Taloussanomat

Ericsson ja TeliaSonera: 5G-verkko Tukholmaan 2018

Kuva: REUTERS/Bob Strong

22.1.2016 19:37 5G-verkko on määrä toteuttaa myös Tallinnassa.

Ruotsalainen verkkolaiteyhtiö Ericsson ja ruotsalais-suomalainen teleoperaattori TeliaSonera ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta 5G-verkon tarjoamisessa Tukholmassa ja Tallinnassa jo vuonna 2018, yhtiöt kertovat tiedotteessaan.

Yhtiöt kartoittavat 5G-tekniikan käyttötarkoituksia ja uusia palveluita muun muassa esineiden internetissä sekä tutkivat näiden ansaintamalleja ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Ericsson arvioi viimeisimmässä Mobility Report -katsauksessaan, että vuoden 2021 lopussa 5G-asiakkaita on 150 miljoonaa kappaletta.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Viimeaikoisten näyttöjen perustella datakatto soneralla ei ole vielä 2018 TOIMIVAA 5G verkkoa...
Anonyymi: typerä_datakatto 23.1.2016 10:58

Anonyymi
Suuri kysymysmerkki lieneekin verkkojen toimittaja. Niin ikävää kuin se onkin, Suomessa kyseisen TeliaSoneran verkossa ilmenneet ongelmat voitanee osittain laittaa verkot toimittaneen Nokian piikkiin. Tämä saanee Telian miettimään toimittajavalintaansa tarkoin.

Todennäköisintä on, että ruotsalaiset pelaavat varman päälle ja tilaavat verkkonsa Erikssonilta. Nyt on suomalaisilla tuhannen taalan paikka viedä seuraavan sukupolven verkkojen kehitystyötä eteenpäin, muuten on peli lopullisesti menetetty. Oulussa on työn alla varsin lupaavia projekteja, mutta ruotsalaisten ehtiessä edelle menettää lopputulos merkitystään.

Nyt kaivataan nopeata toimintaa, parhaat asiantuntijaryhmät tulisi keskittää työskentelemään yksinomaan uuden sukupolven verkkojen kehityksen parissa. Nykyiset 4G LTE- verkot ovat esihistoriallisia seuraavan vuosikymmenen alkuun mennessä, resurssien uudelleenohjaamista kaivataan.
Anonyymi: erkinsonni 24.1.2016 12:03

Anonyymi
Ruotsiin 5G verkko 2018 ja vielä silloinkaan ei ole Suomessa edes TOIMIVAA 3G/4G verkkoa!
Anonyymi: M_C66 24.1.2016 19:30
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Pirate Bay -miehen tuomiosta pyyhittiin vuosi pois

25.09.2013 Pirate Bay -verkkopalvelun perustaja Gottfrid Svartholm Warg sai helpotusta kesäkuussa langetettuun tietomurtotuomioonsa.

.