi
"Emme luovuta mitään aluetia Applella"

Tuo lupaus pitää, Nokialla ei ole enää mitään luovutettavaa. :-)
Anonyymi: Pöö! 11.7.2012 9:11

Anonyymi
Ihme vikisijöitä taas liikkellä aamutuimaan. Vaikka Surface olisikin "vain" referenssidesign niin eihän se tarkoita, etteikö Microsoft niitä voisi myydä ja siten varmistaa, että valmistajan eivät tunaroi MS:n miljardipanostuksia Windows 8:iin tuomalla markkinoille halpoja puolivillaisia toteutuksia.
Anonyymi: Nimetön 11.7.2012 9:20

Anonyymi
Missä samat nillittäjät ovat silloin kun Google julkaisee oman puhelimensa ja tabletin?

Peukkupetteri, laitapas 1000 miinuspeukkua tälle viestille. Vai oletko kesälomalla?
Anonyymi: Peukkupetteriä odote 11.7.2012 10:04

Anonyymi
Ihme vikisijöitä taas liikkellä aamutuimaan. Vaikka Surface olisikin "vain" referenssidesign niin eihän se tarkoita, etteikö Microsoft niitä voisi myydä ja siten varmistaa, että valmistajan eivät tunaroi MS:n miljardipanostuksia Windows 8:iin tuomalla markkinoille halpoja puolivillaisia toteutuksia.

Noh eikös se sopisi linjaan puolivillaisen windowsin kanssa.
Anonyymi: villat sekaisin 11.7.2012 10:10
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2010

Viisi vuotta sitten

Hakkeri uhoaa murtaneensa iPadin

29.03.2010 Applen iPhonen murtanut George Hotz ilmoittaa kehittäneensä puhelimelle uuden murtomenetelmän, joka luultavasti toimii myös Applen taulutietokoneessa iPadissa.


2012

Kolme vuotta sitten

Dell veti älypuhelimet myynnistä

29.03.2012 Laitevalmistaja Dell on lopettanut ensimmäisen ja ainoan Windows Phone -älypuhelimen myymisen.

.