Taloussanomat
Suurin uhka tulee sisältä

Yritykset investoivat tietovarkauksien ehkäisyyn

Kuva: Antti Kirves

6.3.2007 07:59 Peräti 90 prosenttia yrityksistä aikoo hankkia tietovarkauksia ehkäisevää teknologiaa, ilmenee Enterprise Strategy Groupin maanantaina julkaisemasta tutkimuksesta.

Tärkeimmiksi suojeltaviksi kohteiksi koettiin tutkimuksessa yrityksen liiketoimintaan liittyvät tiedot, kuten talousluvut ja sopimukset.

Niiden jälkeen seuraavaksi eniten suojaa haluttiin antaa henkilökohtaisille käyttäjä- ja asiakastiedoille, kuten henkilötiedoille ja luotto- ja pankkikorttinumeroille.

Suurimpana tietoja uhkaavana tekijänä pidettiin yrityksen omia työntekijöitä. Vastaajista 34 prosenttia piti huolimattomia ja 24 prosenttia pahantahtoisia työntekijöitä suurimpana uhkana.

Tutkimukseen osallistui 112 yli tuhannen työntekijän yritystä.

Jutun kirjoitti: Antti Kirves

Antti Kirves

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Hakkerit pommittavat Etelä-Koreaa

30.07.2011 Etelä-Koreassa on käynnissä kaikkien aikojen verkkosota. Hakkerit ovat vieneet jo 35 miljoonan käyttäjän tiedot. Viranomaiset uskovat Kiinan olevan hyökkäysten takana.


2013

Kolme vuotta sitten

Sijoittajat uskovat suomalaisiin pelisankareihin: 8,5 miljoonaa

30.07.2013 Suomalainen peliyhtiö Grand Cru on saanut 8,5 miljoonaa euroa rahoitusta muun muassa Qualcomm Venturesilta, Nokia Growth Partnersilta ja Idinvest Partnersilta.

.