Taloussanomat

Apple vaatii 31 dollaria jokaiselta Samsungin älypuhelimelta

Apple vaatii 31 dollarin rojatia jokaiselta Samsungin Android-puhelimelta.
Kuva: Samsung

25.7.2012 09:03 Kaliforniassa alkaa maanantaina ratkaiseva oikeudenkäynti, jossa punnitaan, onko patentteja loukattu ja minkä arvoisia loukkaukset ovat. Apple hamuaa 2,5 miljardin dollarin korvauksia.

Paljon ratkaiseva kamppailu Applen ja Samsungin maailman laajuisessa patenttitaistelussa lähestyy.

Liittovaltion Kalifornian piirin tuomari Lucy Koh ei suostunut tiistaina Samsungin esitykseen oikeudenkäynnin todistelun rajojen laajentamisesta. Samsung olisi halunnut nostaa todisteluaineiston lukumäärään 400:aan tuomarin asettamasta 250:stä.

Lisäksi Samsung esitti 25 tuntiin rajatun todisteluajan kaksinkertaistamista eikä minkäänlaisia rajoituksia todistajien lukumäärälle.

Koh on ajanut osapuolia kaventamaan kanteitaan oleelliseen ja etenemään parhaan kanteensa kanssa. Hän on myös patistanut yhtiöitä sopimusneuvotteluihin. Niissä ei ole kuitenkaan päästy tuloksiin.

Osapuolet ovat ilmeisesti miljardien päässä toistaan. Applen väittää, että se on oikeutettu 2,525 miljardin dollarin korvauksiin Samsungilta. Korvauslaskelma tuli julkisuuteen Applen tiistaina oikeudelle jättämistä papereista.

Applen laskelmissa Samsung oli oikeudettomasti rikastuttanut itseään kaksi miljardia dollaria ja vienyt Applelta 500 miljardin dollarin voitot ja 25 miljoonan dollarin kohtuulliset rojaltikorvaukset. Uutistoimisto Reutersin mukaan Apple kutsui arviotaan konservatiiviseksi. Se aikoo vaatia pysyvää estetuomiota tulevien rikkomusten pysäyttämiseksi.

Applen vaatimukset nousevat yhteensä 31 dollariin Samsungin myymältä laitteelta. 24 dollaria olisi korvausta Applen designpatenttien ja ulkonäön käytöstä, 3,10 dollaria vieritysteknologiapatentista, 2,02 dollaria zoomaa-koskettamalla -toiminteesta ja 2,02 dollaria ”hypähdyksestä”, joka kertoo käyttäjän saavuttaneet näytön pohjan.

Applen arviot Samsungin teknologian oleellisten patenttien arvosta olivat paljon vaatimattomampia. Se mukaan Samsungilla on oikeus vaatia korvausta kustakin patentista vain puoli senttiä laitteelta.

Samsung puolestaan sanoi omassa lausunnossa, että Apple yrittää tuomioistuimen avulla estää kilpailua ja vähentää kuluttajien valinnanvapautta. Yhtiö sanoi myös, että Applen menestys on rakennettu Samsungin patenttien päälle. Menestys ei olisi onnistunut ilman niitä.

Koh ärähti kiukkuisesti Samsungin esitykselle laajennetusta todistelusta. Koh sanoi, että hän oli joustanut paljon yhdistäessään Samsungin vastakanteet samaan juttuun Applen esittämien kanteiden kanssa niin, ettei Samsungin tarvinnut tyytyä pelkästään puolustukselliseen juttuun.

Koh ilmoitti myös, että jutut voidaan vieläkin erottaa toisistaan, mutta silloin Samsungin kanteiden käsittely alkaisi aikaisintaan elo- tai syyskuussa.

Lue myösReutersin uutinen
Jutun kirjoitti: Digitoday-Reuters

Digitoday-Reuters

Kommentit (87)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Q4/2012 Apple komeasti vie 100% KOKO mobiilialan katteista. Jo viimeisellä kvartaalilla Applen voitto oli muuten lähes kolme kertaa Nokian liikevaihto.
Anonyymi: Linux For Idiots eli 25.7.2012 9:05

Anonyymi
Tässä uutisessa tulee ilmi koko Apple-firman moraali tai tarkemmin sanottuna sen puute. Kuinka moni Sn ostanut olisi pistänyt rahansa An tuotteeseen jos Sn tuotteita ei olisi ollut? En minä ainakaan.

Ja kuinkahan paljon A on hyödyntänyt muiden (esim Xeroxin) patentteja ja keksintöjä omassa toiminnassaan (tietysti maksamatta senttiäkään)?

A on tekniikka-alan syöpä kuten Teosto musiikkialalla.
Anonyymi: 1983 Applen tietokon 25.7.2012 9:19

Anonyymi
Hankala käsittää miten yritykset voi patentoida sellaisia asioita, joita lapsikin voi keksiä. Sairaaksi mennyt maailma.
Anonyymi: Jeppe 25.7.2012 9:19

Anonyymi
Samsung is goner.
Anonyymi: Tim 25.7.2012 9:23

Anonyymi
Idioottimaiset patentit ovat kehityksen este. Itsestään selvyyksiä ei pidä voida patentoida, kuten scrollauksia, zoomauksia, klikkauksia tai vaikkapa vasemmalle kääntymistä.
Tämä on kauppapolitiikkaa ja valtataistelua. Tämä koituu kaikkien meidän tappioksi. Turha uskotella muuta.
Anonyymi: Patentointi mennyt j 25.7.2012 9:27

Anonyymi
$24/laite designpatenttien ja $7/laite digitaalisten designpatenttien käytöstä. Vaikuttaa siltä ettei Applella ole tosiaankaan yhtään oikeaa teknologiapatenttia. Ainiin, mutta onhan niillä se retina-näyttö: LG:n valmistama LCD-näyttö, jossa pikselit on pilkottu niin pieniksi että ihmissilmä ei niitä erota tavalliselta katseluetäisyydeltä, tehontarpeen ja energiankulutuksen hipoessa pilviä.

Huhujen mukaan iPhone 5:ssä retinan tilalle tulee joku uusi amazing näyttö, joka perustuu amoled-tekniikkaan. Siinä on taas markkinointitiimillä tekemistä kun kilpailijat on käyttäneet samaa tekniikkaa jo pari vuotta :)
Anonyymi: go Apple! 25.7.2012 9:30

Anonyymi
Tässä uutisessa tulee ilmi koko Apple-firman moraali tai tarkemmin sanottuna sen puute. Kuinka moni Sn ostanut olisi pistänyt rahansa An tuotteeseen jos Sn tuotteita ei olisi ollut? En minä ainakaan.


Täysin ylivoimaisen hieno perustelu. Tällähän oikeuttaa ties minkälaisen varkauden. Varastin Ferrarin. Se oli sallittua, koska ei minulla olisi ikinä ollut varaa ostaa sitä.
Anonyymi: Tim 25.7.2012 9:45

Anonyymi
" Applen vaatimukset nousevat yhteensä 31 dollariin Samsungin myymältä laitteelta. 24 dollaria olisi korvausta Applen designpatenttien ja ulkonäön käytöstä, 3,10 dollaria vieritysteknologiapatentista, 2,02 dollaria zoomaa-koskettamalla -toiminteesta ja 2,02 dollaria ?hypähdyksestä?, joka kertoo käyttäjän saavuttaneet näytön pohjan."


Tämä kertookin jo kaiken oleellisen applen moraalista. Jos joku muu käyttää edes vähän saman näköisiä laitteita niin heti ollaan ítkemässä oikeuteen. Miten apple edes kehtaa tällaisista mítättömyyksistä vínkua? Apple selkeästi pelkää samsungia ja sitä että se veisi äbylältä markkinaosuuksia, mutta ei se silti tarkoita että pitäisi näin säälíttävä olla
Anonyymi: en tue kumpaakaan, e 25.7.2012 9:50

Anonyymi
Haluatteko kuulla vitsin?

-iPhone ja nokia
Anonyymi: iphone on niiin 2007 25.7.2012 10:02

Anonyymi
Apple näyttää mistä kana kusee!! Maailma ois paljon parempi jos Apple sais päättää kaikesta tekniikasta.
Anonyymi: Teuzka 25.7.2012 10:08
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Taas murto MySQL:n sivuille

27.09.2011 Avoimen tietokantasoftan verkkosivut valjastettiin haittaohjelman levittämiseen. Kyseessä oli jo toinen murto tänä vuonna.


2013

Kolme vuotta sitten

Bill Gates sanoo, että Ctrl+Alt+Del -komento oli virhe

27.09.2013 Microsoftin perustaja ja pitkäaikainen pääjohtaja Bill Gates kutsui Ctrl+Alt+Del -komentoa virheeksi.

.