Taloussanomat

WhatsApp miljardiin käyttäjään: Koska seinä tulee vastaan?

Kuva: © David W Cerny / Reuters

3.2.2016 13:13 Miljardi ihmistä käyttää viestipalvelu WhatsAppia kuukausittain.

WhatsApp kertoi saavutuksesta blogissaan ja siitä uutisoi muun muassa PC Magazine.

Lukema tarkoittaa, että joka seitsemäs ihminen maapallolla kytkeytyy WhatsAppiin joka kuukausi – mikäli joukossa ei ole runsaasti vääriä käyttäjätilejä, jollaisia WhatsAppin emoyhtiö Facebook on ollut pullollaan.

900 miljoonaa käyttäjää ylittyi viime syyskuussa. Seitsenvuotias viestipalvelu on kärkäs palaamaan takaisin töihin, "koska meillä on yhä kuusi miljardia ihmistä saamatta WhatsAppiin".

Tätä voi pitää enemmänkin leikkisänä heittona kuin vakavasti otettavana tavoitteena. On epäselvää, miten pitkään WhatsApp enää voi pitää yllä tähän asti voimakasta käyttäjäkasvuaan. Kenties vielä hyvän tovin.

Jotain osviittaa antaa Facebook, joka ylsi miljardiin kuukausikäyttäjään syksyllä 2012. Tällä hetkellä Facebookilla on ainakin paperilla 1,6 miljardia kuukausittaista käyttäjää, kunhan pitää mielessä väärien käyttäjätilien mahdollisuuden.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
WhatsAppissa on epätodennäköistä olla suurta määrää vääriä käyttäjätilejä jotka kirjautuisivat palveluun kuukausittain. WhatsApp vaatii näet toimiakseen puhelinnumeron ja laitteen joka paritetaan ko. puhelinnumeroon.
Näistä kahdesta rajoitteesta johtuen todellinen raja WhatsAppin kasvulle ei ole kuitenkaan kännykkäliittymien määrä (7,3 miljardia maailmanlaajuisesti) vaan maailmalla olevien matkapuhelinten määrä, tällä hetkellä muistaakseni noin 4,8 miljardia ja kasvussa.
Anonyymi: Nokipoika 3.2.2016 13:39

Anonyymi
Whatsapilla eli Facebookilla on miljardin ihmisen puhelinnumero, sekä näiden kaikkien ystävien ja tuttavien puhelinnumerot. Eipä paljon puutu jos heillä on kaikki maailman kännykkänumerot tiedossa.

Odottakaapa kun FB innostuu käyttämään tätä tietoa mainonnassaan. Puhelinnumeroa ei viitsisi vaihtaakaan.
Anonyymi: paranoidi 3.2.2016 13:57

Anonyymi
Telegram tulee kovaa perässä. Whatsapp poistanut telegrammin hyperlinkit. Tämä vahvistaa teoriaa että telegram on suora vastus ja jopa voittaja ominaisuuksiltaan. Myös keveydessä (telegram lepo: 5mb, aktiivinen: 30mb.
Whatsapp lepo: 37mb, aktiivinen: 63mb)
Anonyymi: Telegramftw 3.2.2016 15:28

Anonyymi
"Odottakaapa kun FB innostuu käyttämään tätä tietoa mainonnassaan."

Höpöti höpöti.

"Telegram tulee kovaa perässä."

Höpöti höpöti löö. Play storessa telegram 50 milj. latausta. Siitä on pitkä matka vielä miljardiin. Olisit edes latausmäärät viitsinyt tarkastaa niin et vaikuttaisi niin hihhulilta.
Anonyymi: NonFanatic 3.2.2016 16:28

Anonyymi
Mistä noita fanipoikia oikein tulee? Ilmeisesti jos kehtaakin käyttää Telegramissa niin on "hihhuli"...hohhoijaa..
Anonyymi: TgramMies 3.2.2016 18:39

Anonyymi
Itse en pidä WhatsAppistä johtuen sen Facebookin kytkyistä. On kuitenkin pakko onnitella, sillä minäkin joudun joka päivä käyttämään sitä työssä. En voi heittää sitä puhelimesta roskiin, sillä niin moni käyttää sitä. Tarkka luku on 100% plus minun pakko.
Anonyymi: Zamperi 3.2.2016 19:30

Anonyymi
Mistä noita fanipoikia oikein tulee? Ilmeisesti jos kehtaakin käyttää Telegramissa niin on "hihhuli"...hohhoijaa..


Mitä tässä oli käyttämisestä kyse? Kyse oli väitteestä, että telegram tulee kovaa perässä. Tätä on toitotettu koko ajan, että nyt whatapp kaatuu, kun face osti sen ja telegramia alkaa käyttämään kaikki. Whatsapp kasvattaa käyttäjäkuntaa, toisin kuin maailmanlopun ennustajien mukaan piti käydä. Hihhulointia on tuollaisten hihhuliväitteiden esittäminen, ei telegramin käyttäminen.
Anonyymi: NonFanatic 3.2.2016 19:50

Anonyymi
Whatsapp on kuin paska ja siksi 50 miljardia paskakärpästä ei voi olla olla väärässä sillä paska on hyvä.
Anonyymi: Syökää 3.2.2016 21:03

Anonyymi
Minä ja ystäväpiirimme päätimme vuoden alusta vaihtaa Telegramiin. whatsapp rupesi tuntumaan ikävältä käyttää kaiken sen uutisoinnin jälkeen mitä se kyttää.
Anonyymi: jaonkevyempi 3.2.2016 21:20
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.