Outo Microsoft-linkki hämmentää googlettajia
23.1.2007 13:34 Omituinen Google-hakutulos on herättänyt kummastusta viime päivinä. Kun Googleen kirjoittaa hakusanaksi ”Microsoft”, ensimmäinen tulos näyttää vievän epäilyttävältä kuulostavalle sivulle.
Ensimmäinen hakutulos antaa sivun otsikoksi ”Tervetuloa Suomen Microsoftin sivuille”. Osoitelinkkki sen alla on kuitenkin https://thesource.ofallevil.com/finland/.
Vielä ei ole tiedossa, mistä tarkkaan ottaen on kyse. Suomen Microsoftin tietoturva-asiantuntija Kimmo Bergius on tietoinen asiasta.
– Linkki vie Microsoftin etusivulle. Sen tarkempaa tietoa minulla ei siitä ole, Bergius sanoo.
Bergius vakuuttaa, että kyse ei ole Microsoftin omasta linkityksestä.
– En osaa yhtään sanoa, mitä siinä on taustalla. Vaikuttaisi siltä, että se on edelleenohjaus Microsoft Corporationin etusivulle, joko englannin- tai suomenkieliselle.
Bergius on ollut asiasta yhteydessä emoyhtiöön. Hän ei osaa sanoa, onko yhtiö keskustellut aiheesta Googlen kanssa.
Bergius kehottaa noudattamaan varovaisuutta www-sivuilla.
– Perussääntö on se, että jos Microsoftin sivuille on menossa, kannattaa katsoa, että todella päätyy sinne.
- Digitodayn tuoreimmat uutiset.
- 25.5. Robottikäsivarsi hinasi Dragonin asemalle
- 25.5. Googlen Android-kauppa sai uusia rahastuskeinoja
- 25.5. Zuckerberg unohti sulhasen ohjeen - antoi 20 000 euron vihkisormuksen
- 25.5. Diablo III:n julkaisija hekumoi myyntiä ja pahoittelee bugeja
- 25.5. Lumialla voi katsella videoklippejä
- 25.5. Applen Cook kieltäytyy optioiden osingoista
- 25.5. ZTE toimittaa suomalaisella 3d-tekniikalla tehtyjä Android-puhelimia
- 25.5. Tämä käkikello muni Pebblen Kickstarter- pesään
- 25.5. Facebook Camera ottaa ja jakaa kuvia iPhonessa
- 24.5. IPhoneen uusi alihankkija
- 24.5. IBM pitää iPhonen Siriä tietoturvariskinä
- 24.5. Yle siirtää seuraavaksi Pasilan teräväpiirtoon
- 24.5. Nokia luopuu isosta massatapahtumasta
- 24.5. Huhu: Symbianiin ei enää päivityksiä
- 24.5. Blackberryn joukot harvenevat
- 24.5. Adoben flash saa saattohoitoa Windows 8:ssa
- 24.5. HP irtisanoo ja palaa taulutietokoneisiin
- 24.5. Motorola Mobilityn johdossa on nyt myyntimies
- Uusimmat
- 48h luetuimmat kaikista uutisista.
- 24.5. Huhu: Symbianiin ei enää päivityksiä
- 25.5. Zuckerberg unohti sulhasen ohjeen - antoi 20 000 euron vihkisormuksen
- 25.5. Lumialla voi katsella videoklippejä
- 25.5. Googlen Android-kauppa sai uusia rahastuskeinoja
- 24.5. IBM pitää iPhonen Siriä tietoturvariskinä
- 24.5. HP irtisanoo ja palaa taulutietokoneisiin
- 25.5. ZTE toimittaa suomalaisella 3d-tekniikalla tehtyjä Android-puhelimia
- 24.5. Nokia luopuu isosta massatapahtumasta
- 24.5. IPhoneen uusi alihankkija
- 24.5. Adoben flash saa saattohoitoa Windows 8:ssa
- Luetuimmat
- 48h suositelluimmat kaikista uutisista.
- Suositelluimmat
- 48h kommentoiduimmat kaikista uutisista.
- 24.5. Huhu: Symbianiin ei enää päivityksiä
- 25.5. Lumialla voi katsella videoklippejä
- 25.5. Applen Cook kieltäytyy optioiden osingoista
- 24.5. IBM pitää iPhonen Siriä tietoturvariskinä
- 25.5. ZTE toimittaa suomalaisella 3d-tekniikalla tehtyjä Android-puhelimia
- 24.5. IPhoneen uusi alihankkija
- 24.5. Nokia luopuu isosta massatapahtumasta
- 24.5. HP irtisanoo ja palaa taulutietokoneisiin
- 24.5. Adoben flash saa saattohoitoa Windows 8:ssa
- 25.5. Zuckerberg unohti sulhasen ohjeen - antoi 20 000 euron vihkisormuksen
- Kommentoiduimmat
Uutispäivä
Vuorokauden kaikki uutiset yhdellä sivulla.
Palautetta?
Lähetä risut, ruusut ja uutisvinkit toimitukselle.
Uusimmat uutiset
- IBM pitää iPhonen Siriä tietoturvariskinä 15:40
- Adoben flash saa saattohoitoa Windows 8:ssa 09:17
- Googlen Larry Page: Facebook pitää käyttäjiä panttivankeina 07:00
- Anonymous löysi reitin jenkkiministeriön palvelimelle 22:24
- ”Apple ei anna kehittää virustorjuntaa iPhoneen” 16:55
- Uutuustuotteen lupaus verkkopelaajille: ei enää ärsyttäviä salasanoja 13:55
- Mobiilikonnat entistä ovelampia: Esimerkkinä uusi Angry Birds 14:24
- Äärijuutalaisten nettikokous täyttää kaksi stadionia 07:00
- Lisää
Poiminnat
Digiyesterday
Viisi vuotta sitten
Suuri tietokantavarkaus johti luottokorttipetoksiin Britanniassa
27.05.2007 Cable & Wireless syyttää entistä johtajaansa tietokantavarkaudesta. Kannasta oli 100 000 asiakkaan tiedot.
Taloussanomat
- Asuntopula ja 24 600 tyhjää asuntoa, mikä kaupunki? 06:01
- Suomikin oli hukkua liian vahvaan valuuttaan 06:09
- Yritysguru: Facebook tappaa Piilaakson 10:17
- Muhkean muovinen Nissan Juke 06:05
- Tämäkin vielä: Turistitkin kaihtavat Kreikkaa 15:08
- Yle: Katainen torjuu ajatuksen valtion kaivosyhtiöstä 16:54
- Yllätys? Aurinkohan säteilee täällä Saksan malliin 06:09
- Unohda hameenhelmaindeksi – ensitreffit kertovat talouden tilan 16:19
- Jos Kreikka lähtee, Saksa kärsii 11:08
- Facebookissa vihainen vastaanotto – IMF-johtaja pehmensi Kreikka-lausuntojaan 09:18
- » Taloussanomat.fi













Kommentit (24)
thesource.ofallevil.com. IN CNAME 86400 www.microsoft.com.
IT-Viikon lukijat ihmettelevät verkkouutisen kommentointia!
https://thesource.ofallevil.com/finland/
yrittää mennä IE 7:llä, tulee Varmennevirhe-ilmoitus (josta kyllä pääsee sivulle jos haluaa mutta joka kovasti varoittelee tekemästä niin). Tämä johtunee siitä, että huijarit ovat järjestäneet Google-tulosten kärkeen https-osoitteen mutta eivät ole hankkineet sille kunnollista varmennetta.
Mozilla 2.0:llä näkee tarkemmin tilanteen: sivustolla on varmenne, mutta se kuuluu sivustolle www.microsoft.com, eli huijarit ovat vain kopioineet Microsoftin varmenteen ja esittävät sen omanaan.
Sivun sisältö näyttäisi olevan kopio Microsoftin sivusta. Kyseessä voi olla millainen huijaus tahansa, todennäköisesti kuitenkin pelkkä pelleily, jolla mollataan Microsoftia. Jos jotain varsinaista petosta haluttaisiin, olisi verkkotunnus varmaankin jotain, joka ei yhtä ilmeisellä tavalla ole mielenosoitus vaan pikemminkin sellainen, jonka hätäisempi voi lukea microsoft.comiksi.
Tarpeeksi moni laittanut linkin "Microsoft" tuohon urliin niin googlepa arvostaa sen pikkuhiljaa kärkeen.
se sanoo:
Tuo javascript-tiedosto on niin iso etten ehtinyt ja jaksanut sitä lukea läpi ajatuksella, enkä muutenkaan tunne Javascriptiä niin hyvin. Joka tapauksessa tuo originaalisivu näyttää microsoftin sivulta, joten käyttääkö systeemi mahdollisesti jotain aukkoa tuon osoitepalkin uudelleenkirjoittamiseen sivua uudelleen lataamatta?
http://thesource.ofallevil.com/en/us/default.aspx
Osa linkeistä menee atdmt-osoitteeseen, joka taas näyttäisi olevan tällainen mainosfirma. Meneeköhän jokaisesta klikkauksesta rahaa ofallevil.com:in suuntaan...