Taloussanomat

Apple lisensoi arvokkaat patenttinsa Microsoftille

Kuva: EPA

14.8.2012 14:52 Apple lisensoi arvokkaat designpatenttinsa Microsoftille, yhtiön edustaja kertoi kopiokäräjillä maanantaina.

Applen ja Samsungin välinen oikeudenkäynti iPhonen ja iPadin väitetystä kopioinnista paljasti mielenkiintoista tietoa maanantaina.

Applen patenttien lisensointijohtaja Boris Teksler todisti yhtiönsä myöntäneen Microsoftille lisenssin samoihin patentteihin, jotka ovat Samsung-kiistan taustalla. Designpatentit liittyvät iPhonen ja iPadin muotoiluun.

Lisensointiin liittyi ehto, että Microsoft ei saa rakentaa minkäänlaisia klooneja iPadista tai iPhonesta. Teksler kertoi aikaisemmin voivansa laskea yhden käden sormilla ne kerrat, kun Apple on antanut muille pääsyn näihin designpatentteihin.

Samsungia Apple lähestyi kopiosyytteillä ja patenttiehdotuksella vuonna 2010. Silloin yhtiö korosti Boris Tekslerin mukaan, ettei se lisensoi tuosta vain pääpatenttejaan toiselle yritykselle.

– Teimme selväksi, ettemme tarjonneet lisenssiä kaikkeen, johtaja sanoi Cnet News.comin mukaan.

Kaikesta huolimatta Apple halusi saada aikaan sopimuksen ja yritti Tekslerin mukaan lujasti saavuttaa sovinnollisen ratkaisun Samsungin kanssa. Apple haki reilua korvausta siitä, mitä oli rikottu ja "ainutlaatuiseen käyttäjäkokemukseen" liittyen.

Samsungin lakimiehet ovat kuitenkin painottaneet, että Apple ei maininnut lainkaan designpatenttejaan, kun se alun perin lähestyi Samsungia.

Sopimusta ei saatu aikaan, ja Apple nosti Samsungia vastaan kanteen huhtikuussa 2011.

VerkossaReutersin uutinen aiheesta
VerkossaCnetin uutinen aiheesta
Lue myösApple vie Samsungin käräjille Galaxyista
Jutun kirjoitti: Reuters-It-viikko

Reuters-It-viikko

Kommentit (28)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Sanoo henkilö joka ei ole koskaan Windows 7.x kapulaa käyttänyt.
Anonyymi: luulo ei ole tiedon 14.8.2012 14:52

Anonyymi
Iphonen muotoilu on jo hyvin vanhahtavan näköistä. joten tuskin microsoft noista juuri hyötyä saa.
Anonyymi: Mietteliäs 14.8.2012 14:58

Anonyymi
Microsoft kun ei valmista laitteita, niin Apple on uskaltanut myöntää lisenssin patentteihin. Mikäli Samsungille olisi ko. lisenssi myyty, Galaxy Tabien myynti olisi kaahannut räjähdysmäisesti iPadin ohi.

Nyt sama homma tapahtuu vain hitaammin.
Anonyymi: Apple - ylihintaista 14.8.2012 15:07

Anonyymi
Toimiiko apple koskaan rehellisesti?
Anonyymi: Nimetön 14.8.2012 15:14

Anonyymi
"Apple haki reilua korvausta siitä, mitä oli rikottu ja "ainutlaatuiseen käyttäjäkokemukseen" liittyen."

Kyllä tälle vielä nauretaan tulevaisuudessa.
Anonyymi: Seppo Taalasmaa 14.8.2012 15:25

Anonyymi
"Apple haki reilua korvausta siitä, mitä oli rikottu ja "ainutlaatuiseen käyttäjäkokemukseen" liittyen."Kyllä tälle vielä nauretaan tulevaisuudessa.


Jo ensi keväänä pääsee nauramaan kun Tammasaaren rannassa on uponnut Jolla ja konttorin valot sammunut. N9 upposi kanssa ihan lähellä tuota paikkaa Ruoholahdessa. Jo sitten alkavat tajuta että Meego lensi kananlennon.
Anonyymi: Palkkaturva hoitaa l 14.8.2012 15:47

Anonyymi
Sanoo henkilö joka ei ole koskaan Windows 7.x kapulaa käyttänyt.


Hieman yleistäen voitaneen jo vihdoin sanoa, että Win on jo itsessään kapula rattaissa.
Anonyymi: Putin 14.8.2012 15:52

Anonyymi
Lisensoi siis iPadin ja iPhonen designin ehdoilla ettei samannäköistä tuotetta tule??

Mitä tuo siis tarkoittaa?
Anonyymi: Make 14.8.2012 16:01

Anonyymi
Microsoft sai suorakaiteen patentoineelta Applelta luvan valmistaa suorakaiteen muotoisia laitteita, vieläpä pyöristetyillä kulmilla.
Anonyymi: ompsukka 14.8.2012 16:02

Anonyymi
Microsoft kun ei valmista laitteita, niin Apple on uskaltanut myöntää lisenssin patentteihin. Mikäli Samsungille olisi ko. lisenssi myyty, Galaxy Tabien myynti olisi kaahannut räjähdysmäisesti iPadin ohi.

Nyt sama homma tapahtuu vain hitaammin.


On muuten aika arvokkaista patenteista kyse: arvioidun 2,4 miljoonan tabletin sijasta Samsung olikin myynyt Q2/2012 vain 37000 tablettia. Samaan aikaan Apple myi 5,7 miljoonaa ipadia. Jotta Samsung olisi "kaahannut räjähdysmäisesti" Applen ohi, olisi Samsungin pitänyt myydä vähintään tuplat Appleen verrattuna. Tämä olisi vaatinut 300 kertaista myynnin lisäystä! Täytyy olla kyllä maailman historian arvokkaimmat patentit, vuositasolla puhutaan 20 miljardista eurosta!

Nyt kun noita patentteja ei Sampalla ole, mitä aikajännettä tuo "tapahtuu vain hitaammin" tarkoittaa?
Anonyymi: On ne kovat patentit 14.8.2012 16:05
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.