Taloussanomat

Huomisesta alkaen tärähtää: Tässä kohta julkistettavat huippupuhelimet

Viime vuoden MWC-messuilla esiteltiin muun muassa oluenhallintasovellusta.
Kuva: David Adamson

20.2.2016 12:33 Barcelonan mobiilimessuilla huomisesta alkaen esitellään koko joukko kiinnostavia puhelimia. Käymme läpi tärkeimmät.

Lue kaikki uutiset MWC-messuilta täältä.

Sunnuntaina on luvassa vähintään uusia huippupuhelimia kolmelta suurelta laitevalmistajalta, kun mobiilialan vuosittainen suurtapahtuma Mobile World Congress käynnistyy Barcelonassa. Virallisesti messut alkavat vasta maanantaina, mutta Huawei, LG ja Samsung julkistavat uutuutensa jo edellisenä päivänä.

Myös Nokia järjestää sunnuntaina lehdistötilaisuuden, jossa todennäköisimmin kuullaan lisätietoa yhtiön uusista verkkotuotteista ja -palveluista. Toimitusjohtaja Rajeev Suri saattaa myös kertoa yhtiön tulevaisuuden suuntaviivoista.

Maanantaina Sony aloittaa messujen virallisen osuuden todennäköisesti puhelinjulkistuksellaan. Kiinnostusta on herättänyt myös kiinalainen Xiaomi, joka keskiviikkona aikoo ensimmäistä kertaa esitellä uuden puhelinmallin MWC-messuilla.

Ainakin LG:n, Huawein ja Samsungin uusien puhelimen käyttöjärjestelmänä on todennäköisesti uusin Android-versio eli Marshmallow. Puhelimien lisäksi luvassa on todennäköisesti paljon erilaisia lisälaitteita, älykelloja ja virtuaalisilmikkoja.

LG G5:n näyttö on aina päällä

Eteläkorealainen LG ja Kiinan Huawei järjestävät molemmat lehdistötilaisuuden sunnuntaina kolmelta Suomen aikaa. LG.n arvellaan julkistavan tilaisuudessa uuden G5-lippulaivamallin.

Yksi LG G5 -puhelimen erikoisuuksista on näyttö, joka on aina päällä, yhtiö on paljastanut Facebook-sivullaan. Kun puhelin on lukittuna, muuten pimeällä näytöllä näkyy harmaalla kellonaika, päivämäärä sekä ikoneita merkiksi esimerkiksi saapuneista puheluista, viesteistä tai sähköposteista.

Techradar-verkkosivuston kokoamien huhujen mukaan puhelimessa olisi kokometallinen runko, vaihdettava akku. Android Authority-verkkosivuston mukaan laitteessa on todennäköisesti Qualcommin Snapdragon 820 -prosessori ja neljän gigatavun ram-muisti.

Puhelimessa on todennäköisesti parinkymmenen megapikselin kamera. Erään vuotokuvan perusteella puhelimen takaosassa saattaisi olla kaksikin kameraa sekä myös sormenjälkitunnistin.

Android Authorityn julkaisema epäselvän kuvan mukaan puhelimen takakannessa on erikoinen kohouma. Verkkosivusto arvailee, että kyseessä olisi vaihdettava akku tai esimerkiksi kameraa parantava lisäosa. Möykky on saanut huhuissa nimen "Magic Slot".

Huawei P2 tulee neljänä versiona

Kiinalaisen Huawein odotetaan julkistavan sunnuntaina Huawei P2 -puhelimen, jossa siinäkin on huhujen mukaan takana kaksi kameraa sekä sormenjälkitunnistin, kokoaa GSM Arena -verkkosivusto.

Puhelimessa on ilmeisesti metallirunko, ja siitä julkaistaan ilmeisesti neljä versiota, joissa on eroja esimerkiksi näytön ja kameran suorituskyvyssä. Sivuston mukaan puhelimessa on 5,2-tuumainen näyttö, Kirin 950 -prosessori sekä neljän gigatavun ram-muisti.

Samsungilta odotetaan kahta S7-puhelinta

Samsungin odotetaan julkistavan sunnuntaina Suomen aikaa iltaseitsemältä alkavassa tilaisuudessaan kaksi puhelinta: Samsung Galaxy S7:n sekä kaarevareunaisella näytöllä varustetun Galaxy S7 Edgen.

Samsung Indonesia on julkistanut videon, jossa ilmeisesti näkyy Edge-malli, joka tosin muistuttaa hyvin paljon nykyistä Galaxy S6 Edgeä. Videon perusteella uudet huippumallit ovat ainakin roisketiiviitä ja ne voi ladata langattomasti.

Puhelinvuodoistaan tunnetun Evan Blassin julkaiseman kuvan perusteella Edge-malleja aiotaan myydä hopean, kullan ja mustan värisillä kuorilla.

Pocket-Lint-verkkosivuston kokoamien huhujen mukaan perus-S7:n näytön koko saattaa olla 5,2 tuumaa ja Edge-mallin 5,5 tuumaa. Applen uusien iPhone-puhelimien tapaan myös S7:n näyttö tunnistaisi myös kosketuksen paineen.

Joidenkin huhujen perusteella S7-malleissa olisi 12 megapikselin kamera, vaikka nykyisten S6-puhelimien kameroissa on 16 megapikseliä. Selityksenä saattaa olla uusi entistä parempi kamerateknologia.

Uusissa Galaxy-malleissa on todennäköisesti nykymalleja hieman suuremmat akut.

Sony on säilyttänyt salaisuutensa

Sonyn julkaisutilaisuuden sisällöstä on melko vähän vuotoja tai huhuja. Yhtiö saattaa julkistaa uuden Xperia-puhelinmalliston, eli Xperia S6 -puhelimia. Yhtiö on julkaissut Xperia-puhelimia puolen vuoden välein, joten MWC voisi olla sopiva paikka julkistukselle.

Toisaalta yhtiö saattaa julkistaa messuilla esimerkiksi uuden tabletin, sillä edellinen Xperia Z3 -tabletti on jo kaksi vuotta vanha. Evan Blass on myös väittänyt Sonyn julkistavan "pienet, älykkäät bluetooth-kuulokkeet". Blassin käyttämä sana "headset" voi tosin tarkoittaa muutakin kuin kuulokkeita.

Kiinasta kajahtaa lisää

Myös kiinalaisen puhelinkomeetta Xiaomin odotetaan julkaisevan Mi5-puhelimensa messuilla. Androidpit odottaa puhelimen sisältävän Snapdragon 820 -piirin, 4 gigatavun työmuistin, tallennustilavaihtoehdot 16 ja 128 gigatavun välillä, uusimman Androidin ja nfc-tuen.

Näytön koko asettuisi suosittuun 5,2 tai 5,5 tuuman luokkaan.

Puhelimen huhutaan näyttävän kovasti iPhonelta, mikä ei olisi Xiaomin historian tuntien yllättävää. Mitä ilmeisimmin se ei kuitenkaan sisältäisi odotettua sormenjälkilukijaa, vaan fyysisen kotinäppäimen.

Microsoftin odotetaan pitävän matalaa profiilia messuilla. Yhtiön uusin ja mahdollisesti viimeinen Lumia-malli, 650, julkaistiin alkuviikosta ilmoituksena yhtiön blogissa.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (57)

Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mulla on jo huippupuhelin, maksoi 4 vuotta sitten uutena 20 euroa lähipostista noudettuna, toimii kuin saksalaisen junan vessa, ja akku kestää vieläkin lähes kuukauden. Painoa on 82,7 grammaa ja käyttö onnistuu yhdellä kädellä. Tekee kaiken minkä puhelimelta tarvitsen, ja on tietoturvallinen. Tabletti, läppäri ja pöytäkone on sitten erikseen.
Anonyymi: ukkoukko 20.2.2016 12:59

Anonyymi
Eli anterolelut alkaa saamaan vastavia juttuja vihdoinkin mitä MS/Nokia on jo kauan tehnyt. Hyvä että Aasialaiset ovat onnistuneet jo kopioimaan hyvät jutut oikeilta puhelinvalmistajilta. Vielä kun ne ominaisuude olis yhtä hyviä esim se LG:n 20MPIX kamera kuin mikkiksellä niin se vois olla käyttökelponen mutta epäilen.
Anonyymi: MS4Ever 20.2.2016 13:13

Anonyymi
Sormenjäljet talteen sormenjälki tunnistimella ,isoveli todellakin valvoo.
Anonyymi: nwo2016 20.2.2016 13:20

Anonyymi
Kunpa joku julkaisisi huippupuhelimen alle 5 tuuman näytöllä ja pitkällä akunkestolla. Valitettavasti uudet puhelimet ovat kaikki vain toistensa mielenkiinnottomia kopioita. Heikosti menee mobiilimaailmalla.
Anonyymi: taskupuhelin 20.2.2016 13:25

Anonyymi
Onko kamerassa 10 vai 20 MPIX kamera ei ole mitään merkitystä mihinkään. Pixelimäärä on vain onanoinnin kohde niille jotka kameroista eivät mitään ymmärrä.
Anonyymi: TumPutin 20.2.2016 13:26

Rekisteröitynyt käyttäjä
Lumian mallit meegolla olisivat olleet huipputuote mutta väkivaltainen ms-windowsin vakoilukäyttiksen valinta tuhosi mahdollisuudet.
Rekisteröitynyt käyttäjä: joiku 20.2.2016 13:55

Anonyymi
Yk­si LG G5 -pu­he­li­men eri­koi­suuk­sis­ta on näyt­tö, jo­ka on ai­na pääl­lä, yh­tiö on pal­jas­ta­nut Face­book-si­vul­laan. Kun pu­he­lin on lu­kit­tu­na, muu­ten pi­meäl­lä näy­töl­lä nä­kyy har­maal­la kel­lon­ai­ka, päi­vä­mää­rä se­kä iko­nei­ta mer­kik­si esi­mer­kik­si saa­pu­neis­ta pu­he­luis­ta, vies­teis­tä tai säh­kö­pos­teis­ta.


Nokia N9 ehti ensin.
Anonyymi: df3454 20.2.2016 14:27

Anonyymi
Ubuntu puhelimet ja tabletit unohtu. Kiinnostaa eniten.
Anonyymi: Ubuntu 20.2.2016 14:27

Anonyymi
Maailman parhaalla kamerallakaan ei oikeastan tee mitään, jos valikuvista tekee 13x10cm printtejä tai katsoo niitä kuvia joltain hikisen pieneltä halpisnäytöltä. Ostin 40" 4K monitorin ja valikuvat suorastaan heräsivät eloon. Kameraintoilussa on usein samaa kuin, että nauhoittaisi musiikkia huippumikrofoneilla ja sitten tyytyisi kuuntelemaan sitä kännykästä.
Anonyymi: HiFistelijä 20.2.2016 14:43

Anonyymi
Onko kamerassa 10 vai 20 MPIX kamera ei ole mitään merkitystä mihinkään. Pixelimäärä on vain onanoinnin kohde niille jotka kameroista eivät mitään ymmärrä.
Pikseleistä valittaminen on niiden onanoitia, jotka eivät keksi parempaa syytä kommentoida juttua. Väitätkö, että 3Mpix on sama kuin 8Mpix? Onko 8Mpix kuitenkin parempi? Ja kaikki siitä isommat kennot ovat huonompia, 8Mpix on se "sweet spot now and forever"? Varmaan olet myös sitä miltä, että FHD on täysin riittävä, ja 4K on hapatusta? Olemme löytäneet 4 vuotta sitten täydellisen balanssin kaikkiin tarkkuuksiin, joten enempää pikseleitä ei tarvita, himpura soikoon?
Anonyymi: kenopää 20.2.2016 14:51
Sivut: 1 2 3 4 5 6
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Twitter löysi veroparatiisin Euroopasta

26.09.2011 Mikroblogipalvelu Twitter perustaa kansainvälisen toimiston Irlantiin, Dubliniin.


2013

Kolme vuotta sitten

Apple Maps ohjasi autoilijat kiitoradalle

26.09.2013 IPhonen Apple Mapsin ohjeita seuraavat kuljettajat ovat ajaneet autonsa alaskalaisen lentokentän portista sisään ja kiitoradalle.

.