Taloussanomat

Applen selätti Samsungin Kaliforniassa, miljardikorvaus

25.8.2012 02:59 Globaalisti merkittävänä pidetyssä Applen ja Samsungin välisessä patenttioikeudenkäynnissä valamiehistö antoi tuomion vain 21 tunnin harkinnan jälkeen. Samsung tuomittiin maksamaan Applelle miljardi dollaria.

Tuomari Lucy Koh'n johdolla käydyssä erittäin monimutkaisessa ja riitaisessa oikeudenkäynnissä Apple voitti suuren osan kanteistaan, Samsung ei yhtään.

Valamiehistö myönsi Applelle korvauksia eri patenttien rikkomisista eri laitteissa niin, että niiden yhteissumma nousi 1,05 miljardiin dollariin, 800 miljoonaan euroon. Applen vaatimus oli ollut 2,75 miljardia euroa.

Valamiehistön mukaan Samsung rikkoi Applen hyödyllisyysmalleja ja muotoilupatentteja useissa tuotteissa, mutta ei kaikissa. Rikkomukset olivat tahallisia viidessä kuudesta patentista.

Valamiehistö piti voimassa Applen hyödyllisyysmallit ja muotoilupatentit, myös mallisuojan '983.

Samsungin katsottiin joillakin tuotteilla liudentaneen Applen mallisuojaa joissakin iPhone, iPhone 3 ja "Combination iPhone" tapauksissa.

Valamiehistö päätti myös, ettei Apple on rikkonut yhtään Samsungin hyödyllisyysmallia, mutta Samsung on sen sijaan rikkonut kilpailunrajoituslakia monopolisoimalla umts-standardiin liittyvät markkinat.

Asiasta uutisoi muun muassa Cnet News.com.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (207)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Olipa yllätys että Jenkkien tuomioistuimessa Apple vei ja Samsung vikisi...

Yksi Applen kanteista koski Samsungin laitteiden muotoilua. Kulmat kun olivat pyöristetty liian samantapaisesti kuin Applen laitteissa. Vaan kuinkas monella tavalla ne kulmat oikein voidaan pyöristää?

Naurettavaa pelleilyä nuo nykyiset patenttikiistat.
Anonyymi: Torspo 25.8.2012 3:09

Anonyymi
Sairas maailma! Millään muulla alalla ei ole tälläista pelleilyä. Apple tuo pian tv:n markkinoille, sen jälkeen rikot mallisuojaa kun valmistat 16:9 surakaiteen muotoisen töllöttimen! Apple, puljujoka ei ole oikeasti keksinyt itse mitään...
Anonyymi: Poomme 25.8.2012 3:10

Anonyymi
On ne hassuja nuo amerikkalaiset. Apple kopio surutta Sonya ensimmäistä iphone tehdessään.

Tämän asian todeksi osoittama Samsungin oikeudessa esittämä todistusaineistö julistettiin tuomarin johdolla ohitettavaksi.
Anonyymi: ju$tice 25.8.2012 3:16

Anonyymi
Mobiilimarkkinoilla ilmeisesti mallisuojataan ja patentoidaan omat pierutkin, sen verran haisevat tämä tämmöinen. Jenkit keksiny miten putsataan pöytä oikeussalien kautta!
Anonyymi: Jussi 25.8.2012 3:17

Anonyymi
Samsung tietysti valittaa tuomiosta, joten asiaa puidaan jenkeissäkin epäilemättä vielä pitkään, korkeimpaan oikeuteen asti. Valamiehistöllä taisi olla kiire viikonlopun viettoon, kun ratkaisivat näinkin monimutkaisen jutun lonkalta.

Jos juttu jotain todisti, niin sen, että amerikan patenttisysteemi on järjetön.
Anonyymi: patenttishow 25.8.2012 3:46

Anonyymi
Ihan tietoisesti aSamsung on kopioinut applen iphonen muotoilua alusta lähtien ei siinä hirveästi muuta tuomiota voi antaa. Kun katsotaan kokonaisuutta niin fyysisen olemuksen lisäksi myös android järjestelmää on viilattu reilusti applen ios suuntaan samsungin toimesta. Etenkin kun lyödään asiakirjoja todisteeksi missä samsungin väki on vaatinut olemuksiin samanlaisia asioita kuten iphonessa ja ios löytyy ja vertailukohtana on suoraan ainoastaan iphone ja kommenttina "tehkää näin"
Anonyymi: Iivari ke1987 25.8.2012 4:22

Anonyymi
Kaupallinen oikeus USA:ssa on pelkkä vitsi, oikeusjärjestelmä suojelee amerikkalaisia suuryrityksiä kaikelta terveeltä kilpailulta.
Anonyymi: dollarioikeutta se v 25.8.2012 5:36

Anonyymi
Apple voitti ja kaikki muut maailmassa hävisi mukaan lukien kaikki kuluttajat.

Ongelma on ihan koko patentti ja oikeus järjestelmässä. Hyvin vaarallista touhua jonka huomaa tälläkin annetuista kommenteissa eli ihmiset menettää uskoaan oikeusjärjestelmään ja yritysten touhuihin.

Hyvin harvoin punnitaan että kuinka paljon nämä asiat tuottaa haittaa koko ihmiskunnalle. Katsotaan vaan niitä omia yrityksen talousvoittoja ja unohdetaan kaikki muu.
Anonyymi: Nimetön 25.8.2012 6:28

Anonyymi
Katsotaan vaan niitä omia yrityksen talousvoittoja ja unohdetaan kaikki muu.

Aivan, en epäile hetkeäkään, etteikö kirjoittamasi olisi ollut tässä tapauksessa ajatus Samsungin kopiotoiminnan takana
Anonyymi: Niin harvalla meistä 25.8.2012 6:32

Anonyymi
Samsung tietysti valittaa tuomiosta, joten asiaa puidaan jenkeissäkin epäilemättä vielä pitkään, korkeimpaan oikeuteen asti. Valamiehistöllä taisi olla kiire viikonlopun viettoon, kun ratkaisivat näinkin monimutkaisen jutun lonkalta.

Jos juttu jotain todisti, niin sen, että amerikan patenttisysteemi on järjetön.


saivat iphonenit ilmateeks
Anonyymi: Nimetön 25.8.2012 6:42
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 21
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Komeettaluotain kaput: Nasa jättää jäähyväiset

25.09.2013 Deep Impact -tehtävä koki äkillisen lopun, joskin avaruusluotain ennätti tehdä tärkeää tutkimusta useita vuosia.

.