Taloussanomat

Haastajan uusi valtti jättää WhatsAppin puremaan pölyä

Telegramin perustaja Pavel Durov puhui Barcelonan mobiilimessuilla helmikuussa.
Kuva: REUTERS/Albert Gea

16.3.2016 07:30 Telegram alkaa tukea yhä laajempia yhteisöjä ja ottaa lisää kaulaa WhatsAppiin.

WhatsApp-pikaviestimen vahvaksi haastajaksi profiloitunut Telegram on saanut päivityksessä ominaisuuden, johon WhatsAppissa ei pysty ainakaan vielä vastaamaan. Asiasta kertoo VentureBeat.

Telegramin isompien yhteisöjen eli "superryhmien" koko on nyt kasvatettu 5000 jäseneen 1000:sta. WhatsAppissa ryhmien koko on maksimissaan 256 jäsentä.

Yli 1000 hengen superryhmien sisältöjä voi nyt myös jakaa lähettämällä linkkejä, joilla ryhmässä olevaan materiaaliin ja viestihistoriaan pääsee käsiksi. Linkin seuraaminen edellyttää kuitenkin ryhmään jäseneksi liittymistä.

Jättiryhmistä tulevat ilmoitukset otetaan myös oletusarvoisesti pois päältä, jotta käyttäjän puhelin ei kilisisi koko ajan.

Telegramin maantieteellinen suosio vaihtelee suuresti. Brasiliassa se pomppasi, kun tuomari laittoi WhatsAppin jäähylle yhtiön ilmoitettua, ettei se voi luovuttaa tietoja rikostutkintatapauksessa.

Telegramin perustaja on venäläinen Pavel Durov, joka perusti aikoinaan "Venäjän facebookin" eli VKontakten. Durov savustettiin myöhemmin yhtiöstä ulos hänen kieltäydyttyään luovuttamasta käyttäjätietoja Venäjän turvallisuusviranomaisille.

Telegramia on profiloitu etenkin tietoturvalla. Sovelluksen viestintä on vahvasti salattua, siinä on salainen keskustelutila sekä viestit voi säätää tuhoutumaan itsestään.

Jutun kirjoitti: Henrik Kärkkäinen

Henrik Kärkkäinen

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Salauksella ei ole mitään merkitystä
kun viestit kulkevat aina yhden
keskuspalvelimen kautta.

Mutta ennemmin tämä kuin Facebook.
Anonyymi: Ohjeet 16.3.2016 8:40

Anonyymi
Sopulit, erityisesti tunturisopuli, ovat tunnettuja massavaelluksistaan, joita esiintyy populaation koon saavuttaessa kriittisen kynnyksen. Sopulilaumojen heittäytyminen alas mereen jyrkänteiltä on kuitenkin vain myytti [2], jonka eräs kuvausryhmä loi saadakseen dokumenttielokuvaansa sopuleista lisää draamaa. Vaeltaessaan sopulit liikkuvat ravintoa etsien jokien varsilla ja muiden vesistöjen lähettyvillä. Sopulit osaavat myös uida.
Anonyymi: Rautamarkoin 16.3.2016 9:24

Anonyymi
Salauksella ei ole mitään merkitystä
kun viestit kulkevat aina yhden
keskuspalvelimen kautta.

Mutta ennemmin tämä kuin Facebook.


Joo, ufohörhönähän kuvittelet, että valtiot murtavat alieniteknologian avulla oikein toteutetun salauksen koska vain :-D
Anonyymi: ei_näin 16.3.2016 10:42

Anonyymi
Salauksella ei ole mitään merkitystä
kun viestit kulkevat aina yhden
keskuspalvelimen kautta.

Mutta ennemmin tämä kuin Facebook.


Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä.
Anonyymi: nauruherkässä 16.3.2016 12:15

Anonyymi
Valitettavasti itse artikkelissa omn kylliksi tietoa siittä miksi tällaisenkaan tuotteeseenkaan ei kannata sotkeutua mikäli sakaikua hakee.

Sehän jo tiedetään, että USA:ssa haetaan ihan yleistä salauksen poistoa tai ainkin viranomaisille halutessa purkaa salaus.

Niin näyttää olevan myös Venäjällä , joka tietty kauhistuttaa kaikkia meitä venäjän ihailijoita , joita suomi tuntuu olevan aivan yhtä pulollaan aivan kuin ennen talvisotaa .

Kuka siis uskoo sen hymyilevän kiinan pomon , joka näuttää ihan Mautsetungilta , olevan asiaan tippaakaan sen myötämielisempi yksityisen tiedon salaamiseen .. no eipä taida olla .

Valitettavasti tämä tulee ihan kaikkiin maihin tavalla tai toisella .
Anonyymi: Konesalimörkö 16.3.2016 12:57

Anonyymi
Telegram onkin ollut kaikin puolin parempi kuin whatsapp.
Anonyymi: TelegramSam 16.3.2016 19:14

Anonyymi
Telegramin käyttämät salausmenetelmät pitää harrastelijat loitolla, mutta on jo aikaa sitten tuomittu liian heikoiksi salausammattilaisia tai isoja tiedustelupalveluita vastaan.
Anonyymi: Opinnäytetyökin 16.3.2016 20:24
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

China Mobile myy jo 4G-kännyköitä, ei nokialaisia

01.10.2013 Asiakasmäärällä mitattuna maailman suurin matkapuhelinoperaattori China Mobile on ryhtynyt myymään 4G-verkkoja käyttäviä neljän eri valmistajan älypuhelinmalleja. Mukana ei ole Nokian eikä Applen laitteita.

.