Taloussanomat

Uusi robotti hyppää katolle ja takaisin alas

Hiekkakirppu arvioi kuinka korkealle tässä pitää hypätä.
Kuva: Ruutukaappaus

29.3.2012 09:07 Maailman nopeimman juoksevan robotin tekijä Boston Dynamics on esitellyt Hiekkakirpuksi ristityn hyppäävän robotin. Se pystyy hyppäämään kymmenen metrin korkeuteen.

Sand Flea -robotti kulkee neljällä suurella pyörällä. Ne suojelevat robotin runkoa ja ”aivoja” kolhuilta. Hyppäämiseen se käyttää takapyörien välissä olevaa mäntää.

Robotti tunnistaa, milloin sillä on seinä edessä ja se osaa arvioida seinän korkeuden ja suhteuttaa hyppykorkeuden siihen. Se on rakennettu kestämään myös alashyppyjen aiheuttamat iskut.

Aikaisemmin Boston Dynamics on esitellyt muun muassa juoksevan Robo-Cheetahin ja kaikenlaisessa maastossa pyörämäisillä jaloilla ryömivän RHexin. Kaikenlaisessa maastossa, lumessa ja jäällä juoksenteleva Big Dog eri versioineen on vetänyt miljoonia katsojia.

YouTubessa tiistaina esitelty Sand Flea on saanut jo yli 200 000 katsomiskertaa. Kehitystyötä tehdään Pentagonin rahoituksella.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Niin, kuinka ollakaan, jälleen kerran jotain tehdään sotilaskäyttöä varten.

Tehdäänkö Yhdysvalloissa mitään sellaista tutkimusta, jonka tarkoituksena on siviilikäyttö eikä maailmanherruuden varmistaminen?

Robottiarmeijat tulevat vartioimaan Yhdysvaltain intressejä ympäri maailmaa.
Kaipa se valkopääkotkakin muutetaan piakkoin Reichsadleriksi.


Näihän se on ollut aina ja samaa käyttäytymistä voi seurata kaikissa ihmisapinoissa. Eli miksi ihmettelet? Eläimet ovat mitä ovat ja käytäytyvät luotaisensa mukaisesti.
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 11:17

Anonyymi
Tehdäänkö Yhdysvalloissa mitään sellaista tutkimusta, jonka tarkoituksena on siviilikäyttö eikä maailmanherruuden varmistaminen?


Tehdään. Lähes kaikki tutkimus ja tuotekehitys on jotain muuta kuin sotilaskäyttöön. Samoin suurin osa keksinnöistä tehdään rauhan aikana. Taitaa olla pikemminkin niin että ihmiset ovat taitavia ottamaan sotilaalliseen käyttöön rauhanomaisia keksintöjä.

Einstein ja kumppanit tuskin suunnittelivat Hiroshimalaisten räjäyttämistä kun tutkivat ydinfysiikkaa. Tai Maxwell tuskin sähkömagneettisen säteilyn kaavoja pohtiessaan mietti että näillä sitten jonain päivänä rakennetaan vakoilusatelliitteja.

Mielestäni tuo video toimii hyvänä todisteena tästä. Kun sotilaat pöllivät rauhanomaisia keksintöjä niin he saavat radioita, lentokoneita ja ydinpommeja. Kun he yrittävät keksiä asioita itse niin he keksivät pomppivan robotin.
Anonyymi: E. R. I. Mielinen 29.3.2012 12:39

Anonyymi
Eipä tainnut ihan ensimmäisellä yrittämällä onnistua kun piti tehdä leikkaus tuohon juuri ennen hyppyä.
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 16:17

Anonyymi
WALL-E
Anonyymi: Nimetön 29.3.2012 22:44

Anonyymi
2 palaa c4-räjähdettä ja tuo kirppu käy jo taktisesta aseesta mainiosti jo. V2/v3 joka voisi hypätä 20-30m sopisi kaupunkisotaan viimeistään.
Anonyymi: pikkuorava 30.3.2012 7:50

Anonyymi
Äpelpojalla faktat hukassa kuten yleensäkin. Einstein ei ollut ydinfyysikko. Tosin einsteinin laskelmat loi pohjaa oppenheimerille. Ja maxwell tutki sähkömagneettista kenttäteoriaa, en tiedä mitä se säteily on mutta ehkä jostain scifileffasta. Otappa nyt ibönesi käteen ja tutki.
Anonyymi: Ääääääbbbbelll $$$$$ 30.3.2012 9:20

Anonyymi
Tiedän miksi Digitodayn ja Taloussanomien iPeukkuBootti-häiriköintiä ei tapeta: se tuo Sanomalle mainostuloja, kun vääristyneet sivuliikennemäärät generoivat puhdasta plussaa.
Anonyymi: karu fakta 30.3.2012 11:44
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Siruvalmistaja haastoi Applen patenttirikkomuksista

26.09.2011 Taiwanilainen siruvalmistaja Via on haastanut Applen oikeuteen patenttirikkomuksista. Kyseessä voi olla puhelinvalmistaja HTC:n isku Applea vastaan, sillä Vian toimitusjohtaja on naimisissa HTC:n hallituksen puheenjohtajan kanssa.


2013

Kolme vuotta sitten

Britannian älymittariohjelma leikkaa kaksi miljardia tonnia hiilidioksidipäästöjä

26.09.2013 Britannia tavoittelee älymittareihin perustuvalla ohjelmalla kahden miljardin tonnin vuosittaisia leikkauksia hiilidioksidipäästöihin.

.