Taloussanomat

Androidilla murskaava markkinaosuus – Windows-puhelimet laskussa

Kuva: Samsung

6.8.2012 15:57 Android-älypuhelimien markkinaosuus on tärkeimmissä Euroopan maissa suurempi kuin Nokia edes parhaimpina vuosinaan saattoi toivoa, paljastuu tutkimusyhtiö Kantar Worldpanelin tutkimuksesta.

Samsungilla on 45 prosentin markkinaosuus Euroopan älypuhelinmarkkinoilla, kertoo tutkimusyhtiö Kantar Worldpanel ComTech.

Samsungin älypuhelinmyyntiä ovat vauhdittaneet varsinkin Galaxy S2- ja S3-puhelimien menestys.

Samsungin Galaxy-puhelimen mukana on noussut myös Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän osuus älypuhelinmarkkinoilla. Kantarin mukaan Android-puhelimien markkinaosuus Euroopassa on noussut viime vuoden heinäkuun 42,7 prosentista 65,7 prosenttiin.

Espanjassa Android-puhelimilla oli heinäkuussa älypuhelinmyynnistä jopa 87,1 prosentin ja Saksassa 71,5 prosentin markkinaosuus.

Android-puhelimien jälkeen toiseksi suosituimpia ovat Applen iPhonet, joiden markkinaosuus eri maissa vaihtelee Espanjan 2,8 prosentista Yhdysvaltojen 38,2 prosenttiin. Kantar arvioi, että iPhone-käyttäjät ovat asiakkaina erittäin uskollisia, ja monet vanhan mallin omistajat suunnittelevat Applen iPhone 5 -puhelimen ostoa.

Nokian markkinaosuus on Kantarin tilastojen mukaan romahtanut vuoden aikana. Esimerkiksi Saksassa Symbian-puhelimien markkinaosuus on viime vuoden heinäkuusta romahtanut 15,3 prosenttiyksikköä 4,1 prosenttiin.

Nokia Lumia-puhelimet muodostavat todennäköisesti suurimman osan Windows-puhelimien myynnistä. Hälyttävää kyllä, myös Windows Phone -puhelimien markkinaosuus putosi samaan aikaan viime vuoden heinäkuun 7,1 prosentista viime heinäkuun 4,6 prosenttiin.

Windows Phone -puhelimien markkinaosuus on Kantarin mukaan laskenut myös Ranskassa ja Espanjassa, joissa se oli heinäkuussa 1,2 prosenttia älypuhelinmyynnistä. 

Britanniassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa sen sijaan Windows-puhelimien markkinosuus älypuhelimista on sen sijaan hieman kasvanut viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Esimerkiksi Britanniassa Windows Phone -puhelimien osuus älypuhelimista oli heinäkuussa 3,5 prosenttia ja Italiassa 4,8 prosenttia.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (59)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Markkina-analyysiä tekevän Canalys-yhtiön arvion mukaan Windows Phone -puhelinten myynti oli vuoden toisella neljänneksellä jopa 277 prosenttia suurempi kuin vuosi takaperin.

puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2012/08/06/windows_phone_-puhelinten_myynti_kasvoi_277_prosenttia
Anonyymi: toisaalla netissä 6.8.2012 16:01

Anonyymi
Mitäs hälyyttävää tässä onkaan Nokialla WP:n suhteen? Nokian lumia-puhelimethan tulivat myyntiin viime syksynä, eivät kesällä...
Anonyymi: äly hoi... 6.8.2012 16:04

Anonyymi
"Windows Phone -puhelimien markkinaosuus putosi samaan aikaan viime vuoden heinäkuun 7,1 prosentista viime heinäkuun 4,6 prosenttiin."

Tuo oli odotettua - edes alennusmyynnit eivät enää pelasta WP:tä.
Anonyymi: Atte 6.8.2012 16:07

Anonyymi
Kuka ostaisi nokialaisia Saksassa Bochumin jälkeen?


Niin kun eivät ostaneet edes ennenkuin tehdas piti lopettaa.
Anonyymi: ylermi 6.8.2012 16:09

Anonyymi
windows nokia sekasotkua ei kukaa halua.
Anonyymi: winokkia 6.8.2012 16:13

Anonyymi
Niin se vain on että Nokia on erittäin heikko kilpailemaan tekniikassa ja softassa. Se on nähty. Korealaiset osaavat tämänkin paremmin yhteistyössä ameriikkalaisten kanssa. Ei Nokia voi pärjätä windows puhelimilla androidia vastaan, on se android vaan niin hyvä. Mutta edelleen paras on selkeästi Applen iOS ja iPhonet, edes android ei voita käytettävyydesään Applea.
Anonyymi: Apple on paras ja Sa 6.8.2012 16:16

Anonyymi
Mitäs hälyyttävää tässä onkaan Nokialla WP:n suhteen? Nokian lumia-puhelimethan tulivat myyntiin viime syksynä, eivät kesällä...


Joo-o. joissain maissa WP:n markkinaosuus oli korkeampi viime vuonna, ennen kuin Lumiat edes tuli myyntiin. Eikös se ole vähän huonolta kuulostava homma ?

Voihan se olla että Nokia dominoi WP-markkinaa, mutta kyllä siitä pitäisi enemmän saada kuin ykkösprosentteja.
Anonyymi: f 6.8.2012 16:17

Anonyymi
Niin se vain on että Nokia on erittäin heikko kilpailemaan tekniikassa ja softassa. Se on nähty.


Eläköön suomalainen johtaminen!
Anonyymi: Nimetön 6.8.2012 16:27

Anonyymi
Ostakaa nyt suomalaiset edes Lumioita! Minä ostin ja olen erittäin tyytyväinen.
Anonyymi: Suosi suomalaista, p 6.8.2012 16:30

Anonyymi
Nokia nouseeeee
Anonyymi: Hmmmm 6.8.2012 16:31
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Google ja EU lähestyvät sopua hakukiistassa: "Ratkaiseva hetki saavutettu"

01.10.2013 EU:n kilpailupomo on toiveikas. Googlen viimeisin sovintoesitys antaa jälleen mahdollisuuden "tehdä töitä".

.