Taloussanomat

Haittaohjelma teeskentelee uutta Angry Birdsiä

Kuva: EPA/JEROME FAVRE

13.4.2012 06:00 Oli vain ajan kysymys, milloin rikolliset alkavat ratsastaa Rovion uudella hittipelillä. Android-käyttäjien on syytä olla varuillaan.

Epävirallisista Androidin sovelluskaupoista on bongattu vaarallinen versio Rovion miljoonittain ladatusta Angry Birds Space -pelistä.

Tietoturvayhtiö Sophoksen mukaan ladattava paketti näyttää sisältävän täysin toimivan version pelistä, mutta salamatkustajana on troijalainen. Se käyttää GingerBreak-murtoa päästäkseen käsiksi laitteeseen ja ladatakseen verkosta lisää haittaohjelmia.

Tartunnan myötä Android-laitteesta tulee osa laajempaa saastuneiden laitteiden joukkoa, eli bottiverkkoa.

Hyökkäyskuvio on ennestään tuttu. Se on nähty lukuisten suosittujen Android-sovellusten kohdalla. Aikaisemmat Angry Birdsit ovat myös kelvanneet syöteiksi haittaohjelmien jakeluun.

Googlen virallinen sovelluskauppa Android Market, eli nykyään Google Play Store, ei sekään ole ollut immuuni haitallisilta sovelluksilta. Yhtiö pyrkii parantamaan tilannetta sovelluksia tarkistavan automaattisen ulosheittäjän avulla.


VerkossaSophoksen blogikirjoitus
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (20)

Sivut:1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Android-käyttäjien on syytä olla varuillaan.


Tuo nyt pitäisi olla jo selviö. Samaan aikaa Lumiamiehet ja Symbianmiehet + halvempien Nokialaisten käyttäjät voivat jatkaa huoletonta elämää luotettavien luurien kanssa.
Anonyymi: Nokia fan boy 13.4.2012 9:39

Anonyymi
Anteroyhteisö on vasta perustanut bottidivisionaan ja tulosta syntyy, ainakin 30000 uutta orjaa päivässä liittyy asiakkaaksi.Löytyyköhän vapaaehtoisia tietoturvadivisioonaan. Naapurin Pekka osaa vähän koodata ja voisi alkaa jo huomenna.


Pekallahan on kohta aikaa kun kesäkuussa N9 tulee PR 1.3 ja koko projekti sen jälkeen loppuu.
Anonyymi: Meltemi tuulee sitte 13.4.2012 9:40

Anonyymi
Näköjään kaikilta meni ohi:Epävirallisista Androidin sovelluskaupoistaKuinka moni peruskäyttäjistä asentaa sovelluksia jostakin muualta kuin Googlen kaupasta?Aivan turha uutinen ja "uhka".


Ihan jokainen joka haluaa applikaation ilmaiseksi tai sellaisen ihqun applikaation, jonka kaveri latasi jostain. Tässä käyttäydytään ihan samalla tavalla kuin tietokoneiden kanssa. Jos se applikaatio asentaessa kysyy lupia, niin kynnys antaa tarvittavat luvat saadakseen sen toimimaan just nyt on todella matala.

Ainoa toimiva ratkaisu on se, että järjestelmä tekee hölmöilystä vaikeaa. Android ei ole sellainen
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 9:43

Anonyymi
Naapurin Pekka osaa vähän koodata ja voisi alkaa jo huomenna.

Pekallahan on kohta aikaa kun kesäkuussa N9 tulee PR 1.3 ja koko projekti sen jälkeen loppuu.


Näin on. Ja kukaan täysijärkinen ei lähde androidille mitään securityä yrittämään, että varmaan parhaat kokeilijat olisi juuri meego osastolta ja tietty vanhaa symbian koulukuntaa voisi harkita kanssa.
Anonyymi: Sais ainakin sanoa e 13.4.2012 9:57

Anonyymi
Naapurin Pekka osaa vähän koodata ja voisi alkaa jo huomenna.Pekallahan on kohta aikaa kun kesäkuussa N9 tulee PR 1.3 ja koko projekti sen jälkeen loppuu.Näin on. Ja kukaan täysijärkinen ei lähde androidille mitään securityä yrittämään, että varmaan parhaat kokeilijat olisi juuri meego osastolta ja tietty vanhaa symbian koulukuntaa voisi harkita kanssa.


Naapurin Pekka osaa vähän koodata ja voisi alkaa jo huomenna.Pekallahan on kohta aikaa kun kesäkuussa N9 tulee PR 1.3 ja koko projekti sen jälkeen loppuu.Näin on. Ja kukaan täysijärkinen ei lähde androidille mitään securityä yrittämään, että varmaan parhaat kokeilijat olisi juuri meego osastolta ja tietty vanhaa symbian koulukuntaa voisi harkita kanssa.Sais ainakin sanoa että porukkaa on asian kanssa töissä


Hyvä idea. Saataisiin niille loputon duuni.
Anonyymi: Ja Google maksaisi. 13.4.2012 10:01

Anonyymi
Näköjään kaikilta meni ohi:

Epävirallisista Androidin sovelluskaupoista

Kuinka moni peruskäyttäjistä asentaa sovelluksia jostakin muualta kuin Googlen kaupasta?

Aivan turha uutinen ja "uhka".
Google on kaikkein epämääräisn ja suurin uhka tietoturvalle
Anonyymi: evil forever 13.4.2012 14:09

Anonyymi
Reikäjuusyoa koko android!
Anonyymi: Myyrä 13.4.2012 14:19

Anonyymi
Androidilla kuinkas muuten.
Anonyymi: iOS jyrää 13.4.2012 18:32

Anonyymi
WP keskittyy aitoihin html5 peleihin beautyoftheweb.com/bored2death/


Miten ne voi olla aitoja kun HTML5 standardia ei ole olemassakaan vielä?
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 22:19

Anonyymi
Microsoft on kaikkein epämääräisn ja suurin uhka tietoturvalle

Reikäjuustoa koko Windows Phone
Anonyymi: Nimetön 14.4.2012 18:53
Sivut:1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

.