Taloussanomat
Maaliskuussa kaikilta vaaditaan tuore versio

Sampo Pankki torjuu kalastelijoita ja urkkijoita javalla

Sampo Pankki vie verkkopankin asiakkaansa java-aikaan maaliskuussa.
Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

7.12.2007 15:40 Verkkopankit joutuvat kaivamaan uusia vallihautoja kalastelijoita ja muita verkkorikollisia torjuakseen. Sampo Pankki ilmoitti ottavansa käyttöön java-pohjaisen tietoturvaratkaisun ensi maaliskuussa.

Pankin mukaan java-teknologia takaa entistä joustavamman ja tehokkaamman verkkoon kohdistuvien turvallisuusuhkien torjunnan. Sen myötä verkkopankkia voidaan tarvittaessa päivittää aiempaa nopeammin verkkohyökkäyksiä vastaan.

Uusi ratkaisu on interaktiivinen
siinä mielessä, että se vaatii asiakkaan tietokoneelta aiempaa parempaa yhteensopivuutta verkkopankin kanssa. Yhteensopivuus edellyttää, että asiakkailla on tietokoneillaan java-ohjelmisto. Sellaisen voi ladata ilmaiseksi internetistä.

Sampo-verkkopankissa aloitetaan kampanja, jonka myötä asiakkaita ohjataan päivittämään tietokoneensa. Pankin arvion mukaan suurin osa asiakkaista käyttää jo tällä hetkellä verkkopankkia uuden ohjelmiston kanssa yhteensopivilla tietokoneilla.

Turvaratkaisu edellyttää, että asiakkaan tietokoneessa on Java Runtime -ohjelmiston 1.4.2_03 tai sitä uudempi versio. Verkkopankin asiakas voi varmistua ohjelmistoversiostaan klikkaamalla sivustolla tarjottavaa tarkistuslinkkiä.

Javan vahvuuksiin kuuluu se, ettei pankkikäynneistä jää jälkiä tietokoneen muistiin.

Java-pohjainen ratkaisu tulee käyttöön samaan aikaan kuin Sampo Pankki siirtyy Danske Bankin omistukseen. Tanskassa ratkaisu on jo käytössä.

Nyt käytössä oleva sisäänkirjautuminen verkkopankkiin ei muutu uuden turvaratkaisun myötä. Kirjautuessa kysytään jatkossakin totuttuun tapaan asiakasnumeroa, tunnuslukua ja avainluvun turvalukuparia.

Jutun kirjoitti: Timo Poropudas

Timo Poropudas

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (34)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hianoo, javahan on niin luotettava.
Anonyymi: java sucks 7.12.2007 16:02

Anonyymi
Kelpaakohan velkojille selitykseksi laskujen maksamattomuudesta, että java ei kerinnyt käynnistymään eräpäivään mennessä.
Anonyymi: Loading... 7.12.2007 16:03

Anonyymi
Hyvä tietää, että pankit tietävät tietoturvasta nykyäänkin vain sen, mitä korkeapalkkaiset tietoturva'ekspertit' heille kertovat. Javaan vaihtaminen lisää kuormaa asiakkaalle, vähentää ympäristöjä joissa sitä voi käyttää (esim. tekstipohjaisella liitttymällä käyttö tulee mahdottomaksi) JA lisää javan omat tietoturva-aukot ja ainakin 2kpl rajapintoja jotka mahdollistavat teknisen hyökkäyksen.
Anonyymi: Java++ 7.12.2007 16:36

Anonyymi
Vaihdan pankkia kun en jaksa javaa laittaa ainostaan sen pankin takia...
Anonyymi: sampo Suck 7.12.2007 16:43

Anonyymi
Heivasin sampon tilin jo siinä vaiheessa menemään kun edes saldoa ei saanut ilman kertakäyttöistä tunnuslukua.
sehän nyt tietoturvaa hirveästi parantaa, että tunnuslukulista on taskussa mukana jotta kännykällä voi saldon katsoa..
ja voiko tuon java-uudistuksen jälkeen siltikään?

osuuspankissa saa itse valittua niin että saldon näkee käyttäjätunnuksella ja salasanalla ilman turvalukua.
mielestäni se että joku teoriassa voisi saldoni saada selville, ei ole mikään tietoturvauhka.
kun niitä rahoja sieltä ei silti ilman kertakäyttöistä turvalukua saa.
Anonyymi: Peete 7.12.2007 16:50

Anonyymi
Hyvä tietää, että pankit tietävät tietoturvasta nykyäänkin vain sen, mitä korkeapalkkaiset tietoturva'ekspertit' heille kertovat.


Erittäin huolestuttavaa -- mitään ei Danskella ole Nordean aiemmista sotkuista ilmeisesti opittu.

JA lisää javan omat tietoturva-aukot ja ainakin 2kpl rajapintoja jotka mahdollistavat teknisen hyökkäyksen.


En ole ihan varma, mistä hihasta tuo 1.4.2_03 on nykäisty, mutta katsomalla Sunilta ikivanhoja realeasenoteseja, valintaa tuskin on tehty ainakaan tietoturvaperusteilla -- mikä ei ainakaan lisää homman luotettavuutta. Kaikki haisee vahvasti jollekin konsultille, jolla on ollut vasara myytävänään.

Kuten nimimerkistäni saattaa kyetä päättelemään, olen jossain määrin java-fani (työn pakosta ja onhan jotkut sen frameworkit mukavia ja kun ei tarvitse malloc:ia ja free:tä ...), mutta jokainen taliaivo, joka edelleenkään työntää javaa selaimeen, saa EJP:n virallisen Pälliaivo(tm)-sertifikaatin.
Anonyymi: Javapiins Enttöprais 7.12.2007 16:53

Anonyymi
Sampo oli muuten niin hyvä! Pitää sitten etsiä uusi pankki nettikäyttöön...
Anonyymi: vaihtoon 7.12.2007 17:11

Anonyymi
Älkääs nyt taas mollatko. Javahan on siitä hyvä että sen ja palvelimen välistä liikennettä ei voi dumpata niin helposti kuin selaimen, sen lähdekoodia ei saa selville eikä voi tutkia miten homma hoidetaan.

Eikun hetkinen, mitenkäs se taas olikaan...
Anonyymi: - 7.12.2007 17:37

Anonyymi
Ainakin op:ssa voi käyttää kätevästi hst-korttia, eikä tartte sählätä muitten tunnuslukujen kuin kortin kanssa.
Anonyymi: z 7.12.2007 19:06

Anonyymi
Muistuttaa tarinaa hölmöläisten peitonjatkamisesta :)
Anonyymi: s(t)asi 7.12.2007 19:13
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Tatu Ylönen palaa puikkoihin

26.09.2011 Tietoturvayhtiö Tectia eli entinen SSH vaihtoi toimitusjohtajaa.


2013

Kolme vuotta sitten

Nokialta luvassa "erikoinen laite" erikoisessa paikassa

26.09.2013 Nokia valitsi merkillisen paikan julkistaakseen liudan uusia laitteita lokakuussa. Myös yksi laitteista on The Vergen mukaan massasta poikkeava.

.