Taloussanomat

Rumat luvut: Näin Facebook hidastaa puhelinta ja syö akkua

2.2.2016 10:52 Facebookin mobiilisovellus Androidilla on melkoinen tehosyöppö.

Facebookin Android-sovellus on ollut murheenkryyni iOS-versioon verrattuna, eikä asia näytä muuttuneen. Androidin Facebook-sovellus on osoittautunut melkoiseksi akkusyöpöksi, The Guardian kirjoittaa.

Asia nousi julkisuuteen, kun Android Centralin Russel Holly luopui sovelluksen käytöstä. Tämä käynnisti laajan puhelimien testausketjureaktion, joka levisi myös Redditiin.

Tulokset olivat masentavia Facebookin kannalta: Facebook- ja Facebook Messenger -sovelluksen poistamisen jälkeen muiden sovellusten käynnistymisnopeus lisääntyi 15 prosentilla.

The Guardian testasi viikon ajan sovellusten poistamisen vaikutusta akkukestoon, ja sellainen löytyi. Akkua oli päivän päätteeksi jäljellä keskimäärin 20 prosenttia enemmän kuin Facebookin sovellukset asennettuina.

Syy on pitkälti siinä, että taustallakin toimiessaan palvelu syö akkua koko ajan. Myös Digitodayn havaintojen mukaan Androidin virranhallintaohjelmat huomauttelevat toistuvasti Facebookin sovellusten tehonkäytöstä.

Facebook on saanut toistuvasti kritiikkiä mobiilisovelluksistaan. Yhtiön tuotejohtaja Chris Cox on jopa aikaisemmin pakottanut työntekijät vaihtamaan iPhonensa Androidiin, jotta Android-versiota vaivaavat ongelmat saataisiin hoitoon.

Facebookin Windows-puhelinten sovellus puolestaan on teknisesti vielä Androidiakin kehnompi. Digitodayn havaintojen mukaan se laahaa ominaisuuksiltaan jäljessä, on hidas ja kärsii jatkuvista yhteysongelmista. Yhtiö on luvannut tehdä palvelustaan myöhemmin Windows 10 -sovelluksen.

Yhtiö on käyttäjäkokeissaan aiemmin katkonut mobiilisovelluksensa yhteyksiä testatakseen käyttäjäuskollisuutta.

Facebookin mobiilisovellus ei ole ainoa vaihtoehto palvelun käyttämiseen puhelimella. Se onnistuu myös puhelimen selaimella osoitteessa m.facebook.com.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (38)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Yhtiön tuotejohtaja Chris Cox on jopa aikaisemmin pakottanut työntekijät vaihtamaan iPhonensa Androidiin, jotta Android-versiota vaivaavat ongelmat saataisiin hoitoon."

Miksei tämä ole auttanut? Ovatko työntekijät salaa jatkaneet hyvin toimivan iOS-version käyttöä? Seuraava looginen askel ovat turvatarkastukset, joilla varmistetaan ettei iPhonea enää käytetä. Toinen vaihtoehto olisi huonontaa iOS-versiota Androidin tasolle.
Anonyymi: Ratkaisujen_mies 2.2.2016 11:13

Anonyymi
Vaikka en ihmeemmin arvosta Androidia tai Windowsia, niin tällä kertaa vika löytyy kyllä Facebookista itsestään. Kun itse käytin vielä Androidia, niin Facebook-sovellus kinusi vähän väliä lisää oikeuksia päivitysten yhteydessä. Taitaa osa tehoerosta liittyä noihin "välttämättömiin ominaisuuksiin" :)
Anonyymi: Frozen_bastard 2.2.2016 11:31

Anonyymi
Silloin kun olin facebookissa, niin ainakin lumiassa vaki fb-sovellus päivitti fb;n tietoja koko ajan ja puhelin kuumisi ja akku tyhjeni pahimmillaan 8 tunnissa pelkän fb;n takia. Kun poistuin fb;stä kokonaan ja poistin lumiaan integroidun fb-sovelluksen pois käytöstä niin akku kesti yhdellä latauksella 1,5 päivää, vaikka puhelinta käytti. Kyseessä siis nokia lumia 1020. Eli ei android ja ios ole ainoita joita fb-sovellus kuormittaa, sillä niin se kuormittaa wp;täkin. Nykyään minulla on tosiaan iphone 6s plus, mutta en ole facebookissa ollut ollenkaan yli 3 vuoteen joten en sitten tiedä ios;sän fb;sovelluksesta omalla kokemuksella mitään, kun en moista käytä.
Anonyymi: Jopi81 2.2.2016 11:37

Anonyymi
Kukaan järkevä ei edes asenna vakoilevaa fb-sovellusta puhelimeensa, saati edes käytä sitä puhelimella selaimen kautta, vai onko todellista tarvetta olla somessa koko ajan ja antaa samalla fb:n vakoilla sinua ja myydä tiedosi hyvällä voitolla eteen päin kolmansille osapuolille?
Anonyymi: aatteleppa 2.2.2016 11:42

Anonyymi
mobiilisivu on käytössä, jossain vaiheessa oli häiritsevää mainontaa, jolla messengeria yritettiin dumpata väkisin laitteeseen mutta sekin on nyttemmin poistunut.
Anonyymi: ohitustie 2.2.2016 11:45

Anonyymi
Tosimies ei kuulu mihinkään Facebookiin, Facebook on lapsia ja sateenkaari porukkaa varten...
Anonyymi: TosiMies 2.2.2016 11:46

Anonyymi
Kuinkahan paljon nämä twitterit ja fb:t vielä lisäksi kuormittavat dataverkkoa ja siten hidastavat tärkeämmän tiedon kulkemista?
Anonyymi: Turhaakinturhempaa 2.2.2016 11:47

Anonyymi
Pitkälti kiinni siitä mitä oikeuksia facebookille antaa.saa sen toimimaan niinkin ettei käytännössä ole merkitystä akun kestolle.sama koskee melkein kaikkia sovelluksia,niissä on yleensä jonkinlainen oletustaso mitä pystyy itse muokkaamaan.ja ainahan verkkoyhteyden voi katkaista sillon kun sitä ei tarvitse.
Anonyymi: koodaaja 2.2.2016 11:52

Anonyymi
Facebook lukee tauotta kännykkäsi yhteystietoja ja viestejä ja sen lisäksi pitää jatkuvaa kirjaa gps:ssän kautta sijainnistasi ja nauhoittelee ja lähettelee eteenpäin kuvia, ääntä ja videota siitä mitä teet ja missä olet. FB myös pitää kirjaa vierailemistasi netti sivuista ja kännykkääsi asennetuista ohjelmista. Tällainen 24/7 vakoilu syö akkua ja vie resursseja, eikä varsinaisesti ihmisoikeuksiesi loukkaajana hyödytä sinua.
Anonyymi: ImiErkki 2.2.2016 12:17

Anonyymi
Naamakirja toimii mobiiliselaimella yksityisessä selaustilassa ihan riittävän hyvin. Messengeriä ei ole eikä tule.
Anonyymi: TO_J2 2.2.2016 12:35
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

Aikakapseli kaivettiin ylös – sisällä Steve Jobsin hiiri

25.09.2013 1980-luvulla Aspeniin haudattu "aikakapseli" sisältää muun muassa Steve Jobsin kuuluisan hiiren. Kapselin luultiin jo kadonneen iäksi.

.