Taloussanomat

Nuancen Nina haastaa Sirin iPhone- ja Android-puhelimissa

8.8.2012 08:59 Johtaviin puheentunnistusteknologian kehittäjiin kuuluva Nuance on julkistanut Ninan sovelluskehittäjien tarpeisiin. Nina tunnistaa äänikomentoja sekä iOS- että Android-järjestelmissä.

Nuancella on näppinsä pelissä lähes kaikissa tärkeimmissä puheentunnistukseen perustuvissa palveluissa. Se on vahva myös näppäimistöpohjaisissa kielisovelluksissa kuten ennakoivassa tekstinsyötössä.

Nina-puheentunnistus ja syntetisoija on sovelluskehittäjille tarkoitettu ohjelmisto, joka voidaan helposti integroida suoraan jo olemassa olevien sovellusten sisälle.

Nuance oli alun perin myös Applen Sirin takana, sillä Applen ostama Sirin kehittäjä käytti sen puheentunnistustekniikkaa, uutisoi Cnet News.com. Apple käyttää edelleen Nuancen tekniikkaa useissa sovelluksissa.

Kehittäjät voivat tuoda yksilöllisyyttä Nuancen sovellukseen valitsemalla Ninan äänen useista eri vaihtoehdoista.

Nuance julkisti eilen myös USAA:n kanssa tehdyn sopimuksen. Sen mukaan USAA, joka tarjoaa pankkipalveluita Yhdysvaltain puolustusvoimien sotilaille, integroi Ninan osaksi mobiilipalveluaan.  Pilottiprojekti käynnistyy jo tässä kuussa, ja palvelun on määrä olla tarjolla kaikille puolustusvoimien jäsenille vuoden loppuun mennessä.

Ninan kehittäjäpaketti on saatavilla englanninkielisenä Yhdysvalloissa, Australiassa ja Britanniassa.

Viime vuoden loppupuolella Nuance lopetti yksityisen kehittäjän ilmaisen Siri0us-sovelluksen, joka tarjosi Sirin palveluita iPhone 4S:ää vanhemmille iPhoneille ja iPodeille.

Ninan Youtube-esittely löytyy täältä.

Lue myösVanhan iPhonen Siri-sanelu sai kenkää
Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nuancen sovellusohjelmat ovat todellisia häiriköitä. Minun tulostimen mukana tuli tietokoneeseen Nuancen sovelluksia ja nyt ne kiusaavat tietokonetta aivan hirveästi. Ja voi sitä sähköpostin tulvaa joka Nuancelta tulee. Nämä uudet tarjoukset ylittää reippaasti jopa roskapostin määritelmät.
Anonyymi: Nuance on pelkkä pak 8.8.2012 9:43

Anonyymi
mutku apple keksi puhetunnistuksen


nainhan se on. vaikee vaan osan myontaa
Anonyymi: osuit asian ytimeen 8.8.2012 11:23

Anonyymi
Siri vs. Nina - Catfight!
Anonyymi: Veristä touhua.. 8.8.2012 12:27

Anonyymi
Eikö ollenkaan Windows Phoneen?
Anonyymi: Jäinkö taas ilman 8.8.2012 13:04

Anonyymi
oooh! kohta ollaan taas käräjillä, kun apple väittää keksineensä puhekyvyn ja aakkoset!
Anonyymi: ipyppy 8.8.2012 13:28

Anonyymi
Nina tulee kuulemma Lumioihin vuonna 2052!
Anonyymi: Can`t wait! 8.8.2012 14:12

Anonyymi
Onneton räpellys yrittää matkia Applen ylivertaista ja loistavaa Siriä. Androidin luokatonta puheentunnistusta nyt ei voi mainita edes samassa lauseessa Sirin kanssa.
Anonyymi: Äpfeli 8.8.2012 14:23

Anonyymi
Tätäkään ei taida tulla suomenkielisenä, mikä on harmi. Ihan hyödyttömiähän nämä ovat.
Anonyymi: Android 8.8.2012 16:33

Anonyymi
Tai no Siri toimii hienosti.
Anonyymi: Android 13.8.2012 8:32
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

America’s Cup ratkeaa tänään: Ellison pinnasi Oracle Worldistä

25.09.2013 Ohjelmistotalo Oraclen pääjohtaja Larry Ellison pinnasi San Franciscossa meneillään olevan Oracle Open Worldin päätilaisuudesta tiistaina. Hänellä oli siihen hyvä syy.

.