Taloussanomat

Androidilla murskaava markkinaosuus – Windows-puhelimet laskussa

Kuva: Samsung

6.8.2012 15:57 Android-älypuhelimien markkinaosuus on tärkeimmissä Euroopan maissa suurempi kuin Nokia edes parhaimpina vuosinaan saattoi toivoa, paljastuu tutkimusyhtiö Kantar Worldpanelin tutkimuksesta.

Samsungilla on 45 prosentin markkinaosuus Euroopan älypuhelinmarkkinoilla, kertoo tutkimusyhtiö Kantar Worldpanel ComTech.

Samsungin älypuhelinmyyntiä ovat vauhdittaneet varsinkin Galaxy S2- ja S3-puhelimien menestys.

Samsungin Galaxy-puhelimen mukana on noussut myös Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän osuus älypuhelinmarkkinoilla. Kantarin mukaan Android-puhelimien markkinaosuus Euroopassa on noussut viime vuoden heinäkuun 42,7 prosentista 65,7 prosenttiin.

Espanjassa Android-puhelimilla oli heinäkuussa älypuhelinmyynnistä jopa 87,1 prosentin ja Saksassa 71,5 prosentin markkinaosuus.

Android-puhelimien jälkeen toiseksi suosituimpia ovat Applen iPhonet, joiden markkinaosuus eri maissa vaihtelee Espanjan 2,8 prosentista Yhdysvaltojen 38,2 prosenttiin. Kantar arvioi, että iPhone-käyttäjät ovat asiakkaina erittäin uskollisia, ja monet vanhan mallin omistajat suunnittelevat Applen iPhone 5 -puhelimen ostoa.

Nokian markkinaosuus on Kantarin tilastojen mukaan romahtanut vuoden aikana. Esimerkiksi Saksassa Symbian-puhelimien markkinaosuus on viime vuoden heinäkuusta romahtanut 15,3 prosenttiyksikköä 4,1 prosenttiin.

Nokia Lumia-puhelimet muodostavat todennäköisesti suurimman osan Windows-puhelimien myynnistä. Hälyttävää kyllä, myös Windows Phone -puhelimien markkinaosuus putosi samaan aikaan viime vuoden heinäkuun 7,1 prosentista viime heinäkuun 4,6 prosenttiin.

Windows Phone -puhelimien markkinaosuus on Kantarin mukaan laskenut myös Ranskassa ja Espanjassa, joissa se oli heinäkuussa 1,2 prosenttia älypuhelinmyynnistä. 

Britanniassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa sen sijaan Windows-puhelimien markkinosuus älypuhelimista on sen sijaan hieman kasvanut viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Esimerkiksi Britanniassa Windows Phone -puhelimien osuus älypuhelimista oli heinäkuussa 3,5 prosenttia ja Italiassa 4,8 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (59)


Anonyymi
Taaskaan kyseessä ei ole Windows Phone käyttöjärjestelmä vaan yhteenlaskettu Windows Mobile + Windows Phone.

Windows Phonen markkinaosuus ei ollut missään vaiheessä yli 2% missään maassa vielä viime vuonna.
WP:n markkinaosuus on ollut jatkuvassa kasvussa kun taas lopetetun Windows Mobilen osuus laskee vääjäämättä nollaan.
Anonyymi: Nimetön 6.8.2012 17:48

Anonyymi
Ostakaa nyt suomalaiset edes Lumioita! Minä ostin ja olen erittäin tyytyväinen.


Joo, mikäs siinä. Suomen osuus maailman matkapuhelinmarkkinoista on noin 0,5 % luokkaa. Vaikka kaikki suomalaiset Apple ja Samsung käyttäjät vaihtaisivat Lumiaan, se ei näkyisi juurikaan missään.

Ja kuka on niin pöhkö, että ostaa nyt Lumian, kun sitä ei voi päivittää Windows Phone 8:aan ? Jos Windows Phone:n välttämättä haluaa, kannattaa odottaa loppuvuoteen.

Katsotaan asiaa uudestaan loppuvuodesta kun voi vertailla iPhone 5:sta, Samsungin Galaxy 3:sta tai jotain sen päivitystä ja Lumian Windows 8 malleja.
Anonyymi: Isot markkinat ratka 6.8.2012 18:14

Anonyymi
Eräänä iltana Keilaniemessä:
- "meneepä vähän huonosti, J. mitäköhän pitäisi tehdä?"
- "en tiedä, N"
- "hei!" huudahtaa S. "minä tiedän, tapetaan maailman suosituin käyttöjärjestelmä josta me vastaamme ja otetaan tuolta rapakon takaa lisensoitava teknologia. Sillä on PC-puolella monopoli, toimii varmaan mobiililaitteissakin".
- J innostui ja sanoi: "no mutta S, loistoidea. varmaan voitetaan markkinat takaisin"

Jonkin skeptikon olisi pitänyt muistuttaa että PC-markkinat ja mobiilimarkkinat ovat kaksi eri markkinaa. Sekin olisi ollut hyvä sanoa, että oman arvoketjun menettäminen tarkoittaa myös kilpailukyvyn menettämistä.
Anonyymi: kauppaopettaja 6.8.2012 18:23

Anonyymi
windows nokia sekasotkua ei kukaa halua.Sori vaan, mutta yrityskäytössä Lumia on ihan ykkönen.


Mitä tämä mystinen yrityskäyttö oikein on? Miten se eroaa kotikäytöstä?
Anonyymi: Nimetön 6.8.2012 18:27

Anonyymi
Yritys-käyttö on suuri myytti jota Nokiafanit pitävät yllä. Androidilla voi lukea samat outlook mailit ja office dokut kun WP:llä... Mitään erityistä syytä ei ole ostaa wp:tä yritykselle, päinvastoin
Anonyymi: WP ei tue edes VPN:ä 6.8.2012 18:27

Anonyymi
Samsung Galaxy S3 - teknistä parhautta suomalaista alkuperää olevalla Linuxilla.
Anonyymi: Suomalainen käyttää 6.8.2012 18:29

Anonyymi
Kyllä asiakas tietää minkä luurin haluaa ja miksi. Mutta Nokialla on pallo hukassa ja Nokia ei tiedä, mitä asiakas haluaa ja miksi.
Anonyymi: Siinä se pieni ero 6.8.2012 19:08

Anonyymi
gs.statcounter.com mittaa internetin käyttöä koko käytössä olevasta puhelinkannasta (siis 2-3 vuoden aikana kaikki myydyt ja edelleen käytössä olevat luurit).

Viimeisen 7 päivän mobiili selainkäyttö Suomessa:
- iOS 34,93%
- Android 33,64%
- Symbian 13,18%
- Windows Phone 12,59%

WP myynti viimeisen 6kk aikana on ollut kohtuullisen kovaa, kun osuus kaikista käytössä olevista älypuhelimista on tuota luokkaa.
Anonyymi: Nimetön 6.8.2012 19:17

Anonyymi
Suosittelen kokeilemaan Lumiaa

Erittäin nopea ja välittömästi sormeiluun vastaava käyttis. Ei kenties kaikkia maailman appseja mutta se on oikeasti hyvä. 800 Lumia on myös taskun yksi parhaiten soveltuvista kapuloista.

Win 7.5 ei tarvitse tupla tai neliydinprossuja.

Kun kokeilee ei tarvitse arvailla.
Anonyymi: Lumian ainoa pulma o 6.8.2012 19:23

Anonyymi
Espanjassa Android 87,1 ja Apple 2,8 prossaa..=)

Huolestuttavaa laskua Applella.. laittakaa edes linkki mistä itse näkee ne tilastot eikä se mitä halutaan kertoa..

Aivan sama tosin sillä Lumia rokkaa kybällä, ja kumpaakaan muuta en TULE IKINÄ ostamaan..=)
Anonyymi: Nimetön 6.8.2012 19:50
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Nolot kappaleet levisivät, Spotify korjaa

30.09.2011 Spotify parantaa musiikin kuuntelijoiden yksityisyyttä, mutta ei tehnyt mitään Facebook-pakolle.

.