Taloussanomat

Robohanska vahvistaa ihmisen kättä

Kuva: Nasa

16.3.2012 14:59 Nasan ja GM:n yhteistyö poiki robottihansikkaan, josta voi olla iloa paitsi astronauteille myös vaikka autotehtaan työntekijöille.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on tohkeissaan uudesta keksinnöstä, joka on nimeltään Robo-Glove. Prototyypistä povataan apua avaruuskävelyille tai autotehtaan työntekijöille estämään toistuvista liikkeistä aiheutuvia rasitusvammoja.

Robottihanskan virallinen nimi on Human Grasp Assist. Se syntyi samasta yhteistyöstä General Motorsin kanssa, minkä myötä kansainvälinen avaruusasema sai ensimmäisen robottiasukkaansa Robonaut 2:n viime vuonna.

Robohanska käyttää R2-robotin teknologiaa voimistaakseen ihmisen käden puristusta ja samalla säästäen käden lihaksia. Työkalujen pitelyyn riittää vähempi voima kuin ilman hansikasta.

VerkossaNasan tiedote
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tästä se alkaa se ihmisen lihasten surkastuminen, kohta ei jaksa maata kuin sängyssä selällään ja antaa jonkun toisen tehdä työ.
Ai robottihanskalla!?
Anonyymi: Minä käytän siihen n 16.3.2012 15:32

Anonyymi
Mielestäni tuo on hyvä. Monet tuntemani ihmiset ja itsekin ovat vammaisia, kenellä kösivoimat ovat laskeneet sairauden myötä. Meille tuo olisi todella hyödyllinen.
Anonyymi: pikku e 16.3.2012 15:37

Anonyymi
Tuostahan saa ihan uudenlaisen rikosvälineenkin
Anonyymi: Nimetön 16.3.2012 16:00

Anonyymi
Itse treenaan salilla säänöllisesti ja jopa kaksinkertaisen määrän omaan painooni nähden rautaa (oma paino on n90kg). Venyttelen säänöllisesti ja liikun säänöllisesti uiden ja lenkkeillen. Oikein kun tekee liikkeet ei paikat kipeydy ja jaksaa paljon paremmin. Heikkoutta on jos ei omasta kunnostaan välitä. Ymmärrän kuitenkin jos on perinnöllinen sairaus (kuten lihasrappeuma) joka heikentää fyysistä kuntoa. Mutta todellisuus on se, että suurinosa ihmisistä antaa itsensä mennä rapakuntoiseksi ja siitä seuraa monia terveydellisiä ongelmia.
Anonyymi: Kannattaa kuntoilla 16.3.2012 16:12

Anonyymi
Itse treenaan salilla säänöllisesti ja jopa kaksinkertaisen määrän omaan painooni nähden rautaa (oma paino on n90kg).


Tuohon voi kommentoida yhdellä sanalla, "Miksi?" Siitä että jaksaa nostaa lähes 200 kg ei ole yhtään mitään hyötyä yhtään missään - ei edes terveyshyötyjä kun luusto ja nivelet on tarpeettoman kovilla tuollaisessa.

Vaikka ei edes yrittäisikään nostaa tuplasti omaa painoaan, niin se ei silti tarkoita etteikö kunnostaan pitäisi huolta ja olisi rapakunnossa.
Anonyymi: dfasdf 16.3.2012 17:10

Anonyymi
Tuostahan saa ihan uudenlaisen rikosvälineenkin


Wuuut? Rikosväline :D Jännä käsite. Hmm Internet voi olla rikosväline, sähköposti, ruuvimeisseli, puhelin, lelupyssy, käsi ilman robotti hansikasta.
Anonyymi: T________T 16.3.2012 18:13

Anonyymi
Tuolla ei kannata mennä raapimaan munia. =D
Anonyymi: EsaJ 16.3.2012 19:32

Anonyymi
Toi kädes ei varmaan kannata käydä vetää lapasee vai?:D
Anonyymi: C=see? 19.3.2012 12:25

Anonyymi
Luultavasti tämänkin takana on Pentagonin pyrkimys maailmanherruuteen teknisesti ylivoimaisen armeijan turvin.

Siviilikäyttö on toissijaista, joten lihasrappeumasta kärsiviä tuskin on ajateltu tätä tehdessä.
Anonyymi: I.L.Kikurinen 20.3.2012 9:12
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Digia aloittaa uuden potkukierroksen

29.09.2011 Nokialla ohjelmointialihankintaa tekevä Digia päätti yt-kierroksen ja ilmoitti samalla aloittavansa uudet yt-neuvottelut. Digia aikoo sulauttaa ohjelmointiyksikön muuhun organisaatioon.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.