Taloussanomat

Turing Phonen valmistaja: Saloon saatetaan ensi vuonna palkata tuhansia

Microsoft kertoi viime kesänä lopettavansa matkapuhelintuotannon Salossa.
Kuva: Bo Stranden

26.2.2016 17:36 Salossa puhelintuotannon aloittamista suunnitteleva Turing Robotics Industries suunnittelee jo tuotannon kasvattamista ensi vuonna.

Salon puhelintuotantoa voidaan laajentaa reilusti, jos Turing Phone -puhelimien kysyntä lähtee käyntiin, kertoo Turing Robotics Industries -yhtiön toimitusjohtaja Syl Chao.

– Ennustan kasvua seuraavan viiden vuoden ajan ennen mahdollista korjausliikettä, Chao kertoo Digitodaylle.

– Turvapuhelinten markkina on vasta lähtenyt käyntiin, ja me olemme sen eturintamassa.

Chaon mukaan TRI:llä on jo jakelijoita yhtiön päämarkkinoilla Kiinassa sekä Intiassa, Lähi-idässä ja Kaakkois-Aasiassa. Yhden Turing Phone -puhelimen hinta on Chaon mukaan tuhat dollaria, eli enemmän kuin puhelimen hinta on ollut ennakkotilauksessa. Yhtiön verkkosivuilla Turing-puhelimen kallein 128 gigatavun muistilla varustetun mallin hinta on ollut 870 dollaria.

Chaon mukaan hän sekä yhtiön toinen perustaja Kevin Wayne ovat rahoittaneet yhtiön toiminnan lähes kokonaan itse. Chao laskee 20 000 puhelimen myynnin tuottavan yhtiölle neljä miljoonaa dollaria. Yhtiöllä on käynnissä myös rahoituskierros, ja se voi rahoittaa toimintaansa myös pankkilainoilla.

Yhtiössä on 45 työntekijää sekä lähes parisataa alihankkijaa Kiinassa, Suomessa, Kaliforniassa sekä Lontoossa.

Toisen sukupolven puhelin ratkaisee kasvun

Yhtiö aikoo siirtää Suomeen pääkonttorinsa, jonka alaisuudessa toimivat tytäryhtiöt Kiinassa, Yhdysvalloissa ja Hongkongissa.

Yhtiöllä on jo tehdas Dongguanissa Etelä-Kiinassa. Chaon mukaan Saloon siirtymiseen vaikutti selvästi parempi asiantuntemus puhelinten testaamisesta ja kokoamisesta.

Tämän vuoden aikana yhtiö aikoo palkata puhelimien kokoamiseen 195 työntekijää. Jokaista 15 henkilön kokoajaryhmää kohden palkataan lisäksi kuusi insinööriä erilaisiin testaus- ja asennustehtäviin. Yhteensä yhtiö aikoo palkata tämän vuoden puolella 273 työntekijää. Chaon mukaan nykyisiin Salon tiloihin mahtuisi enintään 800 työntekijää.

Chaon mukaan yhtiön ensimmäinen tuotantolinja valmistuu huhtikuun alussa, ja pystyy tämän vuoden aikana tuottamaan 150 000 puhelinta. Kesän aikana yhtiö saattaa rakentaa toisen tuotantolinjan kiihdyttääkseen tuotantoa. Aluksi puhelinten piirilevyt aiotaan tehdä Kiinassa, mutta kesäkuusta lähtien puhelimet on tarkoitus tuottaa kokonaan Salossa.

TRI:n suunnitelmissa on jo toisen sukupolven malli Turing Phonesta. Yhtiö voi kymmenkertaistaa henkilöstön määrän, jos puhelimen kakkosversion myynti yltää kolmeen miljoonaan. Tällöin yhtiön työntekijöiden lukumäärä Salossa nousisi 2730een.

Jutun kirjoitti: Perttu Pitkänen

Perttu Pitkänen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (86)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hyvä homma. Pitääkin ostaa tuo puhelin niin pääsee pois jenkki käyttöjärjestelmistä!
Anonyymi: VoittajanOnHelppoHym 26.2.2016 17:53

Anonyymi
tämän lupauksen toteutuminen pitää vielä nähdä!
Anonyymi: katsotaanloppuunasti 26.2.2016 18:06

Anonyymi
Olen varmaan ilonpilaaja, mutta varsinaisesta puhelinvalmistajasta ei voida puhua - ainakaan volyymituotannossa. 300 000 myytyä laitetta on vasta puheen asteella.

Firman laitteita ei löydy mistään. Firmasta ei juuri ole mitään tietoa. Toisin sanoen referenssit puuttuvat. Kassavirta näyttää olevan olematonta. Firman verkkosivu ei kerro valmistajasta oikeastaan yhtään mitään - nätti animaatio pyörii jostain laitteesta. Firman tuotteita ei ole Amazonissa, Ebayssa.. ei missään.

Todennäköisesti lähtee Tekesiin, Sitraan tms. rahoittajille hakemuksia jolla saadaan jotain aikaiseksi joka voidaan joskus sitten sulkea kassavirran puutteessa.

Aina silloin tällöin tänne tulee yrityksiä ja ihmisiä eritoten Atlantin takaa, joilla on kovat puheet. Siihen lankeavat ensin media, sitten elinkeinoelämä ja poliittiset vaikuttajat.
Anonyymi: kaubaope 26.2.2016 18:11

Anonyymi
Turing, kiertäkää Noksun vanhat pomot kaukaa. Asiantuntijoita kannattaa palkata, mutta edesmennyr pomolinja on täyttä tuubaa persiinnuolemiskulttuurineen.

Ihmettelen miksi tänne Suomeen kannattaa tuollainen tehdas perustaa? Jopa minua viisaammat TJt ovat vuosikymmeniä jauhaneet liian korkeista kustannuksista. Johan se tuntuu olevan ennakoitavaa pitää tehdasta Intiassa... jessusjöö.
Anonyymi: riplomiIngenjör 26.2.2016 18:17

Anonyymi
suomi liian kallis maa ,ei tule toteutumaan en usko,mielummin kiinaa niin ei tuu turhia pettymyksiä...
Anonyymi: insinöör 26.2.2016 18:20

Anonyymi
Kuulostaa erittäin hyvältä. Sailfishille ja Jollalle tämä on suuri harppaus eteenpäin.
Anonyymi: miksuh- 26.2.2016 18:23

Anonyymi
Laittakaa kynä siihen laitteeseen muistiinpanoja varten, niin voin harkita sen ostamista. Tai no, myös prossun ja näytön pitäisi olla markkinoiden terävintä kärkeä.
Anonyymi: Botti 26.2.2016 18:50

Anonyymi
Jos joku on liian hyvää ollakseen totta, ei se yleensä olekaan. Tämä homma haisee ja pahasti.

Suotuisa lainsäädäntö, juupajuu. Selvästi mielistellään Salon kuntaa ja valtiota tukirahoituksen toivossa. Hölmöläiset varmaan suostuvatkin.

Pari vuotta ja firma nurin. Sunnycarcenter2.
Anonyymi: Yleensä 26.2.2016 18:58

Anonyymi
Laittakaa kynä siihen laitteeseen muistiinpanoja varten, niin voin harkita sen ostamista. Tai no, myös prossun ja näytön pitäisi olla markkinoiden terävintä kärkeä.


Prossut ja ybernäytöt loistavat lähinnä viihdekäytössä kuten tietokoneissakin. Mainosten ja turhan tuuban suodatus helpottaa myös ratkaisevasti prossuvaatimuksia.

Itse olisin valmis uhraamaan kaikkein nopeimmat ja virtasyöpöimmät prossut & näytöt pidemmän kayttöajan eduksi.

Erittäin mielenkiintoista seurata millaista kalustoa alkaa ensi kuussa ajella Joensuunkadulla. Jotenkin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta katsotaan miten käy.
Anonyymi: Noksunpurkaja 26.2.2016 19:01

Anonyymi
Joo mutta hallitus pilaa taas tämänkin hankkeen. Tässähän oli nimenomaan edellytyksenä suomen länsimainen lainsäädäntö, joka ei salli massavalvontaa tai mitään muutakaan asiatonta tietoverkkojen urkkimista. Mutta hallitushan nimenomaan kaavailee Pohjois-Korealaista järjestelmää, jossa kaikkea nettiliikennettä valvotaan ja kansalaisia kytätään ja jokainen on lähtökohtaisesti epäilty. Siinä samalla sitten menetetään nämäkin Salon työpaikat.
Anonyymi: Hallitus_pilaa 26.2.2016 19:06
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Kallasvuon työt loppuvat Nokia Siemensissä

29.09.2011 Nokia Siemens Networks saa uuden päätoimisen hallituksen puheenjohtajan. Nykyinen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on päättänyt lähteä. Tilalle astuu tietoliikenneyritys TDC:n talousjohtaja Jesper Ovesen.

.