Taloussanomat

Joko loppuu hihitys? Ministeri vertasi Hyperloopia Kuu-ohjelmaan

Kuva: Hyperloop Transportation Technologies/JumpStartFund

2.2.2016 19:14 Elon Muskin alun perin villiltä kuulostanut idea uudesta joukkoliikennemuodosta vakuutti Yhdysvaltain liikenneministerin.

Yhdysvaltain liikenneministeri Anthony Foxx on kärkäs kannattamaan uusia liikenteen teknologioita. Hän oli hädin tuskin ehtinyt luvata miljardirahoituksen robottiautoille, kun oli jo vieläkin erikoisemman liikennemuodon vuoro saada hänen tukensa – joskin toistaiseksi vasta sanallisesti.

Asiasta uutisoi muun muassa The Verge. Foxx kertoi pitävänsä Elon Muskin esittämää Hyperloop-järjestelmää hyvin uskottavana ideana. Siinä ihmisiä kuljetettaisiin putkessa erittäin suurilla nopeuksilla magneettisesti leijuvissa kapseleissa.

Foxx puhui Texasin tilaisuudessa, jossa tiimit ympäri maailmaa esittelivät konseptinsa Hyperloopin kapseleista Muskin SpaceX-yhtiölle. Ministerin mukaan Hyperloopia kannattaa testata lisää, ja liittovaltiolla on "vastuu" tukea ideaa.

Liikenneministeri korosti, että Hyperloopia pitää tutkia vielä paljon ennen kuin se voi muuttua todeksi. Mutta hän näkee tässä samanlaisen sauman teknologiseen kehitykseen kuin Yhdysvaltain Kuu-ohjelmassa 1960-luvulla.

Foxx käytti termiä "moonshot", joka tarkoittaa kunnianhimoista, mutta toteuttamiskelpoista hanketta.

Ensimmäisten testiratojen rakentaminen on alkamaisillaan Yhdysvalloissa, mutta myös Suomi on mukana kuvioissa.

Hyperloopia toteuttava Hyperloop Technologies kertoi hiljattain, että reitti Turusta Ahvenanmaan kautta Ruotsin Norrtäljeen voisi olla yksi mahdollisista pioneerihankkeista.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (2)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Näitä kaiken maailman ihmisputkiposteja on ehdoteltu jo viimoiset 100 vuotta ainakin, ettei ehkä kannata pidättää hengitystä toteutumista odotellessa.
Anonyymi: Ffflop 2.2.2016 22:04

Anonyymi
Ehkä vertaus tarkoittaa, että maksaa X * 100 miljardia (tai ehkä biljoonia), saadaan putkeen 12 ihmistä elävänä määränpäähän takasin sekä muutama tyhjä reissu. Sitten pillit pussiin liian kalliina....
Anonyymi: Zeuson 2.2.2016 23:10
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Siruvalmistaja haastoi Applen patenttirikkomuksista

26.09.2011 Taiwanilainen siruvalmistaja Via on haastanut Applen oikeuteen patenttirikkomuksista. Kyseessä voi olla puhelinvalmistaja HTC:n isku Applea vastaan, sillä Vian toimitusjohtaja on naimisissa HTC:n hallituksen puheenjohtajan kanssa.


2013

Kolme vuotta sitten

Britannian älymittariohjelma leikkaa kaksi miljardia tonnia hiilidioksidipäästöjä

26.09.2013 Britannia tavoittelee älymittareihin perustuvalla ohjelmalla kahden miljardin tonnin vuosittaisia leikkauksia hiilidioksidipäästöihin.

.