Taloussanomat
Lue uutinen mobiilisivustolla

Gmail-käyttäjiä pelotellaan tilien tuhoamisella

Kuva: Petri Rotstén

8.2.2010 12:25 Suomalainen tietoturvayritys F-Secure varoittaa uudesta yrityksestä kalastella Google Gmail -sähköpostin käyttäjätietoja.

Gmailin käyttäjät saattavat saada sähköpostia, joka näyttää tulevan palvelun ylläpidolta. "The Google Mail Team" pyytää viesteissä käyttäjiä varmistamaan tiliensä tiedot, jotta palvelu pystyisi taistelemaan "tilien nimetöntä rekisteröintiä vastaan".

Viestien vastausosoite, verifyscecssze@gmail.com, antaa jo vihjeen siitä, että kaikki ei ole kohdallaan. Kalastelusta voi ilmoittaa Googlelle nappia painamalla tai sitten viestit voi vain suoraan tuhota.

Googlen tukisivuilla on aloitettu keskustelu aiheesta. Huijausviesteissä käyttäjiä uhataan Gmail-tilin tuhoamisella, jos he eivät anna tunnustaan ja salasanaansa. Viesteissä viljelty domain gmeadmailcenter.com on F-Securen mukaan rekisteröity katolilaiselle kirkolle Yhdysvaltain Michiganissa.

Gmail on ollut paljon esillä tietoturvauutisissa viime aikoina. Palvelusta yritettiin joulukuussa tonkia tietoa ihmisoikeusaktivisteista.

Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Mainitut yritykset

Kommentit (7)

Huono 0
Öö.. Eihän nuo viestit päädy käyttäjän inbox'iin, kun kerta Googlella on jo tiedossa viestin lähettäjän sähköpostiosoite -> suoraan spammiin vaan Gmailin autom. spam suodatuksen kautta? Eli tuskin loppukäyttäjän tarvitsee mitään spam-ilmoitus -nappulaa klikkailla tai tuhota noita viestejä inbox'sita.
Huono 2
Öö.. Eihän nuo viestit päädy käyttäjän inbox'iin, kun kerta Googlella on jo tiedossa viestin lähettäjän sähköpostiosoite -> suoraan spammiin vaan Gmailin autom. spam suodatuksen kautta? Eli tuskin loppukäyttäjän tarvitsee mitään spam-ilmoitus -nappulaa klikkailla tai tuhota noita viestejä inbox'sita.

Lisätäkseni, että tuollaiset viestit varmaan tuhotaan suoraan eikä laiteta edes spam-kansioon.
Taas tätä F-kuran mainosta. Säälittävää.
Kaikki siis ok
Huono 2
Ihmettelen aina miten nämä ylittää uutiskynnyksen. Onko ihmiset tosiaan niin tyhmiä, että pitää oikein uutisen muodossa varoitella?

Sama kuin laittaisin puvun päälle, kaulaan lapun "pankkiiri" ja menisin kaupungille kyselee ihmisiltä niiden tilitietoja. Jos tiedot antaa niin sietääkin tulla huijatuksi.
LaLLi
Huono 2
Kyllä.

Riittävän moni on tarpeeksi tyhmä jotta tuo kannatta virusmaakareille.

Ihan sama juttu kun miksi turvavyöstä pitää jatkuvasti muistuttaa.
Huono 2
uutisessahan kerrotaan vastausosoite eikä lähetysosoitetta. Muistutettakoon vielä, että kirjoutusasu ei varmaankaan ole kaikissa viesteissä sama jolloin suodattaminen vaikeutuu jo useampaan filtteriin.
ahkera alipalkattu työmies
Huono 1
Viesteissä viljelty domain gmeadmailcenter.com on F-Securen mukaan rekisteröity katolilaiselle kirkolle Yhdysvaltain Michiganissa.

Jaa-a. Tosta en tiedä. Jollekin Harry Gibsonille näyttää olevan rekisteröity.
fghdfhdjdhgj67uj
Sivut: 1 Edellinen Seuraava
Kirjoita vastaus
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias ja ystävällinen, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit. Varauduthan siihen, että linkkejä sisältävät viestit tarkistetaan yksitellen roskapostin suodattamiseksi. Arvostamme mielipidettäsi!
> Lue koko keskusteluetiketti
.