Taloussanomat

Fanit kiehahtivat iPhone-muutoksesta: Kuunteleeko Apple?

Kuva: © Pawel Kopczynski / Reuters

28.1.2016 06:25 Riittävätkö sadat tuhannet vastustajat kumoamaan Applen huhutun suunnitelman jättää perinteinen kuulokeliitäntä pois tulevista iPhone-malleista?

Applen huhutaan hylkäävän standardin 3,5 millimetrin kuulokeliitännän ensi syksynä julkaistavassa iPhone 7 -mallissa. Huhuttu uudistus on herättänyt vastustusta verkkokommenteissa, ja mahdollisen muutoksen vastustajat ovat perustaneet myös nettiadressin, jolla yritetään saada Apple peruuttamaan aikeensa.

Apple ei ole kommentoinut väitteitä mitenkään.

SumOfUs-palveluun tammikuussa perustetussa adressissa on jo yli 294 000 nimeä, kun tavoitteena on pyöreät 300 000 nimeä.

Adressin perustelussa Applea syytetään asiakkaidensa riistämisestä ja luonnon tuhoamisesta.

– Apple aikoo riistää jokaista asiakastaan, adressin perusteluissa kirjoitetaan.

Huhun mukaan tulevassa iPhone 7 -puhelimessa ei olisi lainkaan perinteistä kuulokeliitäntää, vaan kuulokkeet liitettäisiin iPhonen lightning-porttiin. Uudistus pakottaisi uskolliset Apple-asiakkaat vaihtamaan nykyiset kuulokkeensa uusiin, jotka käyttävät uuden iPhonen liitäntää. Jos he haluaisivat käyttää vanhoja kuulokkeitaan uuden iPhonen kanssa, heidän olisi ostettava erillinen sovitin standardin kuulokeliitännän ja iPhonen väliin.

Adressi muistuttaa Applen tehneen vastaavan uudistuksen aiemminkin, kun alkuperäinen litteä iPod-liitin korvattiin nykyisellä lightning-liitännällä. Ratkaisun takia suurimmasta osasta Applen laitteiden silloisia kaapeleita ja latureita tuli vanhentuneita.

Applen aikeet vahingoittaisivat myös ympäristöä, sillä uudistus synnyttäisi suuret määrät elektroniikkaromua, kun iPhonen ostajat heittäisivät pois vanhoja kuulokkeitaan.

– Apple korostaa vihreyttään, mutta todellisuudessa Apple sijoitti uudistuvaan energiaan ja vähensi myrkyllisten kemikaalien käyttöä vasta kun julkinen paine tuli liian suureksi, jotta sitä olisi voinut jättää huomiotta, adressin perusteluissa huomautetaan.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (46)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyllähän Apple kuuntelee suorastaan vakoilee, mutta nämä plugi huudot varmaan eivät päädy nauhalle asti.
Anonyymi: iSiri 28.1.2016 6:46

Anonyymi
Zerohedge.com paljastaa mikä tämä huitu ryöväri apple on. Amerikan veroista ja niiden perinnästä oleva juttu.
Anonyymi: lukuhetkiä 28.1.2016 7:25

Anonyymi
Hyvä aple, on vastuutonta antaa tyhmien pitää rahansa.
Anonyymi: Putte 28.1.2016 7:26

Anonyymi
Jättäkää MinunPonini ostamatta, takaan että kuuntelevat. Ei auta itku MinunPoni-markkinoilla.
Anonyymi: Lankapuhelin_Pertti 28.1.2016 7:31

Anonyymi
Mitenhän vihervassut tähän liittyy? Ja ite en Iphonea ostais, joten ei mun elämääni vaikuta. Mutta onhan tuo nyt aivan naurettavaa, koska sille ei ole muuta perustetta, kuin adapterimyynti ja huonolaatusten Beats-kuulokkeiden myynnin kasvattaminen. Itse käytän bluetooth-kuulokkeita, mutta esim. auto ilman bluetoothia ->adapteri. Haluat kuunnella musiikkia samalla kun lataat puhelinta -> adpteri kahdella lightningilla. Koska suurin osa musiikista on vielä analogista, ei hi-res äänestäkään ole juuri iloa.
Anonyymi: S6edge 28.1.2016 7:36

Anonyymi
Ihan sama jos käyttää puhelimen mukana tulevia kuulokkeita. Mutta enemmän huolestuttaa pystyykö sitten enää lataamaan ja kuuntelemaan kuulokkeita samaan aikaan. Ehkä siihenkin on tarjolla Apple-adapteri kolmenkympin hintaan.
Anonyymi: Sdkfz 28.1.2016 7:41

Anonyymi
Veikkaan, että myös Applen pitää tiputtaa hintoja lähitulevaisuudessa. Nopein kasvu alkaa olla ohi ja nykyiset laitteet ovat tarpeeksi hyviä useimmille, joten laitteita ei ole tarpeen uusia jatkuvasti.

Applen pitää todennäköisesti nostaa myös osinkoa, jotta osakkeenarvo ei laske merkittävästi.
Anonyymi: werwerwerw 28.1.2016 7:45

Anonyymi
No hitto, uuden luurin mukana tulee kuitenkin mukana kuulokkeet jotka varmasti on niin hyvät että joutaakin roskiin entiset, jos eivät olleet langattomat ja silloinhan ongelmaa ei ole. Kyllä on ääliöitä jotka tämmöstä vastustaa. Luuria ei kyllä pitäisi enää tehdä ohuemmaksi, mieluummin paksummaksi niin parempi olisi kädessä.
Anonyymi: Mazda6 28.1.2016 7:50

Anonyymi
Kenenkään mieleen ei ole tullut, että paketin mukana voi tulla adapteri.
Anonyymi: Samajätkä 28.1.2016 8:02

Anonyymi
Apple fanit on kaikki sekopäitä. Kuka selväjärkinen viitsii käyttää ylihinnoiteltua kuraa. usb lightning adapteri muuten maksoi jotain 28 euroa joskus, selainen noin sentin paksuinen muovinpala. Onneksi en ole applekäyttäjä.
Anonyymi: sekopäinenn 28.1.2016 8:29
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Facebook pitää palvelunsa ilmaisena

27.09.2011 Yhteisöpalvelu Facebook vakuuttaa pysyvänsä ilmaisena kaikille käyttäjille, vaikka laajasti levinnyt kiertokirje väittää muuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Todisteita pöytään: Näissä tehtävissä Nokia-kriitikko toimi

27.09.2013 Tomi Ahonen skannasi vanhat käyntikorttinsa ja listasi hänestä tehdyt mediamaininnat.

.