Taloussanomat

Microsoftin ja Nokian kamera-auto tulee: Mitä teet?

Kuva: Microsoft

27.4.2012 15:24 Hyppäätkö aidan taakse, vai teetkö kunnon poseerauksen? Vai ikuistettiinko sinut jo? Microsoft ja Nokia aloittavat katujen kuvaamisen Helsingissä.

Microsoft ja Nokia uskaltavat samalle tietosuojanuoralle kuin Google. Kaksikko alkaa kuvata katutason näkymiä pääkaupunkiseudulla tehdäkseen karttapalveluistaan parempia.

Kuvaukset alkavat toukokuun alusta lähtien. Kuvaukset tapahtuvat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla kaupunkien keskustoissa ja muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

Microsoftin mukaan kuvausauton tunnistaa auton kyljessä olevista Navteq- ja Bing-logoista sekä katolla olevasta panoraamakamerasta.

Microsoft hyödyntää kuvia Streetside-palvelussa, joka kilpailee Googlen kiistellyn Street View'n kanssa. Ohjelmistoyhtiö painottaa erityisesti tietosuojaa tiedotteessaan.

"Yksityisyydensuoja on tärkeä asia sekä Microsoftille että Nokialle. Yhtiöt ovat saaneet henkilötietolain mukaisen luvan teiden ja katujen kuvaukseen Suomen Tietosuojalautakunnalta, ja hanke toteutetaan Tietosuojalautakunnan asettamien lupaehtojen mukaisesti. Microsoftin Streetside-karttapalvelussa julkaistavat kuvat käsitellään automaattisen sumentamisteknologian avulla siten, etteivät esimerkiksi ihmisten kasvot ja autojen rekisteritunnukset ole niissä tunnistettavissa."

Kansalaiset voivat pyytää poistamaan huolestuttavia kuvia. Googlen kohdalla teknologia ei ole ollut aukotonta, ja Microsoftkin myöntää mahdollisuuden, että sumennus ei aina onnistu.

Lisäksi useat ihmiset on voinut tunnistaa esimerkiksi sijaintinsa tai vaatetuksensa perusteella sumennuksesta huolimatta. Seurauksena on ollut oikeusjuttuja ja muita tutkimuksia jo ennen kuuluisaa jupakkaa kuvausautojen wlan-vakoilusta.

Streetside on jo oikeuskanteen kohteena. Syynä ei tosin ole yksityisyydenloukkaus, vaan oletettu patenttirikkomus. Samassa kanteessa syytetään myös Googlea.

VerkossaMicrosoftin tiedote
Jutun kirjoitti: Tuomas Linnake

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (84)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokia sitä mitä muut/joku edellä. Kuvaisi vaikka omaa toimintaansa, loisi uskottavuutta. Vaikka mikä se uskottavuus nyk. ..
Anonyymi: Theo 27.4.2012 15:32

Anonyymi
lankutus voisi olla hyvö miimi tai faithilling.
Anonyymi: 7 27.4.2012 15:35

Anonyymi
tehty jo. ostakaa googlelta.ette tee kuitenkaa parempaa.
Anonyymi: for better or for wo 27.4.2012 15:55

Anonyymi
Hieno homma, että saadaan ajantasalle wanhat google-kartat jo eilistä.

MS laittaa hyvän kiertämään, kun niin suuret bonukset taas tuli tietokone.fi/uutiset/microsoftin_android_tienestit_kasvavat
Anonyymi: kiitos kaikille ante 27.4.2012 16:03

Anonyymi
Hieno homma, että saadaan ajantasalle wanhat google-kartat jo eilistä.

MS laittaa hyvän kiertämään, kun niin suuret bonukset taas tuli

"Googlea harmittaa suuresti, kun Microsoft hyötyy Androidin menestyksestä. Microsoftin mukaan Androidissa samoin kuin Chrome-selaimessa käytetään sen patentoimia tekniikoita, ja yhtiö onkin saanut monet valmistajat maksamaan lisenssimaksuja. Uusin sopimus on tehty suuren taiwanilaisvalmistajan kanssa, mikä paisuttaa rahavirtoja entisestään.

Nyt sopimukseen taipui Pegatron, joka valmistaa alihankintana muun muassa Applen, HTC:n ja HP:n merkeillä myytäviä laitteita. Tämän sopimuksen jälkeen Microsoftilla on peukalonsa alla neljä viidestä suurimmasta taiwanilaisesta sopimusvalmistajasta, kertoo Mashable
Anonyymi: kiitos kaikille ante 27.4.2012 16:05

Anonyymi
Yksi asia on fakta, mitä muut edellä, sitä mikkis ja nokia perässä, mutta ei koskaan edellä.
Anonyymi: Copy kuninkaat Nocro 27.4.2012 16:13

Anonyymi
Toivottavasti, joku jyrää tuon auton...
Anonyymi: Nimetön 27.4.2012 16:14

Anonyymi
Alku huuman jälkeen kukaan ei edes katsele nuota kuvia enää
Anonyymi: Aina ne on myöhässä 27.4.2012 16:15

Anonyymi
Alku huuman jälkeen kukaan ei edes katsele nuota kuvia enää


Kyllä noita itse alku huuman jälkeen on tullut edelleen hyödynnettyä säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ongelma on lähinnä siinä, että itse googlea ei ole alku huuman jälkeen kiinnostanut päivittää palveluitaan - niin street view kuin mapsin kuviakaan. Kuvat aivan liikaa ajasta jäljessä.
Anonyymi: oudot paikat 27.4.2012 16:27

Anonyymi
Jos ois aple auto niin se ois mullistavaa amazing. Nyt voi rauhassa vihata kun on joku muu lafka. Punapeukkua satelee aah anna tulla aple poika anna anna uuh
Anonyymi: Kohtuus 27.4.2012 16:33
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 9
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Digia aloittaa uuden potkukierroksen

29.09.2011 Nokialla ohjelmointialihankintaa tekevä Digia päätti yt-kierroksen ja ilmoitti samalla aloittavansa uudet yt-neuvottelut. Digia aikoo sulauttaa ohjelmointiyksikön muuhun organisaatioon.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.