Taloussanomat
Palomuurit ja vakoiluntorjunta vähissä

Britti tulee huijatuksi verkossa

Kuva: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

27.3.2007 10:03 Yhdistyneessä kuningaskunnassa on 29 miljoonaa aikuisikäistä internetin käyttäjää. Heistä alle puolet on sitä mieltä, että heidän henkilökohtaisten tietojensa turvallisuus on heidän omalla vastuullaan.

Get Safe Online ja BBC News julkaisivat brittien nettiturvallisuutta käsittelevän tutkimuksen osana brittien tietoturvan teemaviikkoa.

Tutkimuksen mukaan 48 prosenttia briteistä pitää henkilökohtaisten tietojen turvaamista omana vastuualueenaan. Kuudesosa on sitä mieltä, että vastuu henkilökohtaisista tiedoista on pankeilla, 13 prosenttia sälyttäisi vastuun internet-palveluntarjoajille.

Peräti 18 prosenttia sanoi vastanneensa roskapostiviestiin ja kymmenen prosenttia avanneensa spämmiviestissä olevan linkin.

Laajakaistayhteyttä käyttävistä briteistä 13 prosentilla ei ole palomuuria eikä melkein puolella koko Yhdistyneen kuningaskunnan nettiväestöstä spywaren eli vakoiluohjelmien torjuntaa.

Jonkinlaisen verkkohuijauksen kohteeksi sanoi joutuneensa 12 prosenttia haastatelluista. Keskimäärin uhrilta huijattiin 875 puntaa eli 1294 euroa.

Verkkorikoksia ei ilmoiteta. Kuusi prosenttia sanoi tulleensa petkutetuksi verkossa yhden kerran, mutta jättäneensä ilmoittamatta rikoksesta.

Verkkokaupassa huijatuksi oli tullut viisi prosenttia vastaajista. Samoin viisi prosenttia vastaajista sanoi, ettei tiedä, onko koskaan joutunut jonkinlaisen verkkohuijauksen kohteeksi.

Kolme prosenttia vastaajista oli joutunut henkilötietovarkauden kohteeksi ja neljältä prosentilta oli viety pankkitili- tai luottokorttitietoja.

Tutkimukseen osallistui 2441 ihmistä.

Jutun kirjoitti: Antti Kirves

Antti Kirves

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Samsung julkisti ensimmäisen Windows Mango-puhelimensa

26.09.2011 Eteläkorealainen elektroniikkajätti Samsung on julkistanut ensimmäisen Windows Mango -käyttöjärjestelmää käyttävän puhelimensa.


2013

Kolme vuotta sitten

Britannian älymittariohjelma leikkaa kaksi miljardia tonnia hiilidioksidipäästöjä

26.09.2013 Britannia tavoittelee älymittareihin perustuvalla ohjelmalla kahden miljardin tonnin vuosittaisia leikkauksia hiilidioksidipäästöihin.

.