Taloussanomat

DNA:lta hyvä tulos – niin voitto kuin vaihtokin kasvussa

DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi
Kuva: Lehtikuva

20.7.2012 13:52 Telekonserni DNA:n tulos parani toisella vuosineljänneksellä. Niin yhtiön liikevoitto kuin liikevaihtokin olivat kasvussa Yhtiö piti koko vuoden näkymänsä ennallaan.

DNA:n huhti-kesäkuun tulos ennen veroja nousi 14,9 miljoonaan eruoon viime vuoden vastaavan jakson 11,2 miljoonasta eurosta. Liikevoitto kasvoi vertailuajankohtan 12,1 miljoonasta eurosta 17,2 miljoonaan euroon liikevoittoprosentin ollessa 9,0.

Yhtiön liikevaihto nousi viime vuoden vastaavan ajankohdan 178,7 miljoonasta eurosta 191,5 miljoonaan euroon. Liikevaihtoa kasvatti hyvä päätelaitteiden myynti sekä matkapuhelinliittymien kasvu, DNA kertoo osavuosikatsauksessaan.

Myös käyttökate oli nousussa ja kasvoi 49,6 miljoonaan euroon erityisesti kasvaneen myynnin vuoksi.

Toinen vuosineljännes sujui hyvin ottaen huomioon DNA:n alkuvuoden heikon vedon. Tammi-maaliskuussa DNA:n tulos ja liikevoitto olivat molemmat laskussa.

DNA kertoi maaliskuun lopussa aloittavansa yt-neuvottelut noin 150 henkilön vähentämisestä. Syynä oli liiketoimintarakenteen uudistaminen. Uudistukset tuntuvat edenneen yhtiön tuloskunnon kannalta positiivisesti.

– Muutoksen vaikutus näkyy jo hieman tässä vuosineljänneksessä keventyneenä kulurakenteena, jota on tarkoitus keventää edelleen, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo osavuosikatsauksessa.

Näkymänsä DNA piti koko vuoden osalta ennallaan.

– Pidämme vuoden 2012 näkymät ennallaan. Arvioimme konsernin rahoitusaseman pysyvän hyvänä vuonna 2012 ja liikevaihdon kasvavan. Euromääräisen käyttökatteen ja liikevoiton arvioimme jäävän hieman edellisestä vuodesta, vaikka maalis-toukokuussa tehty liiketoiminnan uudelleenjärjestely parantaa niitä alkuvuoden tasosta, toimitusjohtaja Tiuraniemi sanoo.

DNA:n matkapuhelinliittymäkanta kasvoi vuodentakaisesta 2,16 miljoonasta lähes 10 prosenttia 2,38 miljoonaan liittymään. Liittymäkohtainen liikevaihto laski 20,7 eurosta 20,2 euroon. Matkaviestinliittymien vaihtuvuus painui 13,5 prosenttiin aiemmasta 15,1 prosentista.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ja pörssiin listautumista odotellaan, odotellaan ja odotellaan...
Anonyymi: nukleiinihappo 20.7.2012 15:32

Anonyymi
Tarkoittaako otsikossa mainittu "vaihto" churnia? Jos tarkoittaa, se on hyvin huono asia. Vai tarkoittaako se liikevaihtoa? Kannattaisiko palkata sinne toimittajia, jotka tajuavat asiat ja osaavat ilmaista asiat yksiselitteisesti?


Kannattaisi varmaan lukea uutisartikkeli ja ymmärtää sen sisältö, ennenkuin astuu suuren yleisön eteen iso "katsokaa, olen idiootti" - kyltti kädessä.
Anonyymi: Mistä näitä tulee? 20.7.2012 15:56

Anonyymi
Otsikkoa katsomatta voisi joku kyllä edes hetken käyttää sisällön oikolukuun.
Anonyymi: ädinkeili 20.7.2012 16:22

Anonyymi
"- Muutoksen vaikutus näkyy jo hieman tässä vuosineljänneksessä keventyneenä kulurakenteena, jota on tarkoitus keventää edelleen, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi sanoo osavuosikatsauksessa."

Eli lisää YT:tä!
Anonyymi: kevennetään 20.7.2012 17:07

Anonyymi
Eiköhän tämäkin puulaaki oo kohta ulkomaalaisten omistuksessa pilkkahintaan.
Anonyymi: Suomi tyhä myy kaike 20.7.2012 18:51

Anonyymi
Eiköhän tämäkin puulaaki oo kohta ulkomaalaisten omistuksessa pilkkahintaan.


Toivottavasti niin ei käy.
Anonyymi: Nimetön 20.7.2012 22:33

Anonyymi
Kyllä tuloksesta näkyy että monoa on jaettu.
Anonyymi: Nimetön 21.7.2012 10:45

Anonyymi
Ainakin toistaiseksi Welho palvelee hyvin dna-omistuksesta huolimatta,Kännypuolesta en ole iahan saletti.
Anonyymi: welho on ihan ok 23.7.2012 6:52

Anonyymi
DNA:n äänivallan omistaa vanhojen Finnet-paikallispuhelinyhtiöiden holding yhtiöt, joissa taas äänivalta (A-osakkeet) on pääosin kaupungeilla / kunnilla. Meillä monilla saattaa olla vielä noita B-osakkeita (eli ns. vanhoja puhelinosakkeita) kaapissa. Niilläkin on arvoa.

Tuskin siis ulkomaille menee.
Anonyymi: sdfsdf 23.7.2012 20:57
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

LG sai Windows Mango-puhelimensa myyntiin ensimmäisenä

28.09.2011 Ensimmäisen suomenkielisen Windows Phone Mango-päivityksen puhelinten toimitukset alkavat tänään. Kauppoihin tulee LG Optimus 7:n päivitetty versio.


2013

Kolme vuotta sitten

Ei, Martha Stewart: Apple ei hae rikkinäistä iPadiasi

28.09.2013 Kotirouvien maailmankuulu esitaistelija Martha Stewart teki itsestään naurunalaisen Twitterissä ja näyttää lisäksi saaneen Applen vihat niskoihinsa.

.