Taloussanomat
EPS-yritysturvastrategiaa

Trend Microlta lisäpaukkuja virussuojaukseen

17.2.2004 15:06 Trend Micro on julkistanut EPS-yritysturvastrategiansa (Enterprise Protection Strategy) uusimman vaiheen, joka tuo virussuojauksen verkkokerrokseen.

Yhtiön mukaan verkkokerroksessa nopeasti leviävistä uhista on tullut huomattava tietoturvan huolenaihe.

Trend Micro korostaa, että se auttaa EPS-yritysturvastrategiallaan asiakkaitaan hallitsemaan virushyökkäyksen kustannuksia.

Viime vuosina virukset ovat kehittyneet sovelluspohjaisista, suoritettavista haittaohjelmista, kuten vuonna 2000 levinneestä, sähköpostin liitteestä käynnistyvästä Loveletteristä, vuoden 2003 Lovgaten kaltaisiin verkkoviruksiin. Lovgate levisi verkon välityksellä avoinna olevista takaovista ja varasti järjestelmän tietoja.

Tänä aikana myös verkkojen haavoittuvuudet ovat lisääntyneet. Niitä ovat suojaamattomat mobiililaitteet, jo tartunnan saaneet koneet, uusimpia korjauspäivityksiä vailla olevat palvelimet sekä yhä lyhyemmäksi käyvä aika järjestelmän haavoittuvuudesta saatavasta tiedosta sitä hyväksikäyttävän uhkatekijän ilmaantumiseen.

- Verkkomadot aiheuttavat jatkuvasti ongelmia yrityksille. Kokemus on osoittanut, että verkkomatohyökkäyksiä on erityisen vaikea hillitä perinteisellä virussuodatuksella. Nopeus, jolla madot leviävät, voi lamauttaa verkkoliikenteen, vaikka vain muutama työasema on saanut tartunnan. Tällöin etätunnistus, eristäminen ja saastuneiden koneiden korjaaminen on vaikeaa. Yritykset kaipaavat proaktiivisia suojaussääntöjä, nopeata saastuneiden koneiden tunnistusta sekä mahdollisuutta eristää ja korjata tartunnan saaneet koneet hyökkäyksen aikana, sanoo META Groupin vanhempi analyytikko Peter Firstbrook.

Vaikka useimmat yritykset käyttävätkin jonkinlaista virussuojausta, virushyökkäysten kustannukset pysyvät korkeina (12,5 miljardia dollaria vuonna 2003 Computer Economicsin arvioiden mukaan). Kustannukset johtuvat lähinnä hyökkäyksen jälkeisistä puhdistustoimista ja yrityksistä vahventaa verkkoympäristöä tulevien hyökkäyksien estämiseksi.

EPS-strategian uusin työkalu on virusesiintymien estämislaite Trend Micro Network VirusWall 1200, joka tunnistaa ja estää virusten leviämisen verkon datavirrassa, sekä auttaa ylläpitäjiä tarkkailemaan verkon liikenteestä merkkejä virushyökkäyksen alkamisesta heuristiseen analyysiin perustuen. Network VirusWallia tukee Trend Micro Control Managerin uusin 3.0-versio, jonka keskitettyä hallintaa ja raportointiominaisuuksia sekä käyttöönottoa monitasoisissa verkoissa on kehitetty.

Jutun kirjoitti: Kalevi Nikulainen

Kalevi Nikulainen

Mainitut yritykset

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday


2013

Kolme vuotta sitten

TS: Valtio valmistelee tuntuvaa muutosta laajakaistatukeen

01.10.2013 Teleoperaattorit ovat saamassa oikeuden kymmenen kertaa aiempaa suurempiin tukiin ilman pelkoa takaisinperinnästä, Turun Sanomat kertoo.

.