Taloussanomat

Google taas yksityiskiipelissä, asuntojen numerot suututtavat

Kuva: EPA

16.4.2012 15:38 Google ja sen katukuvaajat suututtavat ihmisiä uusilla tunnistautumistesteillä, joissa nettikäyttäjän pitää tunnistaa talojen numeroita.

Street View -katukuvaajista tunnettu Google on ottanut käyttöönsä uudenlaisen testin, jolla varmistetaan, että sen palveluita käyttävä taho on ihminen, eikä robotti. Testissä käyttäjälle näytetään Street View'n yhteydessä kuvattu talon numero ja pyydetään kirjoittamaan talon numero.

Testissä Internet-käyttäjille näytetään sattumanvaraisesti otettuja katunäkymiä ja talojen kuvia. Nettikäyttäjän pitää tunnistaa hämärästä kuvasta talon numero ja kirjoittaa se laatikkoon. Googlen mukaan testi varmistaa, että nettikäyttäjä on oikea käyttäjä.

Tietoturva-asiantuntija Nick Pickles tuomitsee sanomalehti Telegraphissa Googlen tavan käyttää turvallisuustesteihin oikeita talojen kuvia ja numeroita. Hänen mielestään se loukkaa yksityisyyden suojaa.

Picklesin mukaan Google aikoo käyttää kuvia omiin tarkoituksiinsa. Talonumeroiden avulla yhtiö aikoo käyttää entistä tarkempia osoitetietoja hyväkseen Street View ja Maps -palveluissaan. Picklesin mukaan on kyseenalaista Googlen tapa käyttää viattomia ihmisiä tietojen syöttämiseen.

Jutun kirjoitti: Heidi Vaalisto

Heidi Vaalisto

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (23)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
no buuhuu, pitää taas turhasta itkeä.
Anonyymi: wonku 16.4.2012 15:53

Anonyymi
No mutta ihmiset hyvät, stuohan on varsin mainio konsti pitää nämä "tuomiopäivän koneet" loitolla meistä normi-ihmisistä. Tuskin sillä sovelluksella edes pystyy "vakoilemaan" ketään yksittäistä henkilöä tai uhkaamaan hänen yksityisyyttään. Jos pystyy niin sitten tämä homma on jo lähtenyt lapasesta.
Anonyymi: virtuaalikätyri 16.4.2012 16:03

Anonyymi
Samaa touhua kuin captchan kanssa: ihmisiksi tunnistettavia käyttäjiä käytetään hyväksi skannattujen tekstien tunnistajina. Ilmaista crowdsourcingia.
Anonyymi: DEde 16.4.2012 16:20

Anonyymi
Juu ei enää Androidia ei Applea. Onneksi Nokia älysi lähteä ainoan luotettavan pelurin, MS:n kanssa kimppaan.
Anonyymi: Lumia, turvallinen v 16.4.2012 16:20

Anonyymi
Eihän tuolle mitään muuta perustetta ole kuin kerätä tietoja ilmaiseksi. Paras mitä voit tehdä on syöttää väärä numero.
Anonyymi: Giev 16.4.2012 16:25

Anonyymi
Hihihi.. "viattomia ihmisiä". Jopas taas on RIISTOA!
Anonyymi: Esc 16.4.2012 16:37

Anonyymi
Talonumerot ovat nimenomaan julkisille paikoille tarkoitettua julkista informaatiota. Tuskin niitä talonumeroita muuten näkyvillä pidettäisi!
Anonyymi: Kypsä Arska 16.4.2012 16:50

Anonyymi
Irroita talosi numero jos se vaarantaa yksityisyytesi.
Anonyymi: Avomieli 16.4.2012 17:07

Anonyymi
Roistojen roisto tuo Google. Onneksi käytän Applen tuotteita, saastaan kuten Nokiaan tai Googleen en koske. Molemmat Androidit ja nokialaiset räjähtänyt silmille eivätkä käynnisty enää ollenkaan. Vítuttaa!


Tämä on kyllä hieman epäolennaista. Mitä tekemistä tämä on Applen tuotteiden kanssa. En ole vielä törmännyt Applen tarjoamaan karttapalveluun (katunäkymiin tms.). Aika ankeaksi voi elämä tulla, jos kaikki sivut, joissa voi käydä ovat vain Applen.
Anonyymi: Oikeasti ihan totta? 16.4.2012 17:36

Anonyymi
Kylläpä on taas kauheaa!
Anonyymi: Nimetön 16.4.2012 19:03
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Lehti: Nokia kehittää uutta käyttöjärjestelmää

29.09.2011 Nokia on aloittanut uuden, halpojen puhelinmallien käyttöjärjestelmän kehittämisen, talouslehti Wall Street Journal kertoo. Hankkeen koodinimi on Meltemi.

.