Taloussanomat

FBI haluaa ison takaoven sosiaalisen median sisältöön

FBI haluaa oman palveluliittymän yhteisömediaan saadakseen kaiken sisällön helposti selväkielisenä.
Kuva: Ruutukaappaus

7.5.2012 07:00 Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pyytää internetyhtiöiltä, että ne eivät vastusta pakollista takaovea sosiaalisen median viestintämenetelmiin.

FBI ajaa salakuuntelun laajentamista sosiaalisen median viesteihin. Cnetin tietojen mukaan FBI pyytää, etteivät internetyhtiöt vastusta lakiehdotusta, joka vaatii sellaisia yrityksiä kuin Microsoft, Facebook, Yahoo ja Google rakentamaan järjestelmiinsä pakolliset salakuunteluportit. Niiden kautta viranomaisten pitäisi vaivattomasti pystyä saamaan käyttöönsä viestien selväkieliset sisällöt.

FBI:n näkemyksen mukaan tässä ei olisi kysymys salakuunteluoikeuksien laajentamisesta, vaan ainoastaan sen teknisestä helpottamisesta silloin, kun tuomioistuimelta on saatu lupa puhelinkuunteluun.

Cnetin mukaan FBI on perustellut hanketta Valkoiselle talolle, senaattoreille ja internetteollisuuden edustajille sanomalla, että viestinnän suurimittainen siirtyminen puhelinverkoista internetiin on tehnyt rikoksista epäiltyjen amerikkalaisten salakuuntelun paljon vaikeammaksi. FBI kutsuu ongelmaa pimenemiseksi, going dark.

FBI:n laatiman lakiesityksen mukaan sosiaalisen median verkkopalvelujen, internetpuheluiden välittäjien, pikaviestipalvelujen ja internetin sähköpostipalvelujen olisi muutettava koodiaan niin, että palvelut olisivat salakuunteluystävällisiä. Takaporttivaatimus koskisi vain tietyn käyttäjämäärän ylittäviä yrityksiä.

FBI:n ehdotus olisi muutos vuonna 1994 säädettyyn Calea (Communications Assistance for Law Enforcement Act) -lakiin, joka koskee teleyrityksiä, mutta ei nettiyhtiötä. Vuonna 2004 liittovaltion viestintäkomissio FCC laajensi salakuuntelua teknisesti tukevan lain koskemaan myös laajakaistapalvelujen tarjoajia.

Tällä hetkellä Applen tiedetään kampanjoivan hanketta vastaan. Microsoft sanoo, että sen edustajat seuraavat asian kehitystä.

Jutun kirjoitti: Digitoday

Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.

Kommentit (47)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tässä asiassa FBI:n vaatimukselle tekee mieli näyttää isoa takaovea.
Anonyymi: Nimetön 7.5.2012 7:36

Anonyymi
Apple edustaa tässäkin järkeä.
Anonyymi: Nimetön 7.5.2012 8:09

Anonyymi
Niin. Onko niin, ettei JO nyt TIETOTURVA ole se takaportti ja OPERAATTORI ole jne. ja koska johto on SAMAA substanssipuolta SIDOTTUNA samaan ORGAANIIN, niin jaetussa yhteisessä järjestelmässä eri osat luottavat toisiinsa vain yhteisen Loosin kautta PÄRJÄÄVÄNÄ valtiona ja niin ei viranomaisen tarvitse "tietää", vaan yhteisten resurssien autiomaassa KUMMASTI kaikki kiinnostava vain tulee automaattisesti ja VARMASTI heille tiedoksi koska vain sen ORGAANIN kautta ensin mainittujen hyvä voi toteutua... Siis MAKROJÄRJESTELMÄN tekijät voivat luottaa tekemänsä järjestelmän ANTAMAAN TILAISUUTEEN, johon orgaaneja hallitseva GLOBAALI substanssi AINA TARTTUU. Niin ja kaikkihan hymyilevät toisaallekatsellen tämän keskustelun havaitessaan ja ajattelevat. Hyvä huomion kääntö METODI, jolla saa esiin kaikki, jotka ovat sitä valtaa arvioivia, joka heitä siinä läheltä valvoo KOKO AJAN USEISTA "TAKAPORTEISTA" samalla kun tuottavat mm. haittaohjelmia, jotta perussuojelurahaa tietoisuudettomasti maksavien lisäksi tuulimyllyjä vastaan taistelevat maksavat itsensä kipeiksi ja Pepsivalta prosessoituu Itkumuuriksi (WALLITSEE.. vallaksi) ja kun homma on selvä, haittaohjelmien tekijöistä osa on kuollut ja niiden organisoijat itse kaiken pimentäviä arvostettuja johtajia koko tunkion päällä. Eihän ole niin, vaan meidän pitää tehdä vain 2 pv/v/hlö töitä, jotta kaikilla olisi kaikkea ja se olisi vieläpä parasta ja ongelmatonta...
Anonyymi: Jyrki Virmo 7.5.2012 8:17

Anonyymi
hah. Kuitenkin alkaisi FBI olemaan aina ovella aivan sama missä maassa kun jotakin edes läpällä kirjoittaa
Anonyymi: Nimetön 7.5.2012 8:29

Anonyymi
Mietittävää kotiläksyjen lisäksi:
- missä maassa suosituimmat sosiaaliset ja viestintäpalvelut sijaitsevat?
- minkä maan kautta em. tietoliikenne kulkee?
- kuka uskoo oikeasti, että jos kerron em. palveluille haluavani tietoni pois heidän tietokannoistaan, ne oikeasti häviävät? vai kenties edelleen minulla on ei-julkinen profiili itsestäni, kuvistani jne.?
- kuka uskoo oikeasti, etteivät em. maan viranomaiset ole jo vuosia seuranneet, tallentaneet ja analysoineen sinunkin liikennettäsi? ei siihen lakia ole ennenkään tarvittu.. toki jos käry kävisi, niin lakiin voisi vedota (vrt. Ruotsi)
Anonyymi: hölmölä 7.5.2012 8:43

Anonyymi
Vaatimus olisi kait vain heikosti hyödyllinen, jos burgerimaassakin valmistetut tietoturvatuotteet torppaavat salausavaimien kalastelut?
Anonyymi: ihmettelijä 7.5.2012 8:54

Anonyymi
Heh heh. NSA
Anonyymi: Danten 4 taso 7.5.2012 8:59

Anonyymi
En tykkää.
Anonyymi: Nimetön 7.5.2012 9:02

Anonyymi
Aikoinaan arvosteltiin Nokiaa, kun se toimitti Iraniin verkkosysteemin, jolla voi vaikkapa vakoilla verkon käyttäjiä. Nyt Usalla on monet verkot, mm. naamakirja, tällä sektorilla ja kukaan ei puhu tai arvostele mitään. Siis vähintäinkin omituista.
Anonyymi: Hullu kriitikko 7.5.2012 9:03

Anonyymi
Ei haittaa tällaista salakieliagenttia.
Anonyymi: fy 7.5.2012 9:05
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Uusimmat uutiset

Digiyesterday

2011

Viisi vuotta sitten

Digia aloittaa uuden potkukierroksen

29.09.2011 Nokialla ohjelmointialihankintaa tekevä Digia päätti yt-kierroksen ja ilmoitti samalla aloittavansa uudet yt-neuvottelut. Digia aikoo sulauttaa ohjelmointiyksikön muuhun organisaatioon.


2013

Kolme vuotta sitten

Softapulmasta selvittiin: Cygnus saapui avaruusasemalle

29.09.2013 Yksityinen ja miehittämätön Cygnus-rahtialus kiinnittyi kansainväliseen avaruusasemaan sen jälkeen, kun ohjelmisto-ongelma saatiin ratkaistua.

.