Taloussanomat

Oliko vaikea nousta aamulla? Uusi herätyskello laittaa töihin

Kuva: Outi Järvinen / Lehtikuva

25.1.2016 08:09 Android-puhelimille saatava kellosovellus pistää käyttäjänsä ahkeroimaan ennen kuin hiljenee.

Onko herääminen hankalaa? Oletko usein "vahingossa" sammuttanut herätyskellon ja jatkanut unia? Ratkaisu voi olla uusi Android-puhelimille kehitetty herätyskellosovellus, joka pakottaa unikeon suorittamaan jonkin tehtävän ennen kuin hälytys hiljenee.

Käyttäjä voi sammuttaa Mimicker Alarm -sovelluksen hälytyksen kolmella tavalla. Sovellus voi näyttää esimerkiksi jonkun värin, ja käyttäjän on tämän jälkeen otettava valokuva, jossa on samaa väriä. Vaihtoehtona on monimutkaisen lauseen toistaminen. Lauseharjoitusta vaikeuttaa se, että sovellus on englanninkielinen.

Kolmantena keinona on yksinkertaiselta kuulostava selfie-kuvan ottaminen. Käyttäjän on kuitenkin esitettävä jotain tunnetilaa, esimerkiksi hämmästystä.

Selfie-haastetta vaikeuttaa vielä se, että kuvia ennen kannattaa ehkä vähän laittautua. Kuvat nimittäin lähetetään eteenpäin Microsoftille palveluiden kehittämiseksi. Sovellus kun on Microsoftin kehittämä. Yhtiön mukaan kuvia ei käytetä käyttäjän tunnistamiseen eikä yhteydenottoon, ja niiden käsittelyssä noudatetaan Microsoftin yksityisyydensuojakäytäntöjä.

Sovelluksesta löytyy torkkunäppäin, joka antaa viisi minuuttia lisäaikaa.

Sovelluksen voi ladata Googlen Play -sovelluskaupasta. Mitään tietoa sovelluksen tulosta Applen iPhonelle tai Microsoftin Windows-puhelimille ei ole.

Microsoft havainnollistaa sovelluksen toimintaa myös YouTube-videolla.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Barbaarista tuollainen väkivaltainen herääminen. Itse käytän herätyskellona iPhonessa SleepCycle nimistä ohjelmaa. Se monitoroi unen rytmiä ja herättää pikkuhiljaa niin, että on pirteä, kun on aika nousta.
Anonyymi: Herääpirteänä 25.1.2016 9:26

Anonyymi
Käytte vaan ajoissa nukkumaan, niin tuollaiset ongelmat katoaa ihan itsestään. Hyvin nukutun yön jälkeen elämänlaatu paranee kummasti.
Anonyymi: Kukonlaulu 25.1.2016 10:04

Anonyymi
Sleep like a android hoitanut samanlaisen asian ja osaa myös nauhoittaa kuorsaukset yms.
Anonyymi: asddww 25.1.2016 10:26

Anonyymi
Nousin kuten muinakin aamuina,iloisena ja pirteänä.on ilo juoda aamukahvit ja poltella tupakki ja katsella ikkunasta kun ihmiset painuvat duuniin.eläkkeellä ei ole enää turhaa stressiä,voi nousta aamulla tai olla nousematta.
Anonyymi: pappa 25.1.2016 11:15

Anonyymi
Nousin kuten muinakin aamuina,iloisena ja pirteänä.on ilo juoda aamukahvit ja poltella tupakki ja katsella ikkunasta kun ihmiset painuvat duuniin.eläkkeellä ei ole enää turhaa stressiä,voi nousta aamulla tai olla nousematta.

niin, jokaiselle koittaa se aamu jolloin ei enää nouse
Anonyymi: sepisetä 25.1.2016 11:23

Anonyymi
Alarmy hoitaa saman asian Andoidilla ja on ollut toiminnassa jo pitkän aikaa.
Anonyymi: Sutikka 25.1.2016 13:48

Rekisteröitynyt käyttäjä
Kätevä menetelmä Microsoftille kerätä asiakkaidensa selfie-kuvia. Fiksu yritys, ei voi kuin ihailla.

Mitä tekemistä selfie-kuvilla olisi palvelun kehittämisen kanssa? Ei se käyttäjän pärstä pysty palvelua kehittämään.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Faktamies 25.1.2016 18:16
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Docomo liittää säteilymittarin kännykkään

30.09.2011 Japanin suurin matkapuhelinoperaattori NTT Docomo on reagoinut Fukushiman maaliskuiseen maanjäristykseen ja suureen ydinonnettomuuteen kehittämällä säteilyä mittaavan matkapuhelimen kotelon.


2013

Kolme vuotta sitten

Ja arvokkain brändi on Coca...ei vaan Apple

30.09.2013 Coca-Colan ohi puski myös Applen pahin haastaja Google. Nokia sen sijaan putosi pahasti.

.