Taloussanomat

Soneran verkossa ongelmia – puhelut voivat epäonnistua

15.2.2016 12:09 (päivitetty 12:22) Soneran matkapuhelinverkko pätkii, teleoperaattori tiedottaa.

Teleoperaattori Sonera kertoo havainneensa ongelmia matkapuhelinverkossaan, yhtiö tiedottaa.

Soneran mukaan verkot saattavat kadota ja puhelut epäonnistua.

Yhtiö ei toistaiseksi kerro häiriön syytä. Vian korjaustoimet on aloitettu ja ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. Tilannetietoja päivitetään seuraavan kerran klo 13.

Ongelmista kärsittiin viimeksi tammikuun 19. päivänä


Sonera kärsi laajasta verkko-ongelmasta viimeksi tammikuussa. Viestintävirasto piti häiriötä vakavana ja vaati teleoperaattorilta asiasta selvityksen.

Yhtiö kertoi mobiilidatapalveluiden tietokantajärjestelmän kuormittuneen, ja se käynnistettiin uudelleen eli buutattiin ylikuormittumisen välttämiseksi.

Toisaalla tehtyjen huoltotoimenpiteiden vuoksi verkon koko kapasiteetti ei ollut käytössä, mikä johti vikatilanteeseen. Ongelma korjaantui, kun Sonera palautti kaiken käytettävissä olevan verkkokapasiteetin uudelleen käyttöön.

Sonera kertoi myös teettävänsä runkoverkon laadun arvioinnin ulkopuolisella asiantuntijalla. Yhtiön mukaan selvitys valmistuu kesään mennessä. 

Verkkoyhtiö Nokia puolestaan ilmoitti myöhemmin olevansa osavastuussa häiriöistä. Verkkovika oli osassa Nokian toimittamaa järjestelmää.

Nokian mukaan Soneran verkossa tammikuun puolivälissä tapahtuneen ylikuormitustilanteen aiheutti joukko yhtäaikaisia ja poikkeuksellisia tapahtumia.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (23)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Pätki jo eilen illalla,tänään puhelin ei ole mennyt verkkoon lainkaan.piti käydä hommaamassa toisen operaattorin kortti.sonera lähti samantien vaihtoon.tätä samaa on ollut jo pitemmän aikaa,eivät vaan halua uutisoida.
Anonyymi: ex_soneralainen 15.2.2016 12:20

Anonyymi
Alkaa pahoin haisemaan nämä häiriöt, niin pankki kuin telesektorilla. Turhan usein niitä on ja kummasti alkoi ilmestymään kun naapurin pullistelu alkoi. Taitaa häriöiden syy todellisuudessa olla itänaapurin kyberhyökkäys harjoituksissa.
Anonyymi: hardbopping 15.2.2016 12:24

Anonyymi
Ulkomailta on tullut kova hyökkäys, venäjää epäillään. Näin menemme kohti maailmansota 3:sta.
Anonyymi: Tästäselähtee 15.2.2016 12:31

Anonyymi
Saisiko tänne Suomen markkinoille BT:n tai FT:n niin laatu paranisi. Maa on pullollaan jotain Nokian testiympäristöjä, jotka pitäisi ajaa alas. Muutos ei tapahdu jos ei joku uskalla vaatia. Nokian pelko on syvällä Suomalaisessa yrityskulttuurissa. Kukaan Soneralla ei uskalla edes kysyä Nokialta verkko ongelmasta ettei pääkonttori ja työntekijät lähde Suomesta. Eiku, menikö ne jo...
Anonyymi: EestiEesti 15.2.2016 12:36

Anonyymi
Viimeisen tammikuun katkoksen jälkeen olen saanut kaksi kirjettä Soneralta, joissa tiedotetaan hintojen korotuksesta. Ja taas katkos, tuleekohan huomenna jo tiedote jonkun hinnan korotuksesta. Myös sähköposti pätkii. Nyt alkoi niinku riittää.
Anonyymi: jukten56 15.2.2016 12:40

Anonyymi
Mitä? Itsellä toimii ihan hyvin ja Nordean verkkopankkikin pelitti kuin tyhjää, kun äsken kävin, vaikka senkin pitäisi olla poikki.
Anonyymi: EiKoskeMua 15.2.2016 12:43

Anonyymi
kalleimmat liittymät surkeimmat yhteyret aika vaihtaa operaattoria
Anonyymi: jussu1 15.2.2016 12:51

Anonyymi
Tämä on todella huolestuttavaa, nämä nyt jo aika usein olevat Sonera-verkon ongelmat. Hengenvaarallisia tilanteita tästä syystä syntyy varmasti. Siitä suurin huoleni.
Anonyymi: MiksiTaasVikaa 15.2.2016 12:53

Anonyymi
Viestintäviraasto vaan ei saa aikaan kunnollista auditointia sen suhteeen onko Soneralla kyky toimia teleoperaattorina.
Nyt näitä ongelmia on ollut todella paljon. Lyhyen ajan sisään useita.

Milloin Soneran teknista tasoa ja kykyä yllpitää verkkoa aletaan kunnolla tarkastaa. Myös tarkastajien tulee olla ajan tasalla ja ammattitaito kohdallaan.

Miksi selvityksisiksi kelpuutetaan mikä hyvänsä runo kun Soneralta on vaadittu selvityksiä tapahtuneista.

Meitä sinänsä ei haittaa itseä enää suoraan Soneran ongelmat. Kaikki liittymät vaihtuivat mutta asiakaskunnallamme on myös Sonera liittymiä ja siinä kohden sitten kuitenkin törmäämme Soneran ongelmiin.

Soneralla ei ole niinsanotty yläpää kunnossa.
Anonyymi: walma 15.2.2016 12:54

Anonyymi
Ottakaa terroristit kiinni joita on palkkalistoilla Nokiassa ja jossain electric engeneeriguilla jne Kuuluvat kyberisisin alajärjestön. Kuule sellainen voi olla vaikka sommi, joka on ottanu araabian reissulla rommi ja imeskelly napatanssia. Täts it ja enemmän ei tarvittu. Värväys on sellaista ollu myös talebaniella. Kiinalaisetkin ovat allahin kansa nykyisin. Enne ne oli aina Tao-tao tai buddha. Morjens.
Anonyymi: mirrisirrisurimurri 15.2.2016 13:06
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Android-superpuhelin paljastuu pian?

30.09.2011 Samsungin odotetulle huippupuhelimelle saatiin ehkä juuri julkistuspäivä. Google kutsui tilaisuuteen 11. lokakuuta.


2013

Kolme vuotta sitten

Lehti paljastaa: Kosketusnäyttö suututti Blackberryn perustajan

30.09.2013 Kanadalaisen älypuhelinvalmistajan vajoamisen taustalta löytyy korkeimman johdon kiistoja ja merkittävä epäonnistuminen operaattorisuhteissa, The Globe and Mail -lehti uutisoi.

.