Taloussanomat
Lue uutinen mobiilisivustolla
Suurin uhka tulee sisältä

Yritykset investoivat tietovarkauksien ehkäisyyn

Kuva: Antti Kirves

6.3.2007 07:59 Peräti 90 prosenttia yrityksistä aikoo hankkia tietovarkauksia ehkäisevää teknologiaa, ilmenee Enterprise Strategy Groupin maanantaina julkaisemasta tutkimuksesta.

Tärkeimmiksi suojeltaviksi kohteiksi koettiin tutkimuksessa yrityksen liiketoimintaan liittyvät tiedot, kuten talousluvut ja sopimukset.

Niiden jälkeen seuraavaksi eniten suojaa haluttiin antaa henkilökohtaisille käyttäjä- ja asiakastiedoille, kuten henkilötiedoille ja luotto- ja pankkikorttinumeroille.

Suurimpana tietoja uhkaavana tekijänä pidettiin yrityksen omia työntekijöitä. Vastaajista 34 prosenttia piti huolimattomia ja 24 prosenttia pahantahtoisia työntekijöitä suurimpana uhkana.

Tutkimukseen osallistui 112 yli tuhannen työntekijän yritystä.

Jutun kirjoitti: Antti Kirves

Antti Kirves

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2010

Viisi vuotta sitten

Tieto osti palvelutalon Venäjältä

01.03.2010 Yrityskaupan ansiosta tietotekniikan palvelutalo Tieto saa asiakkaikseen suuret venäläiset teleoperaattorit. Yhtiö aikoo perustaa Venäjälle seuraavaksi ulkoistus- ja tukitiimin.


2012

Kolme vuotta sitten

Sijoittaja: Nokiaa kiusaavat vanhat demonit

01.03.2012 Ohjelmistojätti Microsoft piti karkauspäivänä Barcelonan telemessuilla vaikuttavan esityksen tietokoneiden uudesta Windows 8 -käyttöjärjestelmästä, mutta jätti pääyhteistyökumppaninsa Nokian ilman ”rakkautta”, arvioi investointipankki Nomura.

.